16 / 04 / 2024

Kayseri Vezirhanın restorasyonu ne zaman tamamlanacak

Kayseri Vezirhanın restorasyonu ne zaman tamamlanacak

Osmanlı İmparatorluğu sadrazamlarından Nevşehirli Damat İbrahim Paşa tarafından 1724 yılında yaptırılan Vezirhan'ın aslına uygun restore edilmesi için çalışma başlatıldı.

Bakan Uraloğlu açıkladı! Kayseri Havalimanı'nın yeni terminal binası yapımında son aşamaya gelindi...

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu Kayseri Havalimanı'nın yeni terminal binası ve apron çalışmaları ile ilgili açıklama yaptı. Uraloğlu "En kısa zamanda terminalimiz hizmete açılacak, yeni terminal binasıyla senelik 2,5 milyon olan yolcu kapasitesini 6 milyona çıkarıyoruz." dedi.

Divriği Ulu Camii ve Darüşşifası'nın restorasyonu mecliste!

Divriği Ulu Camii ve Darüşşifası'nın restorasyonu meclis gündemine taşındı. CHP'li Karasu, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Tarihi Sivas Divriği Ulucami ve Darüşşifası'nın restorasyonu mecliste!

Tarihi Sivas Divriği Ulucami ve Darüşşifası'nın restorasyonu meclis gündemine taşındı. Saadet Parti'li Karaduman, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Kayseri Gön Han'da restorasyon başladı!

Kayseri Melikgazi Belediyesi 500 yıl geçmişi bulunan Gön Han'da restorasyon çalışmalarına başladı. 

Terra Santa Manastırı'nın restorasyonu Haziran 2022'de tamamlanacak!

Beyoğlu Tomtom Mahallesi'nde "Sefaretler" olarak adlandırılan bölgede yer alan Terra Santa Manastırı'nın restorasyonu Haziran 2022'de tamamlanacak!

Kayseri YHT ve Kayseri Havalimanı'nın genişletilmesi talebi mecliste!

Kayseri Yüksek Hızlı Tren Projesine ve Kayseri Havalimanı'nın genişletilmesi talebi meclis gündemine taşındı. CHP'li Arık, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Apollon Smintheus Tapınağı'nın restorasyonu TBMM gündeminde!

Çanakkale ilinde bulunan Apollon Smintheus Tapınağının restorasyonu ve restorasyonun Helenistik özellikleri korunarak yapılıp yapılmadığı meclis gündemine taşındı. CHP'li Gürer, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Maden Hükümet Konağı'nın restorasyonu TBMM'de!

Maden Hükümet Konağı'nın restorasyonu meclis gündemine taşındı. Saadet Parti'li İslam, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Edirne Meriç Köprüsü'nün restorasyonu bitti!

Edirne’deki Meriç Köprüsü'nün restorasyonu tamamlandı. Köprülerin restorasyonlarında, yapıldıkları döneme ait malzemeler kullanılarak çalışmalar gerçekleştirildi…

Beş Divanlı Rıza Bey Konağı'nın restorasyonu tamamlanıyor!

Kentteki restorasyon çalışmalarına devam eden Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, Beş Divanlı Rıza Bey Konağı'nın restorasyonunu tamamlıyor.

Kayseri Kocasinan'ın çehresi yatırımlarla değişiyor!

Göreve geldiği günden bu yana Kocasinan’ı adım adım gezerek sıkmadık el, almadık gönül bırakmayan Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar, Kocasinan'ın çehresinin yatırımlarla değiştiğini söyledi.

Afyon'daki tarihi binaların restorasyonu tamamlandı!

Afyonkarahisar Belediyesi Kent Konseyi İmar ve Çevre Çalışma Grubu, kentsel sit alanında kalan mahallelerde gerçekleştirilen sokak sağlıklaştırma ve cephe iyileştirme çalışmalarını denetledi.

Anadolu Hamidiye Tabyaları'nın restorasyonu tamamlandı!

Sultan 2. Abdülhamid'in emriyle 1892 yılında Mareşal Asaf Paşa tarafından inşa edilen Anadolu Hamidiye Tabyaları, restorasyon çalışmalarının ardından ziyarete açıldı.

Kayseri Vezirhanın restorasyonu ne zaman tamamlanacak Haberi

Kayseri Vezirhanın restorasyonu ne zaman tamamlanacak

Osmanlı İmparatorluğu sadrazamlarından Nevşehirli Damat İbrahim Paşa'nın 1724 yılında yaptırdığı Vezirhan, restore edilerek turizme kazandırılacak. 


Kayseri Valisi Orhan Düzgün, yaptığı açıklamada, kültür varlığı acısından çok zengin olan kentte, Selçuklu ve Osmanlı dönemine ait birçok eserin bulunduğunu söyledi. 


Vakıflar Vakıflar Genel Müdürlüğü bünyesindeki tarihi hanın restorasyonu için geçen yıl da başvuruda bulunduklarını ifade eden Düzgün, "Bize emanet edilen bu eserleri, geleceğe aktarabilmek amacıyla çalışma başlattık. Bu süre zarfında restorasyon projesi hazırlandı ve Kültür Varlıkları Koruma Kurulunca proje onaylandı. Onaylanmasının ardından restorasyon başladı. İki yıl içerisinde Vezirhan'ı restore ederek kültür turizminin hizmetine sunmayı hedefliyoruz" dedi. 


Düzgün, 2 milyon 564 bin 198 lira bütçe ayrılan Vezirhan'da restore çalışmalarının tamamlanmasının ardından kültür turizmine hizmet verecek mekanların açılacağını ifade etti.


Düzgün, kısa bir süre önce Vezirhan'da "Mezeci Çırağı"...