16 / 04 / 2024

kayseri güneş enerjili fabrika

kayseri güneş enerjili fabrika

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı Yenilenebilir Enerji Genel Müdür Yardımcısı Atilla Gürbüz, "Tükettiğimiz enerjinin yaklaşık yüzde 73'ünü ithal ediyoruz. O nedenle mümkün olduğu kadar kendi kaynaklarımızı kullanmak istiyoruz" dedi...

Dünyanın ilk güneş enerjili arabası çıktı

Hollandalı merkezli elektrikli otomobil üreticisi Lightyear, bir ilke imza attı. Hollandalı merkezli şirket, güneş enerjisiyle çalışan ilk aracını tanıttı.

Mehmet Özhaseki'den Çetin Arık'ın Güneşli Mahallesi imar değişikliği iddialarına tepki!

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Özhaseki, CHP Kayseri Milletvekili Çetin Arık'ın Kocasinan ilçesi Güneşli Mahallesi'ndeki imar değişikliği iddialarına yanıt verdi.

Kayseri Güneşli'de 1 milyon metrekarelik arazide villa yapılmasına tepki!

Kayseri’nin Güneşli Mahallesi’nde köylülerin 1960'da Tarım Meslek Lisesi yapımı için bağışladığı yaklaşık 1 milyon metrekare büyüklüğündeki alana Kayseri Büyükşehir Belediyesi’nin villa yapma kararına mahalle sakinleri tepki gösterdi.

Denizli'de güneş enerjili evler artıyor!

Gurbetçi Ali Soyhan, evlerinin çatılarında güneş enerjisiyle elektrik üreten Almanlara özendi, Denizli’deki evinin çatısına aynı sistemi kurdu. Çatıdaki güneş panelleri sayesinde evde kullandığı elektriği üreten Soyhan, enerji fazlasını ise AYDEM’e satıyor.

Dünyanın güneş enerjili ilk yolu Fransa'da trafiğe açıldı!

Fransa’nın Normandiya bölgesindeki Tourouvre-au-Perche isimli kasaba, dünyanın ilk güneş enerjili yoluna ev sahipliği yapıyor.

Güneş enerjili çatı sistemleri enerji sorununa çözüm olabilir!

ÇATIDER Yönetim Kurulu Başkanı M. Nazım Yavuz, dünyanın en önemli gündem maddesi olan enerjide Türkiye’nin güneş gibi çok değerli doğal bir kaynağa sahip olduğunu belirterek, güneş enerjili çatı sistemlerinin enerji sorununa çözüm oluşturacağını söyledi.

Fransa’da güneş enerjili caddeler yapılacak!

Fransa’da bin kilometrelik solar karayolu yapılacağı açıklandı. Güneş panelleri neden yollara döşenecek? Nasıl çalışacak ve masrafını göze almaya değecek mi? İşte projenin detayları...

Gümüşhane'de 29 köyün içme suyu deposu güneş enerji sistemiyle donatıldı!

Gümüşhane İl Özel İdaresi, il genelinde Halk Sağlığı Müdürlüğü ile ortaklaşa belirlediği 29 köyün içme suyu deposunu güneş enerjili tam otomatik klorlama sistemiyle donattı.

Gümüşhane'de 29 köyün içme suyu deposu güneş enerji sistemiyle donatıldı!

Gümüşhane İl Özel İdaresi, il genelinde Halk Sağlığı Müdürlüğü ile ortaklaşa belirlediği 29 köyün içme suyu deposunu güneş enerjili tam otomatik klorlama sistemiyle donattı.

Güneş enerjili Antalya Arena Stadı açılıyor!

Çatısına yerleştirilen 13 bin metrekarelik güneş enerjisi paneli ile Türkiye'nin kendi enerjisini üreten tek stadı olacak Antalya Arena'nın açılışı için geri sayım başladı. İşte ayrıntılar...

Kayseri Güneş Enerji Santrali toplantısı 11 Ağustos'ta!

Kayseri Hacılar İlçesi'nde bulunan Güneş Enerji Santrali Kapasite Artışı projesinin yapılmasına ilşkin ÇED toplantısı 11 Ağustos 2015 günü saat 14:00'da yapılacak.

Kayseri OSB Güneş Enerjisi Santrali'ni Bakan Taner Yıldız açtı!

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Kayseri Organize Sanayi Bölgesi Başkanlığı Güneş Enerjisi Santrali’nin (GES) açılış törenine katıldı..

Kayseri OSB Güneş Enerjisi Santrali açıldı!

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Yıldız, Kayseri Organize Sanayi Bölgesi (KOSB) Güneş Enerjisi Santrali'nin açılış töreninde, yıllardan bu yana uğraştıkları konuların meyvesini almaya başladıklarını söyledi.

kayseri güneş enerjili fabrika Haberi

kayseri güneş enerjili fabrika


Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı Yenilenebilir Enerji Genel Müdür Yardımcısı Atilla Gürbüz, "Tükettiğimiz enerjinin yaklaşık yüzde 73'ünü ithal ediyoruz. O nedenle  mümkün olduğu kadar kendi kaynaklarımızı kullanmak istiyoruz. Bununla ilgili girişimcilerimizin önünü açtık" dedi.


Gürbüz, Alman enerji firması BW tarafından Kayseri Serbest Bölge'de faaliyet gösteren Gürkan Mobilyanın elektrik ihtiyacının karşılanması için kurulan güneş enerjisi santralinin açılışında yaptığı konuşmada, santralin her iki kuruluşa da hayırlı olması temennisinde bulundu.


Enerjinin sosyal ve toplumsal kalkınmanın temel girdisi olduğunu belirten Gürbüz, insanın damarlarındaki kan neyse sanayi ve ekonomi için de enerjinin o manaya geldiğini söyledi.


Enerji maliyetlerinin ekonomi üzerindeki yükünün hafifletilmesi, Türkiye'de üretilen sanayi ürünlerinin dünya pazarlarında rekabet edebilmesi ve çevrenin korunmasının ancak sürdürülebilir enerji politikalarıyla mümkün olabileceğini vurgulayan Gürbüz, şunları kaydetti:


"Bu doğrultuda Enerji Bakanlığı olarak...