18 / 04 / 2024

Katharine Hepburnün malikânesi

Katharine Hepburnün malikânesi

2003'te hayata veda eden Amerikalı oyuncu Katharine Hepburn'ün Connecticut Eyaleti'ne bağlı Long Island sahilindeki malikânesi 14.8 milyon dolara satışa çıkarıldı. Hepburn'e son nefesini verene kadar ev sahipliği yaptı.

İpotekli miras kime kalır? Hisseli olarak mı bölünür? Borcu ödeyen mi alır?

Gayrimenkulün teminat olarak verildiği durumlarda mirasçılar arasında  nasıl pay edilir? İpoteği ödeyen tek başına malik olur mu?

Sabrina’nın çekildiği o eşsiz malikane satışa çıktı: Değeri 11 milyon dolar

1954 senesinde Audrey Hepburn'ün başrolünde yer aldığı Sabrina filminin çekildiği New York’taki malikane 11 milyon dolara yeni alıcısını arıyor.

Riskli Yapıyı Malik, Kiracı veya Sınırlı Ayni Hak Sahibi Olmaksızın Kullananlara Yardım Yapılması Kararında Değişiklik!

6306 Sayılı Kanun Kapsamında Riskli Yapıyı Malik, Kiracı veya Sınırlı Ayni Hak Sahibi Olmaksızın Kullananlara Yardım Yapılmasına Dair Kararda Değişiklik Yapılması Hakkında Karar bugünkü 31855 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Evi kentsel dönüşüme girenler dikkat! Sizin de başınıza gelebilir...

Posta Gazetesi köşe yazarı Tamer Heper, bugünkü köşesinde bir gayrimenkulü kiraya vermek için malik olunmasının gerekli olup olmadığını kaleme aldı. İşte Tamer Heper'in o yazısı...

Binaların çatı katındaki daireler birleştirilebilir mi?

Posta Gazetesi köşe yazarı Tamer Heper'e gelen soruda 14 evli binada malik olduğunu belirten okuyucu, üst kattaki kişinin dubleks daireyi ikiye böldüğünü söyledi. Okuyucu, yeni daire için arsa payı talep edeceklerini söyledi ve nasıl bir hukuki girişimde bulunabileceklerini sordu. 

Deprem Komisyonu'nda 'yapının depreme dayanıklılığından malik sorumlu olsun' teklifi!

Deprem Komisyonu’nda, belediyelerin depremle ilgili sunumları sırasında, Sakarya Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Ali Oktar, riskli bina denetimlerinde belirlenecek bir tarihten önce inşa edilmiş yapıların kontrollerinin, sahiplerince yapılmasının zorunlu tutulmasını teklif etti.

Apartman katılım payını vermeyen malik icraya verilir mi?

Posta yazarı Tamer Heper, bir okuyucusunun ''Apartmanın genel giderlerine katılım payı ödenmemesi durumunda icraya verilir mi?'' sorusunu yanıtladı.

İnşaat Yüksek Mühendisi Önder Malik Evrenol vefat etti!

İnşaat Yüksek Mühendisi Önder Malik Evrenol vefat etti. Ailesi ve Yesa Yapı Elemanları Sanayi ve Ticaret A.Ş. taziye ilanı yayınladı. 

Aldığınız ev birden fazla kişiye satılmış olabilir!

Avukat Kadir Kurtuluş, ev almak isteyenleri kötü niyetli kişilerin tuzağına düşmemesi konusunda uyarıyor. Kurtuluş, 'Taşınmaz satışı ve devir işlemleri mutlaka resmi şekilde yapılmalıdır', 'Sözleşme yaptığınız kişi, taşınmaz maliki veya malik tarafından vekil tayin edilmiş birisi olmalıdır'' diyor..

FETÖ'cü Akın İpek İngiltere’deki evini kliseye çevirdi!

İngiltere’de dört malikâne alan FETÖ’cü Akın İpek'in bir evi kiliseye çevirdiği belirlendi. İpek’in İngiltere’de kaçmadan önce açtığı davaları kazanamadığı öğrenildi.

Yeni malik eski kira sözleşmesi ile bağlı mıdır?

İçerisinde kiracısı olan ev veya işyerini satın alan yeni malik de bazı hak ve sorumluluklara sahip olmuş oluyor. Peki, yeni malik eski kira sözleşmesi ile bağlı mıdır?

Mehmet Aydın Uruguay'da zenginlerin yaşadığı siteden ev aldı!

Çiftlik Bank CEO'su Mehmet Aydın'ın geçen sene Uruguay'a giderek son model bir araç, bir malikâne ve bir yat aldığı ortaya çıktı.

Obama'nın Vineyard Adası'ndaki evi satışta!

Obama ailesinin gözlerden uzak olmak için 2013 yazında tüm tatilini geçirdiği süper lüks malikânesi 2 yıldır satılık. 

Katharine Hepburnün malikânesi Haberi

Katharine Hepburnün malikânesi

2003'te hayata veda eden Amerikalı oyuncu Katharine Hepburn'ün Connecticut Eyaleti'ne bağlı Long Island sahilindeki malikânesi 14.8 milyon dolara satışa çıkarıldı. 1913'ten bu yana Hepburn Ailesi'nin ikamet ettiği malikâne "Yeryüzü Cenneti" olarak anılıyor. 1939'da kasırga nedeniyle yıkılan ve yeniden restore edilen villa, Hepburn'e 96 yaşında son nefesini verene kadar ev sahipliği...