29 / 03 / 2024

Telsiz Telgraf İstasyonu binalarının restorasyonu için acele kamulaştırma!

Telsiz Telgraf İstasyonu binalarının restorasyonu için acele kamulaştırma!

Antalya'da Patara Antik Kenti 1. derece sit alanında bulunan tescilli Telsiz Telgraf İstasyonu binalarının restorasyon edilmesi için bulunduğu taşınmazların acele kamulaştırılması kararlaştırıldı.



Antalya'nın Kaş ilçesinde bulunan Patara Antik Kenti 1. derece arkeolojik sit alanındaki tescilli Telsiz Telgraf İstasyonu binalarının restorasyon edilmesi için,  binaların yer aldığı taşınmazların Kültür ve Turizm Bakanlığı'nca acele kamulaştırılmasıyla ilgili Cumhurbaşkanı kararı Resmi Gazete'de yayımlandı.

RESTORASYONU YAPILACAK

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre kararda, şu ifadeler kullanıldı "Antalya ili, Kaş ilçesi, Patara Antik Kenti I. Derece Arkeolojik Sit Alanında kalan tescilli Telsiz Telgraf İstasyonu binalarının restorasyonunun yapılması amacıyla söz konusu binaların bulunduğu 178 ada, 90 parsel ve 210 ada, 76 parsel numaralı taşınmazların, tapuda Hazine adına tescil edilmek üzere Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından acele kamulaştırılmasına, 2942 sayılı Kamulaştırma Kanunu'nun 27'nci maddesi gereğince karar verilmiştir."

12 BİN OSMANLI LİRASINA YAPILMIŞTI

Antalya'nın Kaş ilçesinde bulunan ve Patara'da yer alan telsiz, telgraf istasyonu, Osmanlı Devleti'nin 1906 yılında Afrika'da bulunan toprakları ile iletişim için kurduğu ilk telsiz telgraf istasyonu olarak yenilenmişti. Haberleşme merkezi, 2. Abdülhamid döneminde 12 bin Osmanlı Lirası harcanıp kuruldu. Binaların müzeye dönüştürüleceği daha önce basında yayınlandı.


Geri Dön