19 / 04 / 2024

kasım ayı Konut satış istatistikleri

kasım ayı Konut satış istatistikleri

TÜİK Kasım ayı konut satış istatistiklerini değerlendiren Benevre Beytepe Yönetim Kurulu Başkanı Memduh Türkoğlu “Asıl dikkat çeken artışın ipotekli konut satışlarında yaşandığını görüyoruz” dedi.

Kasım ayında yabancıya kaç konut satıldı?

Türkiye genelinde konut satışları 2015 Kasım ayında bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 2,1 oranında artarak 106 bin 008 oldu. Peki, açıklanan verilere göre 2015 Kasım ayında yabancıya kaç konut satıldı?

Konut satış istatistikleri Kasım 2015!

Türkiye’de 2015 Ekim ayında 104 bin 098 konut satılmıştı. İstanbul 18 bin 468 konut satışı ile en yüksek paya (yüzde 17,7) sahip olmuştu. Peki, Kasım ayında toplamda kaç konut satıldı?

Konut satış fiyatı artışında Kasım ayı şampiyonu il açıklandı!

Yüksek konut kredisi faizlerinin etkileriyle satılık konut fiyatlarındaki artış 2023 Kasım ayında da son birkaç aydır olduğu gibi hız kesmeye devam etti. Peki konut satış fiyatı artışında hangi il şampiyon oldu.

Kasım ayında ortalama konut fiyatı 3 milyon 60 bin 980 TL oldu! Üç büyük şehrin en pahalısı İstanbul!

Endeksa tarafından açıklanan resmi verilere göre Kasım ayında ortalama konut fiyatı 3 milyon 60 bin 980 TL oldu. İşte konu ile ilgili son dakika detayları...

İngiltere'de konut fiyatları Kasım ayında yüzde 0,5 arttı!

İngiliz konut finansman kuruluşu Halifax tarafından açıklanan rakamlara göre İngiltere’de konut fiyatlarının bu senenin kasım ayında yüzde 0,5 artış kaydettiği bildirildi.

İngiltere'de konut sektörü Kasım ayında daraldı!

S-P Global / CIPS tarafından yayınlanan resmi verilere göre İngiltere’de konut sektörü bu senenin kasım ayında daraldı. İşte detaylar...

Afşin'de afetzedeler için yapılan 3 bin 600 konut Kasım ayında teslim edilecek!

Asrın felaketi olarak nitelendirilen 6 Şubat depremlerinden etkilenen Kahramanmaraş'ın Afşin ilçesinde afetzedeler için inşa edilen 3 bin 600 konut Kasım ayında teslim edilecek.

Vakıfbank emekli promosyon ödemeleri Kasım ayında zamlandı! Vakıfbank emekli promosyonu ne kadar?

Vakıfbank emekli promosyon ödemeleri, kasım ayının gelmesiyle birlikte güncellendi. Peki 2022 Vakıfbank emekli promosyonu ne kadar, kaç TL? İşte 2022 Vakıfbank emekli promosyon miktarı...

Yapı Kredi Bankası kasım ayında emekli promosyon rakamlarını güncelledi!

Yapı Kredi, kasım ayının gelmesiyle emekli promosyon sayfasını güncelledi. İşte detaylar...

Kasım ayı kira artış oranı 2022 belli oldu mu?

Kasım ayı kira artış oranı merak edilip araştırılmaya başlandı. Bilindiği üzere kira zammına sabit oran getirildi. 1 Temmuz 2023’e kadar geçerli olacak bu sözleşme ile kira oranları sabit tutuldu. İşte Kasım ayı kira artış oranı detayları!

VakıfBank emekli promosyonu Kasım ayında ne kadar arttı?

Emekli promosyonlarında Kasım ayı güncellemeleri yaşanıyor. Bu haber üzerine vatandaşlar, VakıfBank emekli promosyonu Kasım ayında ene kadar arttı? bu benzeri soruların yanıtlarını arıyor. İşte detaylar!

Promosyonlara Kasım rüzgarı! Ziraat Bankası emekli promosyonu ne kadar oldu? İşte Ziraat Bankası Kasım ayı güncellemesi!

Emekli promosyonlarında Kasım ayı güncellemesi yaşanıyor. Bu haber üzerine vatandaşlar, Ziraat Bankası emekli promosyonu ne kadar oldu? bu benzeri soruların yanıtlarını arıyor. İşte detaylar!

Yılbaşı öncesi Kasım ayı büyük bekçi alımları başladı! İşte çarşı ve mahalle bekçi alımına dair detaylar!

Bekçi alımları büyük bir merakla takip ediliyor. Kasım ayının büyük bekçi alımları başladı. İşte detaylar!

Gram altın kasım ayında bu kadar olacak!

Gram altında yaşanan son dakika gelişmeleri yakından izlenirken, flaş açıklama geldi! Analistlerin iddialarına göre; gram altın kasım ayında bu kadar olacak! İşte ayrıntılar..

Emekli ve işsiz vatandaşlar ödemeyecek! Kasım ayının sonuna kadar süresi var!

Emekli, işsizler ve ev hanımları emlak vergisi ödemiyor. Bu süre de kasım ayının sonuna kadar uzatıldı. İşte detaylar!

kasım ayı Konut satış istatistikleri Haberi

kasım ayı Konut satış istatistikleri

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), kasım ayına ilişkin konut satış istatistiklerini açıkladı.

Buna göre, ülke genelinde kasımda satılan konut sayısı, bir önceki aya göre yüzde 1,8, geçen yılın aynı ayına göre de yüzde 25,1 artarak 132 bin 655 oldu. İstanbul 22 bin 499 konut satışıyla en yüksek paya (yüzde 17) sahip oldu. Satış sayılarına göre İstanbul'u, 15 bin 302 konut satışıyla (yüzde 11,5) Ankara, 7 bin 891 konut satışıyla (yüzde 5,9) İzmir izledi. Türkiye genelinde ipotekli konut satışları kasımda, geçen yılın aynı ayına göre yüzde 71,4 artarak 48 bin 941'e yükseldi.


'İnsanlar Türk parası üzerinden konut almayı seçiyor'

Kasım ayında yaşanan satış grafiğine dair değerlendirmelerde bulunan Memduh Türkoğlu “TÜİK verilerine göre, Türkiye genelinde kasımda 132 bin 655 konut satıldı. Geçen ay satılan konut...