19 / 04 / 2024

karşıyaka cumhuriyet mahallesinde çok katlı binalar

karşıyaka cumhuriyet mahallesinde çok katlı binalar

Karşıyaka’da 1965 yılındaki göçlerle birlikte kurulan Cumhuriyet Mahallesi, İzmir’in en güzel manzaralarından birine sahip. Mahalle sakinleri, son yıllarda yüksek katlı binalar artarken kendilerine 2 buçuk kat izin verilmesine tepkili...

İzmir Karşıyaka’daki kritik planlar yargıya taşındı!

İzmir'in imar planları gündemdeki yerini korurken yeni bir gelişme daha yaşandı ve Karşıyaka Cumhuriyet Mahallesi kentsel dönüşüm planları da yargıya taşındı. 

İzmir Karşıyaka'nın imar planlarına Büyükşehir vetosu!

İzmir Karşıyaka'da kentsel dönüşüm çalışmalarının merkezi haline gelmesi beklenen Cumhuriyet ve İnönü Mahallelerinin planları İzmir Büyükşehir Belediyesi’nİn gündeminde görüşüldü.

İzmir Karşıyaka sakinlerinin imar endişesi: Planlar gözden geçirilsin!

Karşıyaka Belediyesinin hazırlamış olduğu Cumhuriyet ve İnönü Mahallelerinin tamamını Örnekköy’ün ise bir bölümünü kapsayan imar planları tartışması sürüyor. Mahalleli plana itirazda bulundu.

Karşıyaka Cumhuriyet İlköğretim Okulu'nun ve arsasının akıbeti TBMM'de!

İzmir'de yıkılan Karşıyaka Cumhuriyet İlköğretim Okulu'nun yeniden yapılıp yapılmayacağı ve arsasının otopark olarak kullanılması meclis gündemine taşındı. CHP'li Serter, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Karşıyaka Atakent'teki gecekondu dönüşüme direniyor!

Karşıyaka Atakent mahallesinde dönüşmeyen tek gecekondu kaldı. Bir tarafta akıllı apartmanlar, diğer tarafta reklam panolarının arkasına gizlenmiş bir aile..

İzmir Karşıyaka Cumhuriyet Mahallesi'nin yol sorunu çözüldü!

İzmir Karşıyaka Cumhuriyet Mahallesi’nde altyapı ve doğalgaz çalışmalarının ardından asfaltlanmadığı için köstebek yuvasına dönen yollarda asfaltlama çalışması başlatıldı.

Karşıyaka Cumhuriyet Mahallesi yolları asfaltlanacak mı?

İzmir'in Karşıyaka ilçesi Cumhuriyet Mahallesi'nde doğalgaz çalışmalarının ardından asfaltlanmayan yollar tepkiye neden oldu. Cumhuriyet Mahallesi Muhtarı Özay Dağhan, yolların haftalardır bozuk olduğunu ve köstebek yuvası haline geldiğini belirtti.

İzmir Karşıyaka'da kentsel dönüşüm ne durumda?

İzmir'in Karşıyaka İlçesi'nde, kentsel dönüşüm hızla ilerlemeye devam ediyor. Karşıyaka'nın Cumhuriyet Mahallesi'nde kentsel dönüşüm projesi kapsamında 102 bina yıkılacak yerine 250 yeni modern konut inşa edilecek.

Haliliye Karşıyaka'daki kaçak yapı yıkıldı!

Haliliye Belediyesi Yapı Kontrol Müdürlüğü, ilçe genelinde sürdürdüğü çalışmalar kapsamında Karşıyaka Mahallesinde tespit edilen kaçak çıkılan katın yıkımını gerçekleştirdi.

Karşıyaka Cumhuriyet Mahallesi'nde çok katlı binalara tepki!

Karşıyaka’da 1965 yılındaki göçlerle birlikte kurulan Cumhuriyet Mahallesi, İzmir’in en güzel manzaralarından birine sahip. Mahalle sakinleri, son yıllarda yüksek katlı binalar artarken kendilerine 2 buçuk kat izin verilmesine tepkili...

Karşıyaka Cumhuriyet Mahallesi'nin dönüşüm projesi hazır!

Karşıyaka Belediyesi, Cumhuriyet Mahallesi'nde, heyelan tehlikesi nedeniyle 'Riskli Alan' ilan edilen 26 bin metrekarelik alan için kentsel dönüşüm projesi hazırladı. Proje Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın onayıyla birlikte uygulamaya geçecek.

İzmir Karşıyaka Örnekköy'de dönüşüm toplantısı yapıldı!

İZKENDER Genel Başkanı İnş. Müh. Cem Şeker İzmir Karşıyaka Örnekköy Mahallesinde Kentsel Dönüşüm alanında oturan vatandaşlarla bir araya geldi. Şeker, "Komşunuzdan habersiz imza atmayın, komşunuzu satmayın!" tavsiyesini yineledi.

Karşıyaka Cumhuriyet'e yeni spor tesisi!

Karşıyaka İlçe Başkanı Abdullah Mertoğlu, Cumhuriyet Mahallesi Muhtarı Özay Dağhan'ın açtığı Aile Çay Bahçesi açılışında semt sakinlerine 3 müjde verdi.

karşıyaka cumhuriyet mahallesinde çok katlı binalar Haberi

karşıyaka cumhuriyet mahallesinde çok katlı binalar

İzmir'in en güzel manzaralarından birine sahip olan Karşıyaka Cumhuriyet Mahallesi, 1965 yılında birçok kent gibi dönemin Belediye Başkanı Osman Kibar döneminde, göçlerle birlikte kuruldu. Zemin etüdlerinde yüzde 96 sağlam raporu almasıyla dikkat çeken mahallede 3 adet taş ocağı bulunuyor. Mahalle kurulmadan önceki yıllarda faaliyet gösteren taş ocaklarının bulunduğu yerler göçlerle birlikte yerleşim yerlerine dönüştü.


Cumhuriyet 3'e bölündü


Nüfusu 30 bin civarındaki Cumhuriyet Mahallesi, ilk yıllarda şimdiki İnönü ve Mustafa Kemal Mahallesi'nin bulunduğu yerleri kapsıyordu. Ancak son yıllarda nüfus artışıyla 3'e bölündü ve 2 mahalle daha oluştu. İlk kurulduğu yıllarda kırsal alan olarak geçen 6732 sokaktan itibaren yukarı kesimler İnönü Mahallesi, daha üst kesimlerdeki yerleşim yerlerine ise Mustafa Kemal Mahallesi adı verildi.


Karşıyaka'nın en genç muhtarı


Karşıyaka'nın en genç muhtarı olarak doğup büyüdüğü mahallede...