26 / 04 / 2024

Kaya Tuz Mağarasına nasıl gidilir

Kaya Tuz Mağarasına nasıl gidilir

Çankırı'da yerin 150 metre altında bulunan Kaya Tuz Mağarası, içine kafe, restoran, spor aktivite alanı, yürüyüş yolları ve de tuz terapi odaları yapılarak turizme kazandırılacak.

Kaya Tuz Mağarası turizme kazandırılacak!

Çankırı'da yerin 150 metre altındaki Kaya Tuz Mağarası'nın, içine kafe, restoran, spor aktivite alanı, yürüyüş yolları ve tuz terapi odaları yapılarak turizme kazandırılması için çalışmalar sürüyor.

Kırklareli Dupnisa Mağarası'na yapılmak istenen otele tepki!

Kırklareli'deki 180 milyon senelik Dupnisa Mağarası’nda yapılmak istenen apart otel projesi yargı gündemine geldi. Eşsiz bir biyoçeşitliliğe sahip olduğuna dikkat çeken Mağaracılık Federasyonu Başkanı Bülent Genç, projeyle beraber bölgede ekolojik bir yıkım olacağının altını çizdi. 

İşyeri Açma ve Çalışma Ruhsatlarına İlişkin Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik!

İşyeri Açma ve Çalışma Ruhsatlarına İlişkin Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik bugünkü 31553 sayılı resmi gazetede yayımlandı. 

Bursa'da yıkım yapan ekskavatörle bina duvarı arasına sıkışan işçi yaşamını yitirdi!

Bursa Osmangazi'de yıkım yapan ekskavatörle bina duvarı arasına sıkışan işçi yaşamını yitirdi...

İşyeri Açma ve Çalışma Ruhsatlarına İlişkin Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik!

İşyeri Açma ve Çalışma Ruhsatlarına İlişkin Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik bugünkü 31457 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Sarıkaya Mağarası Bölgesi Doğal Sit Alanı kesin korunacak hassas alan ilan edildi!

Sarıkaya Mağarası Bölgesi Doğal Sit Alanının koruma statüsünün yeniden değerlendirilmesi sonucunda, ekli kroki ile listede sınır ve koordinatları gösterilen alanların kesin korunacak hassas alan olarak tescil ve ilan edilmesine kararı verildi. 

Marmaris Nimara Mağarası'nın turizme kazandırılması mecliste!

Muğla'nın Marmaris ilçesinde bulunan Nimara Mağarası'nın turizme kazandırılması meclis gündemine taşındı. CHP'li Girgin, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Kırklareli Dupnisa Mağarası'na restoran, otel ve otopark yapılması meclis gündeminde!

Kırklareli'nde yer alan Dupnisa Mağarası'nın bulunduğu alana restoran, otel ve otopark yapılmasının yol açacağı zararlar meclis gündemine taşındı. CHP'li Gündoğdu, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Aydın ile Denizli arasına yapılacak otoyol TBMM gündeminde!

Aydın ile Denizli arasına yapılacak otoyol meclis gündemine taşındı. CHP'li Karaca, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Adıyaman'da Palanlı Mağarası'nın korunması meclis gündeminde!

Adıyaman'da bulunan ve sit alanı olan Palanlı Mağarasının korunması meclis gündemine taşındı. CHP'li Tutdere, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Ballıca Mağarası'nın yanına 4 milyon liralık sağlık yatırımı!

UNESCO Dünya Mirası Geçici Listesi'ne giren Ballıca Mağarası'nın yanına 4 milyon liralık sağlık yatırımı yapılması planlanıyor. 

Karadeniz Ereğli'de Cehennemağzı Mağarası için otopark yapılıyor!

Zonguldak'ın Karadeniz Ereğli ilçe belediyesi, dünyaca ünlü Cehennemağzı mağarasını ziyarete gelen turistler için yapımına başlanan otopark alanını inceledi.

Tokat'ta Ballıca Mağarası'nın yanına 4 milyon TL'ye otel yapılacak!

Tokat'ta, UNESCO Dünya Mirası Geçici Listesi'ne giren Ballıca Mağarası'nın yanında sağlık için yurda gelenlere hizmet sunulması amacıyla otel inşa edilecek.

Atakule GYO 2 aylığına kısa çalışma uygulamasına geçti!

Atakule GYO'nun faaliyetlerine asgari ve zaruri düzeyde çalışma süresi ile devam edilmesine, bu amaçla yasal şartları taşıyan şirketin personeli için kısa çalışma uygulamasına iki ay süreyle devam edilmesine karar verildi.

Kaya Tuz Mağarasına nasıl gidilir Haberi

Kaya Tuz Mağarasına nasıl gidilir

 Çankırı'da yerin 150 metre altındaki Kaya Tuz Mağarası, içine kafe, restoran, spor aktivite alanı, yürüyüş yolları ve tuz terapi odaları yapılarak turizme kazandırılacak. Çankırı Valisi Vahdettin Özcan, tuz mağaralarını turizme açan çok sayıda ülke olduğunu belirterek, "Hayata geçirmeyi planlandığımız uygulama Türkiye'de ilk olacak. Kaya Tuzu Mağarasının bir bölümünü turizme kazandırmak için, işletmeci firmadan devraldık. Proje 2 yıl içinde tamamlanacak" dedi. 

Türkiye'de...