27 / 04 / 2024

katerina köşkü turist

katerina köşkü turist

Kars'ın Sarıkamış ilçesinde dönemin Rus Çarı 2. Nikola tarafından çivi çakılmadan yaptırıldığı bilinen 116 yıllık tarihi köşk, en çok ziyaret edilen mekanlar arasında yer alıyor..

Kars Sarıkamış'taki tarihi ahşap av köşkünü 18 bin turist ziyaret etti!

Kars'ın Sarıkamış ilçesinde 116 yıl önce çivi çakılmadan yapılan tarihi ahşap av köşküne, turistler yoğun ilgi gösteriyor. tarihi av köşkünü geçen yılın ilk altı ayında 15 bin turist ziyaret ederken, bu yılın ilk altı ayında 18 bin civarında turist gezdi.

Türkiye, turizmde ucuz ülke imajını kırdı: Turist başına ortalama harcama 1200 dolara çıktı!

Türkiye'nin turist başına ortalama harcamasının son 5 yılda 800'den 1200 dolara çıktığı kaydedildi. Böylece, Türkiye, turizmde "ucuz ülke" imajını büyük ölçüde kırmış oldu.

Migros'ta Öncü domates salçası 39,90 TL’ye, Çaykur turist çay 62,90 TL’ye, Pril bulaşık deterjanı 101,90 TL’ye düştü!

Migros’un eylül ayına özel düzenlediği indirim kampanyası devam ederken, vatandaşların indirimlere yoğun ilgi gösterdiği gözlemlendi. Bu kapsamda, Öncü domates salçası 39,90 TL’ye, Çaykur turist çay 62,90 TL’ye, Pril sıvı bulaşık deterjanı 101,90 TL’ye düştü. İşte 3 Eylül 2023 Migros fiyat listesi..

Konut sektörünün başı kayıt dışı konaklamalarla dertte! Günlük kiralık evlerin ekonomiye zararı 10 milyar lirayı aştı

Turist sayısında yüzde 24 artış olmasına rağmen, konaklamaların yüzde 19'unun kiralık evlerde yapılması konut sektörünü olumsuz etkilerken, ekonomiye zararı yıllık 10 milyar lirayı aştı...

Yabancı turist sayısında temmuz ayı rekoru kırıldı!

Türkiye'ye temmuzda gelen yabancı ziyaretçi sayısı, geçen yılın aynı ayına göre yüzde 7,25 oranında artış göstererek 7 milyon 148 bin 44 olarak gerçekleşti. 7 aylık dönemdeki artış ise yüzde 16,22 oldu.

Turizmde 30 milyon turistle yeni rekor kırıldı! En fazla hangi ülkelerden turist geldi?

2023 yılının 7 ayında 30 milyon 93 bin 446 turist sayısı ile 2019 yılındaki 26 milyon 524 bin rakamı aşılarak yeni bir rekor kırıldı. Turistlerin 26 milyon 766 bin 240'ı yabancılardan oluşurken, 3 milyon 327 bin 206'sı yurt dışı ikametli yurttaşlardan meydana geldi.

Antalya turizminde iki rekor birden kırıldı!

Antalya'ya 1 Ocak-29 Temmuz tarihleri arasında hava yoluyla gelen turist sayısı, 8 milyon 11 bin 828 ile yeni bir rekora ulaştı. Ayrıca 29 Temmuz'da da 100 bin 40 ziyaretçi ile 1 günde gelen yolcu rekoru kırıldı.

Kültür ve Turizm Bakanı Ersoy: ‘Bu yıl hedefimiz 56 milyar dolar!’

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, turizmde 2023 hedefinin sürdüğünü söyledi. Deprem ve seçim sürecine karşın, 60 milyon turist ve 56 milyar dolar gelir hedefinde sapma olmadığını belirtti.

Turist sayısında pandemi öncesi seviyeyi yakaladık!

Kültür ve Turizm Bakanlığı Türkiye’ye 2023 yılının ilk 4 ayında toplam 11 milyon 93 bin 247 ziyaretçinin geldiğini açıkladı. Yabancı turist sayısındaki yüzde 29’luk artışla 2019 yılı Nisan ayı verileri aşılmış oldu.

İstanbul Kart'ta yeni dönem! O kartlardan artık ücret alınacak

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, bundan sonra resmi tatil ve bayramlarda ücretsiz ulaşım hakkından sadece kişiselleştirilmiş İstanbulkart kullanıcılarının faydalanacağını duyurdu. Böylelikle turist ve göçmenler ücretsiz ulaşım hakkını kullanamayacak.

Hattuşa'daki 350 yıllık konağa turist ilgisi!

Çorum'un Boğazkale ilçesinde kaymakamlık tarafından restore ettirildikten sonra halk eğitim merkezi bünyesinde hizmet vermeye başlayan 350 yıllık Dulkadiroğulları Konağı turistlerden yoğun ilgi görüyor.

Oteller doldu, yabancı turist kiralık eve yöneldi!

Bu yıl içerisinde 50 milyon yabancı turist hedefleyen Türkiye’de oteller neredeyse doldu. Yabancı turist fiyat avantajı ve kolay ulaşımıyla öne çıkan kiralık dairelere yöneldi.

Ordu'ya Körfez yatırımcı ilgi gösteriyor!

Ordu’da Körfez ülkelerinden gelerek gayrimenkul sahibi olan Arap turist sayısı her gün daha da artıyor. 2015, 2016 ve 2017 yıllarında 79’u Suudi Arabistan uyruklu 98 kişinin gayrimenkul aldığı Ordu’da 2018 yılı Ocak-Eylül döneminde 19 Suudi Arabistanlı daha gayrimenkul satın aldı. 

Suudi Arabistan Kızıl Deniz'de dev projeye başladı!

Suudi Arabistan turist çekebilmek için Kızıl Deniz'in kuzeybatı sahillerinde dev bir sağlık ve turizm projesine başladı. Orta Doğu'nun Rivierası" olarak anılan projenin ismi Amaala olarak açıklandı.

katerina köşkü turist Haberi

katerina köşkü turist

SARIKAMIŞ ilçesinde çivi çakılmadan yapılan asırlık ahşap av köşkünü ilk altı ayda 18 bin turist ziyaret etti. Osmanlı-Rus Savaşı'nın ardından 40 yıl Rusların işgali altında kalan kentte, dönemin Rus Çarı 2. Nikola tarafından yaptırıldığı bilinen 116 yıllık tarihi köşk, en çok ziyaret edilen mekanlar arasında yer alıyor. 

Kazımkarabekir Mahallesi'nde, sarıçam ağaçlarıyla çivi kullanılmadan Baltık mimarisi tarzında yapılan ve uzun yıllar askeri bölge içerisinde yer alan köşk, özellikle kültür turizmine hizmet ediyor. Farklı ülkelerden gelen turistler, tarihi av köşkünü gezerek mekan hakkında yetkililerden bilgi alıyor. Bir süre önce Kültür ve Turizm Bakanlığfna devredilen av köşkü, Baltık mimarisinin örneklerini yansıtıyor. Çivi kullanılmadan fırınlanmış ağaçlarla yapılan ve günümüze kadar ayakta kalan tarihi köşke, her geçen yıl ilgi artıyor. Tarihi mekanı gezen turistler, fotoğraf...