19 / 04 / 2024

Kayseri Talasta imar çalışmaları

Kayseri Talasta imar çalışmaları

Zengin tarihi ve kültürel mirasa sahip Talas Belediyesinin bu değerlerini korumak, restore etmek ve geleceğe taşımak için başlattığı yeni koruma amaçlı imar çalışmasında 2 binden fazla yapı tarandı. Taramanın ardından tescile uygun görülenler belirlendi.

Kayseri Büyükşehir Belediyesi İmar Yönetmeliği 2022!

Kayseri Büyükşehir Belediyesi İmar Yönetmeliği bugünkü 31826 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı. İşte Kayseri Büyükşehir Belediyesi İmar Yönetmeliği...

Mehmet Özhaseki'den Çetin Arık'ın Güneşli Mahallesi imar değişikliği iddialarına tepki!

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Özhaseki, CHP Kayseri Milletvekili Çetin Arık'ın Kocasinan ilçesi Güneşli Mahallesi'ndeki imar değişikliği iddialarına yanıt verdi.

Kayseri Melikgazi'de imar işlemleri Whatsapp'ta!

Kayseri Melikgazi Belediyesi, daha önce kurduğu whatsapp ihbar hattından imar işlemleri için de hizmet verecek.

Türkiye Kızılayı'ndan Kayseri'de proje ihalesi!

Türk Kızılayı Genel Müdürlüğü Kayseri Sümer Mahallesi, 5465 ada, 1 parselde kayıtlı taşınmaz üzerinde natamam halde bulunan binaya ait mimari, statik, mekanik ve elektrik projelerinin ve ihale dokümanlarının güncel imar durumuna göre hazırlanması işini ihale ediyor.

Kayseri'nin ruhsat sorunu çözüldü!

Meslek odaları tarafından açılan dava imar yönetmeliği ile ilgili yürütmenin durdurulması kararıyla başlayan ruhsat sorunu Kayseri Büyükşehir Belediyesi'nin çalışmalarıyla çözüldü.

Kayseri'de 136 bin kişi imar barışından yararlandı!

Türkiye Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan yaptığı açıklamada "Kayseri'de 17 bin 790 konutluk projeyi hayata geçirdik. İmar barışıyla 136 bin Kayserili vatandaşımızın sıkıntısını çözdük" dedi.

Kayseri Mithatpaşa imar hareketleriyle güzelleşecek!

Kayseri Mithatpaşa Mahallesi'nde vatandaşlarla bir araya gelen Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar, ''İmar hareketleriyle birlikte mahallemiz daha da güzelleşecek'' diye konuştu.

Kayseri Talas’ta ikinci etap imar çalışmaları başladı!

Kayseri Talas Belediyesi tarafından ilk etap imar planı revizyonunun tamamlanmasının ardından, ikinci etap imar revizyonu çalışmaları başladı.

Kayseri'de imar barışına 81 bin 296 kişi başvurdu!

Kayseri’de, 8 Haziran’da başlayan imar barışından faydalanmak isteyen 81 bin 296 kişi başvuru yaptı, 38 milyon 752 bin TL gelir elde edildi.

Kayseri Kocasinan'da imar çalışmaları başladı!

Kayseri Kocasinan Belediyesi tarafından mahallelerde bulunan imarsız yapılar ortadan kaldırılıyor. Hayata geçirilen projeler ilçenin çehresini değiştiriyor.

Kayseri imarla yenileniyor!

Kayseri Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, Gesi Fatih Mahallesi’nde mahalle halkı ve esnaf ziyaretinde bulundu. Büyükkılıç, ''Fatih Mahallesi imar çalışmaları ile yenileniyor'' diye konuştu.

Kayseri imar ve şehircilikte örnek gösteriliyor!

Kayseri Melikgazi Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç ile bir röportaj gerçekleştirdik. Büyükkılıç, dergimiz için yapmış olduğu geniş açıklama ve değerlendirmelerde Kayseriyi ve Melikgazi Belediyesini anlattı...

Sümer Holding'in Kayseri'deki arazisinin imar planı onaylandı!

Sümer Holding adına kayıtlı Kayseri ili Kocasinen ilçesi Sümer Mahallesi sınırları içerisindeki alanın imar planı değişikliği onaylandı..

Kayseri Talasta imar çalışmaları Haberi

Kayseri Talasta imar çalışmaları

Zengin tarihi ve kültürel mirasa sahip Talas Belediyesinin bu değerlerini korumak, restore etmek ve geleceğe taşımak için başlattığı yeni koruma amaçlı imar çalışmasında 2 binden fazla yapı tarandı. 

Taramanın ardından tescile uygun görülenler belirlendi. 


Şimdiye kadar tarihi dokuyu ayağa kaldırma çalışmalarıyla dikkat çeken Talaş Belediyesi, ilçedeki tarihi değere sahip yapıları tespit etme çalışmalarını tamamladı. 

Aralarında harita mühendisi, arkeolog, peyzaj mimarı, sanat tarihçisi, restorasyon uzmanı ve şehir plancısı gibi uzman isimlerin yer aldığı ekip, çalışmalarını Talaş Belediye Başkanı Mustafa Palancıoğlu ile paylaştı. Yaman Dede Kültür ve Sanat Evi'ndeki toplantıda yetkililerden bilgiler alan Başkan Palancıoğlu, 2 binden fazla tarihi yapının taranıp, tescile uygun olanların belirlenerek analizlerin tamamlandığını söyledi. 

Başkan Palancıoğlu, hedeflerinin tarihi ve kültürel mirasıyla ünlü ilçenin UNESCO dünya mirası listesine dahil etmek olduğunu belirterek,...