20 / 04 / 2024

Kars Sarıkamış kentsel dönüşümle yenileniyor!

Kars Sarıkamış kentsel dönüşümle yenileniyor!

Kars’ın Sarıkamış'ta TOKİ Kentsel Dönüşüm Başkanlığı tarafından dar gelirli aileler için konut yapım çalışmaları start aldı. Başkan Toksoy,” Şehitler diyarı ve turizm kenti olan ilçemiz kentsel dönüşüm çalışmalarıyla modern bir yapıya kavuşacak” dedi.




Başkan Toksoy,” Şehitler diyarı ve turizm kenti olan ilçemiz kentsel dönüşüm çalışmalarıyla modern bir yapıya kavuşacak”


Kars’ın Sarıkamış İlçesinde Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Kentsel Dönüşüm Başkanlığı tarafından dar gelirli aileler için Kentsel Dönüşüm Projesi kapsamında konut yapım çalışmaları start aldı.


Sarıkamış Tepe Mahallesi Taşkıran mevkisin de başlayan çalışmalarla ilk etapta 100 dönüm üzerine 316 modern konutun temelleri kazılmaya başlandı.


Belediye Başkanımız Sayın Göksal Toksoy,  şehitler diyarı ve turizm kenti olan ilçenin kentsel dönüşüm çalışmalarıyla modern bir yapıya kavuşacağını söyledi.


Toksoy, ilçenin köklü alt yapı ve çevre sorunlarını çözmek için çok iyi bir çalışma temposu yakaladıklarını belirtti.


Türkiye’nin önemli turizm merkezlerinden olan ilçenin çarpık yapılaşma ve gecekondulaşmadan dolayı görüntü kirliliğinin yakışmadığını ifade eden Toksoy, şunları kaydetti:


“Öncelikle Sarıkamış’ın şehitlik alanlarının yapılması, turizmde, altyapıda çevre düzenlemeleri projelerinin hayata geçmesinde gece gündüz demeden mesai harcayan Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanımız Sayın Ahmet Arslan Bey’e, milletvekilimiz Selahattin Beyribey ile eski vekilimiz Yunus Kılıç’a teşekkür etmek istiyorum. Bu yatırımların ilçemizde yapılması için yoğun çaba sarf ettiler. Vatandaşlarımız ev sahibi olsun diye arazisi belediyemize ait 100 dönüm üzerine  TOKİ  tarafından 316 konut inşa edilecek. Ayrıca 2 ticaret merkezi ve bir cami yapılacak. Konutlarımız 2+1 ve 3+1 şeklinde doğalgazlı ve ısı yalıtımlı modern 5 katlı olacak. Evleri yıkılacak olan 150’ye yakın hak sahibi var. Bu dar gelirli vatandaşlarımızı çok uygun taksitlendirmelerle konut sahibi yapacağız. Konutlar maksimum iki yıl içerisinde tamamlanmış olacak. Bizim bütün çalışmamız ve çabamız, halkımızın daha güzel mekanlarda rahat yaşam sürmelerini sağlamaktır. Bu manada dar gelirli insanların ev sahibi olmasına vesile olan (TOKİ) ve Kentsel Dönüşüm Başkanlığı ile yüklenici firma yetkililerine çok teşekkür ediyorum.”


Serhat Kars


Geri Dön