28 / 03 / 2024

Kartal bina enkazı

Kartal bina enkazı

Kartal'da 21 kişinin yaşamını yitirdiği, 14 kişinin de yaralandığı Yeşilyurt Apartmanı'nın çökmesine ilişkin başlatılan soruşturma kapsamında, Cumhuriyet savcıları bilirkişiler eşliğinde delil topladı.

Kartal’da çöken binada enkaz kaldırma çalışmaları sürüyor!

Kartal’da çöken binada enkaz kaldırma çalışmaları devam ediyor. Enkaz altında kimsenin kalmamasının ardından, enkaz kaldırma çalışmaları sabah saatlerinde de aralıksız sürüyor. 

Kartal'daki enkazdan 45 saat sonra bir kişi çıkarıldı!

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Kartal'da çöken binanın enkazından 16 yaşındaki bir gencin kısa süre önce kurtarıldığını açıkladı.

İstanbul'da kontrollü yıkıma rağmen iki günde 2 bina çöktü!

Dün Esenyurt'ta 6 katlı binanın, yıkımı sırasında çökme meydana gelirken, bugün de Kadıköy'de bir bina çöktü ve bir işçi enkaz altında kaldı... İşte detaylar...

TTB'den kritik Hatay raporu: Bina yıkımları mevzuata ve bilimsel kriterlere uygun değil!

Türk Tabipleri Birliği (TTB) İşçi Sağlığı ve İşyeri Hekimliği Kolu’nun Hatay’a ilişkin açıkladığı raporda, bina yıkımı ve enkazın kaldırması gibi basamakların mevzuata ve bilimsel kriterlere uygun olmadığı belirtildi.

Depremin etkilerini taşıyan Malatya'da bina yıkım ve enkaz kaldırma çalışmaları devam ediyor!

Kahramanmaraş merkezli depremlerin Malatya'yı etkilemesi sonucu, kentteki ağır hasarlı binaların yıkımı ve enkaz temizleme çalışmaları hala devam ediyor. 6 Şubat'ta yaşanan depremler, kentteki çalışmaların hız kesmeden sürdürülmesine neden oldu.

Armoni Bina Tesis Yönetim Limited Şirketi kuruldu!

Armoni Bina Tesis Yönetim Limited Şirketi bugün KArtal'da 10 bin TL sermaye bedeli ile Duygu Önalan tarafından kuruldu.

Bina enkaz bedeli nedir?

Bina enkaz bedelinin ne olduğunu ve nasıl hesaplandığı merak ediliyor. Bu konuda son zamanlarda oldukça internette arama yapılıyor. İşte merak edilen bina enkaz bedeli!

Nijerya'da 3 katlı bina çöktü! 8 kişi enkaz altında kalarak hayatını kaybetti

Nijerya'da 3 katlı bir bina henüz öğrenilemeyen nedenle çöktü. Çöken binanın enkazı altında kalan 8 kişi hayatını kaybederken 23 kişi enkazdan sağ kurtarıldı.

İstanbul depremi için ürküten açıklama: 48 bin bina yıkılacak!

Aydın'ın turistik ilçesi Kuşadası'nda gerçekleştirilen Deprem ile Kentsel Dönüşüm Kurultayı'nda açıklama yapan AKUT Vakfı Başkanı Nasuh Mahruki "Beklenen İstanbul depreminde yıkılacak iki bina enkazının başına koyacağımız, deprem bilgisi olan bir kurtarıcı bile bulamayacağız" diye konuştu.

ABD'de felaket! Florida'da 12 katlı bina çöktü!

ABD'nin Florida eyaletinde bulunan 12 katlı bir bina çöktü. Çöken binanın enkazında çok sayıda yaralı olduğu düşünülüyor.

Kartal'da çöken bina için bilirkişi raporu alınacak! 

Kartal'da 21 kişinin hayatını kaybettiği 14 kişinin de yaralandığı Yeşilyurt Apartmanı'nın çökmesine ilişkin yürütülen davada bilirkişi raporu alınmasına karar verildi. 

Kartal Belediyesi'nin akıllı bina çalışmaları ülke ekonomisine katkı sağlıyor!

Yatırımlarına hız kesmeden devam eden Kartal Belediyesi, akıllı bina çalışmaları ülke ekonomisine katkı sağlıyor...

Kartal'daki 2 riskli bina yıkıldı!

Çalışmalarına hız kesmeden devam eden Kartal Belediyesi, 6306 sayılı Afet Riski Altındaki Alanların Dönüştürülmesi Hakkında Kanun uyarınca riskli yapı raporu alınan binaları yıkıyor.

İzmir’i yıkan imar planı ortaya çıktı!

30 Ekim'de İzmir'de meydana gelen depremde çok sayıda bina enkaz oldu. Yıkımların nedenleri halen tartışılırken, Bayraklı ile Bornova'daki yıkımların nedeni ile ilgili yeni bir gelişme yaşandı.

İzmir Bayraklı'da enkaz kaldırma çalışmaları hız kesmiyor!

İzmir'de geçen cuma günü meydana gelen depremde birçok bina hasar gördü ve can kayıpları yaşandı. En çok hasar gören Bayraklı ilçesinde enkaz çalışmaları devam ediyor.

Kartal bina enkazı Haberi

Kartal bina enkazı

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre, Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığınca Kartal Orhantepe Mahallesi Bankalar Caddesi Sema Sokak'ta yer alan Yeşilyurt Apartmanı'nın çökmesine ilişkin başlatılan adli soruşturma devam ediyor.

Soruşturma kapsamında olay yerinde inceleme yapmak üzere görevlendirilen Cumhuriyet savcılarının, binanın enkazında bilirkişiler eşliğinde delil topladığı belirtildi.

Savcılığın, binanın kolonlarından numuneler aldığı, alınan numuneler üzerinde inşaatta kullanılan malzemelerin kalitesine ilişkin incelemeler yapılacağı bildirildi.

Soruşturma kapsamında, olayın aydınlatılması ve kusurların tespitine yönelik olay yerindeki incelemelerin sürdüğü belirtildi.

Kartal Orhantepe Mahallesi Bankalar Caddesi Sema Sokak'taki Yeşilyurt Apartmanı 6 Şubat tarihinde saat 15.59 sıralarında çökmüştü.

Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı binanın çökmesiyle ilgili olarak, soruşturma başlatmış ve soruşturma kapsamında olay yerinde inceleme yapmak üzere 1 Cumhuriyet Başsavcıvekili ile 2 Cumhuriyet savcısı görevlendirilmişti.

Kartal'da çöken binanın enkazındaki deniz kabukları...