24 / 04 / 2024

kaya gazı enerji

kaya gazı enerji

Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, çevreyi kirletmeden, belirli kriterler çerçevesinde kaya gazı kullanımı konusunda Enerji Bakanlığı ile ortak çalışma yapacaklarını açıkladı. Türkiye ‘kaya gazı’ üretimine hazırlanıyor...

2022'de elektrik ve doğal gaz tüketimlerinin 270 milyar TL'si devlet tarafından karşılandı!

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar yaptığı açıklamada geçen sene vatandaşların elektrik ve doğal gaz tüketimlerinin 270 milyar TL'lik kısmının devlet tarafından karşılandığını dile getirdi.

Kış yaklaşırken gözler doğalgaza çevrildi! Doğalgaza zam gelecek mi? Gaz fiyatları için uyarı geldi

Uluslararası Enerji Ajansı (IEA) dünyadaki gaz talep artışına yönelik raporunu açıkladı. Rapora göre gaz talep artışında düşüş görülüyor. Rapor sonucuna göre uzmanlardan uyarı geldi. Kış yaklaşırken doğalgaza zam mı gelecek? Doğalgaza zam gelecek mi?

Enet Enerji Doğal Gaz Sanayi Ve Ticaret Anonim Şirketi kuruldu!

Enet Enerji Doğal Gaz Sanayi Ve Ticaret Anonim Şirketi bugün Şişli'de 50 bin TL sermaye bedeli ile Mehmet Doğan ve Enet Enetgy SA ortaklığında kuruldu.

Oxford: Yeşil enerji AB'de Rus gazının yerini alabilir!

Avrupa Birliği'nde (AB) yeşil enerjinin 2028 yılına kadar toplamda 811 milyar avro yatırımla Rus doğal gazını ikame edebileceği hesaplanıyor.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi doğal gaz faturalarını düzenlemedi iddiası! İstanbullular faturalarınızı kontrol edin!

İBB Meclisi Çevre, Yenilenebilir Enerji ve İklim Değişikliği Komisyonu Başkanı Sadullah Hasanoğlu, ücretsiz doğal gaz tarifesinin İBB'nin doğalgaz faturasında düzenleme yapmadığını söyledi.

Enerji Bakanı Dönmez’den flaş bir açıklama geldi: ‘Doğal gaz borcu ertelendi’

Enerji Bakanı Fatih Dönmez, ithal doğal gaz için Rusya'ya yapılacak ödemelerin ertelendiği iddiasını yanıtladı. İddiaları doğrulayan Dönmez, "Rusya'dan ithal gazda belli bir rakamın üzerinde ödemelerin ertelenmesi hususunda mutabakat sağlandı" şeklinde konuştu.

Doğal gaz bu ay mı bedava olacak? Hangi tarihten itibaren başlayacak?

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Dönmez tarafından verilen bilgiler kapsamında, 30 yıllık rezervin bulunduğu doğal kaynak oldukça önemli bir katkı sağlayacak. Peki, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın haber verdiği 30 günlık ücretsiz doğal gaz bu ay mı olacak?

Karadeniz gazını bekleyenler müjde! Bakan tarih verdi

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, iştirak ettiği televizyon programında, Karadeniz gazı ile aiakalaı son gelişmeleri paylaştı. Akkuyu Nükleer Güç Santrali ve enerji sektörüne dair "Karadeniz gazı, 35 sene zamanla tüm konutların doğalgazını karşılayacak" dedi

Karadeniz gazı Türkiye’nin 35 yıllık tüketimini karşılayacak

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, Türkiye’nin yeni bulduğu rezerv ve enerji yatırımlarıyla makus talihini yeneceğini belirterek, “Küresel bir enerji krizinde en önemli oyunculardan biri kendi gazımız olacak” dedi.

Bakan Dönmez resmen açıkladı! Karadeniz gazının evlere geleceği tarih belli oldu!

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, Filyos Doğal Gaz İşleme Tesisi'nin açılış tarihini açıkladı. İşte Karadeniz gazının evlere geleceği tarih...

Bakanlık duyurdu! Elektrik ve doğal gaz faturalarında şok karar!

Elektrik ve doğal gaz ödemelerine dair yeni bir karar alındı. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez açıkladı. İşte detaylar!

Bakan’dan sevindirici haber! Doğal gaz fiyatlarından sonra elektrikte yeni indirim sinyali!

Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, doğal gaz ve elektrik fiyatlarındaki indirimler ile ilgili yeni açıklamalarda bulundu. Bakan, mart ayında yeni indirimlerin sinyalini verirken, bu indirimlerin meskenlere yansıyıp yansımayacağı merak ediliyor.

Türkiye, Avrupa’nın en ucuz gazı kullanan 3. Ülkesi oldu!

Enerji sektörüne yatırımlar devam ederken, Türkiye, Avrupa’nın en ucuz gazı kullanan üçüncü ülkesi oldu.

kaya gazı enerji Haberi

kaya gazı enerji

Türkiye, son dönemlerde petrol ve doğalgaza alternatif olarak gösterilen ‘kaya gazı’ üretimine hazırlanıyor. Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, çevreyi kirletmeden, belirli kriterler çerçevesinde kaya gazı kullanımı konusunda Enerji Bakanlığı ile ortak çalışma yapacaklarını açıkladı.

Litvanya’nın Başkenti Vilnius’da Avrupa Birliği (AB) Çevre Bakanları Toplantısı’nda son dönemlerin alternatif enerji kaynağı olarak gösterilen “kaya gazı” konusu ele alındı. Toplantıda, özellikle ABD’deki büyük kaya gazı rezervlerinin Avrupa’nın gelecekteki enerji açığının çözümünde önemli bir kaynak olabileceği belirtildi.

Toplantıda bir konuşma yapan Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, Türkiye’nin enerjide dışa bağımlı bir ülke olduğunu hatırlatarak, Trakya ve Güneydoğu Anadolu bölgesinde kaya gazı rezervleri bulunduğunu açıkladı. Türkiye’nin enerji açığının azaltılması için kaya gazı üretiminin önemine işaret eden Bakan Bayraktar, “Türkiye’nin başka bölgelerinde de kaya gazı potansiyeli...