25 / 04 / 2024

Karşıyaka Cumhuriyet Mahallesi yolları asfaltlanacak mı?

Karşıyaka Cumhuriyet Mahallesi yolları asfaltlanacak mı?

İzmir'in Karşıyaka ilçesi Cumhuriyet Mahallesi'nde doğalgaz çalışmalarının ardından asfaltlanmayan yollar tepkiye neden oldu. Cumhuriyet Mahallesi Muhtarı Özay Dağhan, yolların haftalardır bozuk olduğunu ve köstebek yuvası haline geldiğini belirtti.



İzmir'in Karşıyaka ilçesi Cumhuriyet Mahallesi'nde doğalgaz çalışmalarının ardından asfaltlanmayan yollar tepkiye neden oldu. Yolların haftalardır bozuk olduğunu ve köstebek yuvası haline geldiğini belirten Cumhuriyet Mahallesi Muhtarı Özay Dağhan, "Mahallemizdeki sokaklar köstebek yuvası haline geldi. Doğalgaz çalışmaları tamamlanarak açılan çukurların üstü toprakla örtülüp bırakıldı. Ancak asfalt atılmadı. Bu yüzden herkes toz toprak içinde kaldı" dedi. Kazılan yollar nedeniyle zaman zaman trafikte kavgalar olduğunu belirten Cumhuriyet Mahallesi Muhtarı Özay Dağhan,Dağhan, "Araç sürücüleri yollar bozuk olduğu için manevra yapmak zorunda kalıyor. Bu nedenle trafikte, gerginlik ve kavgalar yaşanıyor. Mahallemizdeki altyapı çalışmaların tamamlandığı yerlerin bir an önce asfaltlanmasını istiyoruz" dedi. Mahalledeki yolların köstebek yuvası haline geldiğini belirten Dağhan, yolların çok bozuk olduğunu ve araçların alt takımlarının zarar gördüğünü belirterek "Bu konuda muhtarlık olarak çok sayıda şikayet alıyoruz. Vatandaşlar gelip bana şikayet ediyorlar. Bu konuda  İzmir  Büyükşehir Belediyesi'ni ve doğalgaz firmasını arıyoruz. Herkes topu birbirine atıyor. Kime başvuracağımızı şaşırdık. Hiçbir gelişme yok. Bozuk yola mahkum olduk çaresiz bekliyoruz. İzmir Büyükşehir Belediyesi bu konuda bize yardımcı olsun. Artık insanlar tozdan topraktan dolayı penceresini açamıyor. Yollar toz toprak içinde kaldı. İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin yetkililerini buradan göreve çağırıyorum" diye konuştu.


İMAR GELMEDEN DOĞALGAZ OLUR MU?


Cumhuriyet Mahallesi'nde imar düzenlemesi yapılmadan doğalgaz gelmesini eleştiren Muhtar Dağhan, "Burada birçok gecekondu ev var. İmar düzenlemesi yapılmadı. Ancak kentsel dönüşüm kapsamında İzmir'in en güzel manzarasına sahip olan mahallemizde şu anda 2 buçuk kat olan mevcut kat yüksekliğinin 8-9 kata çıkması gerekiyor. Ancak belediye imar düzenlemesi yapmadığı için insanlar mağdur ve bekleyiş içinde. Bu imar düzenlemesi gelmeden doğalgaz çalışması yapılmasına bir anlam veremiyoruz. Önce imar düzenlemesi yaparak sosyal ve modert donatı alanlarıyla ve parklarıyla modern binalarla mahallemizi güzelleştirin. Ondan sonra doğalgaz çalışması yapın" diye konuştu.


Yeni Asır


Geri Dön