25 / 04 / 2024

Kars Harakani Turizm İnşaat'a operasyon!

Kars Harakani Turizm İnşaat'a operasyon!

FETÖ ile bağlantısı olan Harakani Özel Eğitim Yayın Hizmetleri Turizm İnşaat Gıda Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi'ne operasyon düzenledi.



Kars'ta, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik soruşturma kapsamında gözaltına alınan 11 iş adamından 8'i tutuklandı.


Alınan bilgiye göre, FETÖ'nün darbe girişimi sonrası Kars Cumhuriyet Başsavcılığınca başlatılan soruşturma kapsamında, İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) Şubesi ekipleri, FETÖ ile bağlantısı olan Harakani Özel Eğitim Yayın Hizmetleri Turizm İnşaat Gıda Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi'ne operasyon düzenledi.


Yapılan operasyonda 12 iş adamının FETÖ ile bağlantısı olan şirkete ortak oldukları ve aynı zamanda "Kars mütevelli heyeti"nde yer aldıkları belirlendi. Bu kapsamda 12 iş adamı hakkında yakalama kararı çıkartıldı.


KOM ekiplerince gözaltına alınan 11 kişinin ev, iş yeri ve yurtlarında yapılan aramalarda FETÖ elebaşı Fetullah Gülen'in yazdığı çok sayıda kitap ele geçirildi.


İl Emniyet Müdürlüğünde sorgulamaları tamamlanan 10 iş adamı, adliyeye sevk edildi. Mahkemeye çıkartılan 10 zanlıdan 8'i tutuklandı. 2 kişi ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.


Bu arada, gözaltındaki 1 kişinin sorgusu sürüyor. Hakkında yakalama kararı bulunan 1 şüpheli ise aranıyor.


Ayrıca, şirket bünyesinde bulunan ve FETÖ ile bağlantısı olduğu tespit edilen 4 yurdun mülkiyeti kamuya geçirildi. 


AA


Geri Dön