25 / 04 / 2024

Katerina Köşkü tarihi

Katerina Köşkü tarihi

Kars'ın Sarıkamış ilçesinde Rus işgali döneminde Çar 2. Nikola tarafından yaptırılan 119 yıllık av köşkü ile müştemilatının restorasyonu ve otel olarak kullanılabilmesi için tahsis başvurusunda bulunan firma, ön izin belgesi aldı.

Fransa’daki 230 yıllık tarihi şato artık Türk şirketin!

Fransa’da faaliyet gösteren Ekin Grubu Tarihi ve doğal güzellikleriyle Batı Fransa’daki 230 yıllık tarihi şatonun yeni sahibi oldu... Söz konusu şatonun içerisinde  150 kişilik konferans salonu, 30 oda, sauna, özel bir restoran, hamam ve düğün salonu bulunuyor...

Zeytinyağı fiyatı durmuyor, 10 bin dolarlık tarihi zirve korkusu

Yaşanan kuraklık ve kötü hava koşulları nedeni ile fiyatı çok fazla yükselen zeytinyağı küresel bir sorun haline geliyor. Akdeniz zeytinyağının en büyük alıcısı olan Amerika'da metrik ton ücreti 9 bin doları geçti, fiyatlar seneye 10 bin dolarlık tarihi zirveyi de aşabilir.

iPhone 15 çıkış tarihi resmen açıklandı!  İşte iPhone 15 Pro ve Pro Max fiyat listesi

Apple, merakla beklenen iPhone 15'in çıkış tarihini resmi olarak duyurdu. İşte detaylar...

Xiaomi 13 Ultra, Band 8 ve Pad 6'nın çıkış tarihi açıklandı!

Dün Xiaomi'nin düzenlediği etkinlikte, bir dizi teknolojik ürün tanıtıldı. Ayrıca Xiaomi, 13 Ultra, Band 8 ve Pad 6'nın çıkış tarihlerini de duyurdu.

Oppo Find N2 Flip'in küresel lansman tarihi öğrenildi! 11 Şubat 2023 fiyat listesi...

Uzun zamandır beklenen Oppo Find N2 Flip'in dünya çapındaki çıkış tarihi belli oldu. Telefon, Galaxy Z Flip 4 ile rekabet edebilmek için neler sunuyor? Daha fazlasını öğrenin...

Tasarım harikası OPPO Reno 8T çıkış tarihi merak ediliyordu! İşte çıkış tarihi ve özellikleri

2023 yılına ilk modeli ile giriş yapacak olan ve Türkiye başta olmak üzre küresel manda da büyük pazara sahip olan Oppo, Reno 8T modelinin ne zaman piyasaya çıkacağı merak ediliyordu. Merakla beklenen tarih açıklandı. İşte OPPO Reno 8T çıkış tarihi ve özellikleri. 

Gözler bu tarihteydi! Sonunda muhtemel çıkış tarihi paylaşıldı

Dünyanını her yerinde severek oynanan ve yeni versiyonu sabırsızlıkla beklenen oyun konsolu Playstation 5 Pro için muhtemel çıkış tarihi paylaşıldı.

Merakla bekleniyordu! Xiaomi 13 Ultra'nın çıkış tarihi sızdırıldı.

Geçtiğimiz günlede Çinli firma Türkiye'de de çok tutulan amiral gemisini yeni versiyonu Xiaomi 13 Ultra'yı tanıtmıştı. Şimdi ise Xiaomi 13 Ultra'nın çıkış tarihi sızdırıldı.

Çıkış tarihi merak ediliyordu! MacBook için tarih verildi!

OLED MacBook ne zaman çıkacağı merak konusu idi. Ekran analisti Ross Young çıkış tarihi olarak emin olmamakla beraber 2024'ü hedef gösterdi.

 Merakla bekleniyordu! Çıkış tarihi belli oldu

Oyun canavarlarının merakla beklediği 'The Day Before' çıkış tarihi belli oldu. NVIDIA CES fuarına hazırlanan oyun şimdiden hayranlarının merakını celbetti.

Kış lastiği fiyatlarında son dakika! A101 Hepsiburada 20 Aralık 2022 kış lastiği fiyat listesi...

Kış lastiği uygulaması 1 Aralık tarihi itibariyle başladı. Arabası olan vatandaşlar kış lastiği fiyatlarına bakıyor. Kış lastiklerinin fiyatı nedir? 20 Aralık 2022 tarihli fiyat listesi için tıklayınız...

Kış lastiği zorunluluğu başlıyor! Peki, kış lastiği ne kadar? İşte 29 Kasım 2022 fiyat listesi...

Kış lastiği 1 Aralık tarihi itibariyle başlayacak. Otomobili olan vatandaşlar kış lastik fiyatlarını araştırıyor. Peki kış lastiği ne kadar? İşte 29 Kasım 2022 fiyat listesi...

MIUI 14'ün çıkış tarihi belli oldu! MIUI 14 alacak telefonlar!

Xiaomi'den dün yapılan resmi bir açıklama  ile MIUI 14'ün çıkış tarihini duyuruldu! Güncellemeyi alan tüm modeller...

Katerina Köşkü tarihi Haberi

Katerina Köşkü tarihi

Osmanlı-Rus Savaşı'nın ardından 40 yıl süreyle Rus işgali altında kalan Sarıkamış ilçesinde, o dönem Rus Çarı 2. Nikola tarafından yaptırılan ve yöre sakinlerince "Katerina Köşkü" olarak anılan tarihi av köşkünün turizme hizmet vermesi hedefleniyor. 


 Köşk ve arazisi içinde yer alan tarihi ahşap binanın restorasyonu ve 50 yataklı otel haline getirilmesi için Antalya merkezli bir firmanın Kültür ve Turizm Bakanlığına yaptığı tahsis başvurusuna ön izin belgesi verildi. 


Kars Kültür ve Turizm İl Müdürü Hakan Doğanay, AA muhabirine yaptığı  açıklamada, 119 yıllık köşkün restore edilmesi ve turizme kazandırılması konusunda çabaların sürdüğünü belirtti. 


Bakanlıklarının, bölgede bulunan tarihi ve doğal zenginlikleri değerlendirilerek turizm potansiyelini artırmayı hedeflediğini ifade eden Doğanay, bu kapsamda otel olarak işlevlendirilmesi planlanan tarihi av köşkü için yapılan tahsis başvurusuna ön izin belgesi verildiğini...