29 / 03 / 2024

karşıyaka tramvayı kredi anlaşması

karşıyaka tramvayı kredi anlaşması

İzmir Büyükşehir Belediyesi, şehiriçi trafiği rahatlatacak ve metro sistemini tamamlayıcı nitelikte hayata geçirilecek Konak ve Karşıyaka tramvayları projesi kapsamında, toplam 165 milyon euroluk kredi anlaşması imzaladı...

Konak ve Karşıyaka tramvayında süre doldu!

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin kent ulaşımına yeni bir soluk kazandıracak önemli projeleri arasında gösterilen Konak ve Karşıyaka tramvay projesinde firmaya tanınan 3 yıllık süre doldu. Proje zamanında tamamlanmadı.

İzmir Karşıyaka Tramvayları imar planı askıda!

İzmir Karşıyaka Tramvayları Yapım İşi kapsamında Karşıyaka Tramvay güzergahının kara tarafında kalan kısmının imar planlarına işlenmesine ilişkin hazırlanan imar planı değişikliği askıda...

Karşıyaka tramvayı hizmete açıldı!

İzmir Alaybey ile Mavişehir İZBAN arasında 14 durakla hizmet verecek Karşıyaka Tramvayı hizmete açıldı.

Karşıyaka tramvayı hizmete açılıyor!

İzmir Karşıyaka'da tramvayla ulaşım gelecek hafta başlayacak. Tramvay Nisan ve Mayıs aylarında gerçekleşecek ön işleletme süresince ücretsiz olacak.

Karşıyaka Tramvayı’nda son viraj!

Karşıyaka Tramvayı'nın yapım çalışmalarını tamamlanma aşamasına getiren ve Mavişehir-Bostanlı arasında test sürüşlerini başlatan İzmir Büyükşehir Belediyesi, projeye son dokunuşlarını gerçekleştiriyor.

Konak ve Karşıyaka tramvayında çalışmalar hızlandı!

İzmir Büyükşehir Belediyesi, okulların yarıyıl tatiline girmesi ile birlikte Konak ve Karşıyaka tramvay çalışmalarını hızlandırdı.

Karşıyaka ve Konak Tramvayı'nda ray döşeme çalışmaları başlıyor!

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin, 2015'te temelini attığı Karşıyaka ve Konak Tramvay Projeleri'nde ray döşeme çalışmaları bugün başlıyor.

Karşıyaka Şehit Cengiz Topel'de dükkanlar boşaldı!

Karşıyaka’daki tramvay inşaatı dolayısıyla Şehit Cengiz Topel Caddesi’nin trafiğe kapatılmasının yol açtığı kriz büyüyor. İşleri bozulan esnaf belediyenin kendilerine cevap bile vermediğini söylüyor.

Karşıyaka tramvayında test sürüşleri başladı!

Hat imalatlarının yüzde 95'i tamamlanan Karşıyaka tramvayında test sürüşleri başladı. Mavişehir-Bostanlı arasındaki ilk seferin yolcuları İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ve İzmirli basın mensupları oldu.

Karşıyaka Tramvayı'nda deneme seferleri başlıyor!

İzmir Büyükşehir Belediyesi, imalat çalışmalarını yüzde 90 oranında tamamladığı Karşıyaka Tramvayı'nda deneme seferlerine aralık ayı sonunda başlayacak

Karşıyaka Tramvayı'nda deneme seferleri başlıyor!

İzmir Büyükşehir Belediyesi, imalat çalışmalarını yüzde 90 oranında tamamladığı Karşıyaka Tramvayı'nda deneme seferlerine aralık ayı sonunda başlayacak.

Karşıyaka tramvay durağının uzatılmasına onay!

Karayolları Bölge Müdürlüğü, Karşıyaka Mavişehir'de son bulan tramvay hattının Çiğli İZBAN İstasyonu, Katip Çelebi Üniversitesi ve Atatürk Organize Sanayi Bölgesi'ne uzatılmasıyla ilgili ön projeyi onayladı.

Karşıyaka tramvayı yıl sonunda deneme seferlerine başlıyor!

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin kent içi ulaşıma yeni bir soluk getirecek Konak ve Karşıyaka tramvay hatlarının yapımı tüm hızıyla sürüyor.

karşıyaka tramvayı kredi anlaşması Haberi

karşıyaka tramvayı kredi anlaşması


İzmir Büyükşehir Belediyesi, şehiriçi trafiği rahatlatacak ve metro sistemini tamamlayıcı nitelikte hayata geçirilecek Konak ve Karşıyaka tramvayları projesi kapsamında, Dünya Bankası’nın alt kuruluşu olan IFC (Uluslararası Finans Kuruluşu), AFD (Fransız Kalkınma Ajansı), ve MIGA (Çok Taraflı Garanti Kurumu) garantili, ING Bank ile toplam 165 milyon euroluk kredi anlaşması imzaladı.


İmza töreninde konuşan Başkan Aziz Kocaoğlu, “Bu anlaşma, Türkiye’deki tüm ekonomik olumsuzluklara rağmen İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne olan güvenin yansımasıdır.” dedi. Tramvay ihalesinin 26 Şubat 2014'te yapıldığını hatırlatarak, “Umarız ihale sürecinde bir problem çıkmaz. Kredisi de hazır olduğuna göre hemen çalışmaya başlarız. Ulaşımda raylı sistemi, deniz ulaşımını arttırdığımız taktirde İzmir’in ulaşım konusundaki problemini çözmüş olacağız. Konak ve Karşıyaka tramvay hatlarından sonra birkaç noktada daha tramvay çalışmalarını adım adım gerçekleştireceğiz. 11 kilometreyle aldığımız...