20 / 04 / 2024

katardaki ilk türk okulu

katardaki ilk türk okulu

Katar'daki ilk Türk okulu açıldı. Karatosun, Türk Milli Eğitim Bakanlığına bağlı ve Türkiye'nin Doha Büyükelçiliği gözetiminde faaliyet gösterecek Türk Okulu'nun diğer özel okullara kıyasla daha ucuz olduğunu belirtti.

TÜRK-İŞ'ten son dakika asgari ücret açıklaması: 2024 maaş zammı görüşmelerinde bir ilk yapılacak!

Asgari ücret 2024 yılı maaş zammı merak edilirken açıklamalar peş peşe geliyor. TÜRK-İŞ Genel Başkan Ergün Atalay, gelecek yıl geçerli olacak asgari ücret görüşmelerinde, TÜRK-İŞ heyetinde ilk kez 4 işçiye yer vereceklerini açıkladı. 

Azerbaycan’ın ilk ilaç fabrikasını Türk şirketi kuracak!

Türk ilaç sektörünün önemli oyuncularından GEN, Azerbaycan Yatırım Şirketi (AIC) ve ilaç şirketi SIA Pharmaceutical LLC ile birlikte, Azerbaycan’ın ilk ilaç fabrikasını kurmak üzere anlaşma imzaladı.

Türk lirasıyla dış ticaret hacmi 2023'ün ilk yarısında 349,5 milyar TL'yi buldu!

Türk Lirası ile gerçekleştirilen dış ticaret hacmi, 2023 yılının ilk yarısında geçen senenin aynı dönemine göre yüzde 129,3 arttı ve 349 milyar 488 milyon TL'ye ulaştı.

Türk müteahhitler Balkan seferinde! İlk 4 ayda Romanya’da alınan projelerin büyüklüğü 2,5 milyar Euro'ya ulaştı!

Rusya ve Ukrayna savaşından sonra Türk müteahhitler de yönünü Balkan ülkelerine çevirdi. Verilen detaylara göre, ilk 4 ayda Romanya’da üstlenilen projelerin büyüklüğü 2,5 milyar Euro'ya ulaştı.

Türk lirasıyla dış ticaret hacmi 2023'ün ilk çeyreğinde 163,5 milyar TL'ye ulaştı!

Türk lirasıyla yapılan dış ticaret hacmi 2023'ün ilk çeyreğinde, geçen senenin aynı dönemine göre yüzde 141,6 arttı ve 163 milyar 491 milyon TL şeklinde hesaplandı.

Merkez Bankası resmen duyurdu! Dijital Türk Lirası ile ilk ödeme gerçekleştirildi!

Merkez Bankası, birinci faz çalışmaları çerçevesinde Dijital Türk Lirası ile ilk ödemenin başarılı bir şekilde yapıldığını duyurdu. İşte Dijital Türk Lirası ile ilk ödemenin ayrıntıları...

Asgari ücrette ancak bir şartla masaya oturacağını söyleyen TÜRK İŞ Başkanı Ergun Atalay o rakamı ilk kez telaffuz etti

2023 yılına ait asgari ücretle ilgili yapılan üçüncü toplantı sonunda TÜRK İŞ, Genel Başkanı Ergun Atalay son sözü söylerken, ilk kez istediği rakamı telaffuz etti. Peki Ergun yeni asgari ücret için ne kadar istedi?

Türkiye’de bir ilk! Kuveyt Türk Dijital Araç Finansmanı’nı başlattı

Kuveyt Türk’ten Türkiye’de bir ilk geldi. Sahip olmak istediğiniz araç için Kuveyt Türk Mobil'den Dijital Araç Finansmanı'na başvurabilir ve aynı zamanda dijitale özel cazip oranlar ile bütçenizi zorlamadan istediğiniz aracı satın alabilirsiniz. İşte detaylar…

Uzaya çıkacak ilk Türk için imzalar atıldı

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, uzaya çıkacak ilk Türk için Fransa’nın başkenti Paris’te Axiom Space ile imzaların atıldığını duyurdu. Bakan Varank, “Cumhuriyetimizin yüzüncü yılında gerçekleştireceğimiz insanlı ilk uzay görevi için tarihi bir anlaşmaya imza attık” ifadelerini kullandı.

THY’den havalı bilanço! Türk Hava Yolları tarihinde bir ilk yaşandı!

Yılın ilk altı ayında 737 milyon dolar net kar kazandıklarını açıklayan Türk Hava Yolları Yönetim Kurulu ve İcra Komitesi Başkanı Ahmet Bolat, THY tarihinde bunu bir ilk olduğunu açıkladı. İşte detaylar…

TÜRKÇİMENTO üyelerinin çimento üretimi yılın ilk dört ayında göre yüzde 11,9 azaldı!

TÜRKÇİMENTO üyelerinin toplam çimento üretimi 2022'nin ilk dört ayında geçen senenin aynı dönemine göre yüzde 11,9’luk azaldı. İşte detaylar...

Fortune 500 listesinin zirvesindeki ilk 3 Türk şirketi belli oldu

Fortune 500 Türkiye-2021 Araştırması’nda yer alan şirketlerin toplam net satışları bir önceki yıla göre yüzde 65,7 artarak 3 trilyon 212 milyar liraya çıktı. Fortune 500 Türkiye'nin listesinde ilk 3 sırayı alan Türk şirketleri bakın kimler oldu?

Ukrayna Limanı'ndan yola çıkan ilk Türk yük gemisi Zonguldak'a ulaştı

Rusya'nın limanlarını abluka altına almasının ardından Ukrayna'da bekleyen gemilere izin çıktı. Türkiye, Ukrayna ve Rusya arasında son dönemde yapılan diplomasi trafiği sonuç verdi. Mariupol'den yola çıkan ilk Türk kuru yük gemisi Zonguldak Limanı'na yanaştı.

katardaki ilk türk okulu Haberi

katardaki ilk türk okulu

Okul Müdürü Mehmet Ali Karatosun, bugün faaliyete geçecek Türk Okulu'nun Katar'da ikamet eden ailelerin burada daha uzun kalmalarına ve aynı zamanda daha fazla ailenin Katar'a yerleşmesine olanak sağlayacağına işaret etti.


Karatosun, Türk Milli Eğitim Bakanlığına bağlı ve Türkiye'nin Doha Büyükelçiliği gözetiminde faaliyet gösterecek Türk Okulu'nun diğer özel okullara kıyasla daha ucuz olduğunu belirtti.


Katar hükümetinin okulun inşaat işlemlerinin tamamlanmasına büyük katkıda bulunduğunu aktaran Karatosun, gelecek dönemlerde Katar'da ikamet eden herkese kapılarını açacaklarını ancak başlangıç olarak Türk öğrencilere eğitim vereceklerini söyledi.


350 öğrenci kapasiteli

Karatosun, 350 öğrenci kapasiteli ve modern donanımlara sahip okulun 11 bin metrekarelik bir alanda 2 yılda inşa edildiğini kaydetti.


Türkiye, geçen aralık ayında da başkent Doha'da Yunus Emre Enstitüsünü açmıştı.


Katar'da 7 bin Türk yaşıyor

Son istatistiklere göre Katar'da 7 bin Türk...