19 / 04 / 2024

kartlı ödemeler eylülde arttı

kartlı ödemeler eylülde arttı

Bankalararası Kart Merkezi (BKM), eylül ayında kartlı ödeme tutarında geçen yılın aynı dönemine oranla yüzde 25 oranında artış görüldü.

Kartlı ödemeler yüzde 116 artarak 978,3 milyar TL oldu!

Bankalararası Kart Merkezi (BKM) tarafından açıklanan verilere göre, kartlı ödemeler yüzde 116 artarak 978,3 milyar TL oldu. İşte o rakamlar...

2023 Eylül işsizlik rakamları resmen açıklandı: İşsiz sayısı 46 bin kişi azaldı!

TÜİK işsizlik oranı, eylülde mevsim etkisinden arındırılmış olarak 0,1 puan gerilerken, yüzde 9,1 seviyesinde kaydedildi. İşsiz sayısı ise, 46 bin kişi azalarak, 3 milyon 168 bin kişi oldu. 

TÜİK açıkladı, dış ticaret eylül ayına göre azaldı

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), eylül ayına ilişkin dış ticaret endekslerini bildirdi. İhracat birim değer endeksi, eylülde geçen senenin aynı ayına oranla yüzde 1,2, ithalat birim değer endeksi yüzde 17,1 düşüş gösterdi. Haberin ayrıntıları...

Eylül ayında ihracat yüzde 0,5, ithalat yüzde 14,6 azaldı!

Dış ticaret istatistikleri açıklandı. Bu kapsamda eylülde geçen yılın aynı ayı genel ticaret sistemine göre ihracat yüzde 0,5, ithalat yüzde 14,6 azaldı.

Eylül ayında en çok konut aranan ilçe Beylikdüzü oldu

Eylülde konut satışları geçen senenin bu ayına göre yüzde 9.5 azalarak 102 bin 656 olurken, ocak-eylül döneminde ise 14,9 azalma ile 900 bin 74 oldu. İşte haberin ayrıntıları...

Kredili konut satışları eylülde dip yaptı! 2019'dan bu yan en düşük oran görüldü! 

Yüksek faiz oranları, konut satışlarını etkiledi. Kredili konut satışları dip yaparken, geçmiş yılların aynı dönemleri ile kıyaslandığında son 8 yılın en düşük eylül ayı satışı kaydedildi.

Dış ticaret açığı eylülde 5 milyar dolar oldu

Ticaret Bakanı Ömer Bolat, "Eylül ayında bakanlığımız geçici dış ticaret istatistikleri kapsamında dış ticaret açığımız aylık yüzde 42,4 oranında, yıllık ise yüzde 48,1 oranında azalarak 5 milyar dolar olarak gerçekleşmiştir" dedi.

Otomobil satışları eylülde rekor kırdı! Satışlar geçen yıla göre yüzde 64,8 arttı!

Otomotiv Distribütörleri ve Mobilite Derneği verilerine göre, otomotiv pazarı 2023 ocak ayından eylül ayına kadar geçen sürede rekor kırdı. Satışlar, geçen yıla göre yüzde 64,8 artış kaydetti.

Togg eylül ayında vites büyüttü

2023 Ağustos ayında bin dokuz yüz altmış beş adet T10X'i kullanıcılarla buluşturan elektrikli otomobil markası Togg, eylülde iki bin iki yüz dört adetlik teslimat sayısına ulaştı.

Eylülde market ürünlerine zam yağdı! 37 üründen 29'unun fiyatı yükseldi!

Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB) Genel Başkanı Şemsi Bayraktar, eylül ayında marketlerde satılan 37 ürünün 29'unda fiyatın yükseldiğini belirtti.

Jaguar XE'de bahar indirimi! Fiyatlar resmen çakıldı! Jaguar XE ne kadar oldu? İşte Jaguar XE fiyat listesi Eylül 2023

Jaguar'ın popüler modeli XE'nin fiyatına eylülde düşüşe geçti. Peki  Jaguar XE ne kadar?  Jaguar XE Eylül fiyatları kaç lira? İşte Jaguar XE  29 Eylül 2023 fiyat listesi.

Kia’dan Sportage ve Sportage Hibrit modellerine eylülde zam gelmedi! Zam veya indirim gelecek mi? Ne zaman gelecek?

Kia, Sportage ve Sportage Hibrit modellerine eylül ayında zam yapmadı. Peki, bu modellere ilerleyen günlerde ne zaman gelecek mi? İşte detaylar...

Tesla Eylül 2023 fiyat listesi: 2023 model Tesla Model Y güncel fiyat

Tesla'nın dünyanın önde gelen elektrikli otomobil markası olarak Nisan ayında Türkiye'de satışa sunduğu Model Y'nin eylül ayı fiyatları belli oldu. ABD merkezli üretici, Temmuz ve Ağustos aylarında Model Y için fiyat artışına gitmişti, ancak eylülde fiyatlarda bir değişiklik yapmadı. İşte Tesla'nın

kartlı ödemeler eylülde arttı Haberi

kartlı ödemeler eylülde arttı

Bankalararası Kart Merkezi (BKM), eylül ayına ilişkin kartlı ödeme verilerini açıkladı. Buna göre eylül ayı sonunda Türkiye'de 73,9 milyon adet kredi kartı, 181,1 milyon adet banka kartı kullanılıyor. 2019 yılının eylül ayı ile kıyaslandığında kredi kartı sayısında yüzde 8'lik, banka kartı sayısında ise yüzde 13'lük artış görülüyor. Toplam kart sayısı ise 255 milyon adede ulaşarak geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 11 artış gösterdi.

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre; banka kartları ve kredi kartları ile eylül ayında toplam 106,4 milyar TL'lik ödeme yapıldı. Bu tutarın 88,2 milyar TL'si kredi kartları ile ödenirken, 18,2 milyar TL'sinde banka kartları kullanıldı. Büyüme oranları özelinde incelendiğinde banka kartıyla yapılan ödemelerde bir önceki yılın aynı dönemine göre büyüme oranı yüzde 51 olurken, kredi kartıyla...