19 / 04 / 2024

Kazakistan BAKAD projesi

Kazakistan BAKAD projesi

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Mehmet Turhan, Kazakistan'daki Büyük Almatı Çevreyolu İnşaatı Projesini (BAKAD) üstlenen Türk inşaat firmaları Makyol ve Alsim-Alarko’nun projeyi en kısa sürede tamamlayıp hizmete sunacaklarına inandığını söyledi.... 

Türkiye ile Kazakistan'dan dev konut projesi! İmzalar atıldı

Türkiye ile Kazakistan arasında Geliştirilmiş Stratejik Ortaklığa İlişkin Ortak Bildirisi" yayımlandı.

Tekfen İnşaat Kazakistan’da 185 milyon dolarlık ihale kazandı!

Tekfen İnşaat’ın Kazakistan’da faaliyet gösteren iştiraki GATE İnşaat,  Tengiz Sahası’nda yapımı süren “Gelecek Gelişim Projesi” (Future Growth Project) kapsamında bulunan 185 milyon dolarlık boru hattı projesinin ihalesini kazandı.

Tekfen Holding'ten Kazakistan'a yeni inşaat projesi!

Tekfen Holding'in bağlı ortaklarından Tekfen İnşaat ve Tesisat A.Ş'nin iştiraki Gate İnşaat Taahhüt Sanayi ve Ticaret A.Ş.'nin Kazakistan'da hayata geçireceği yeni projesiyle ilgili açıklama yaptı. 

Türk firmalar Kazakistan BAKAD projesini en kısa sürede tamamlayacak!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Mehmet Turhan, Kazakistan'daki Büyük Almatı Çevreyolu İnşaatı Projesini (BAKAD) üstlenen Türk inşaat firmaları Makyol ve Alsim-Alarko’nun projeyi en kısa sürede tamamlayıp hizmete sunacaklarına inandığını söyledi.... 

Enka İnşaat Kazakistan projesi için sözleşme imzaladı!

Enka İnşaat tarafından bugün Kamuyu Aydınlatma Platformu'nda yapılan yazılı açıklamada Enka İnşaat Kazakistan projesi için sözleşme imzaladığını bildirdi. 

Türk müteahhitlerinden Kazakistan'a 20 milyar dolarlık yatırım!

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kazakistan’la ticaret hacminin 5 milyar dolara çıkarılmasının hedeflendiğini açıkladı. 26 yatırım projesi için anlaşma sağlanan ekonomik programı imzalandı.

Sembol İnşaat'tan Kazakistan'a tren istasyonu projesi!

Kazakistan'da faaliyet gösteren Sembol İnşaat tarafından Orta Asya’daki en büyük ve modern tren istasyonu projesini hayata geçirildi. 200 bin metrekare alanda yer alan tren istasyonu inşaatı 3 yıl sürdü.

Demir İpek Yolu projesi hız kazanıyor!

Çin, Belarus, Almanya, Kazakistan, Moğolistan, Polonya ve Rusya, Çin-Avrupa demiryolu hattının geliştirilmesi için bir anlaşmaya imza attı.Çağdaş Demir İpek Yolu projesi hız kazanıyor.

Merkez Güney Otoyol Projesi’nin eş finansman anlaşması imzalandı!

EBRD ile Kazakistan arasında, Merkez Güney Otoyol Projesi’nin eş finansman anlaşması imzalandı. EBRD, Orta Asya'da bölgesel bağlantı ve modern altyapının teşvik edilmesi amacıyla, Kazakistan'da Merkez Güney Otoyol Projesine destek sağladı.

Kazakistan – Türkiye İnşaat Forumu 22 Nisan'da!

Türk yapı sektörünün tek ve en büyük buluşması olan Yapı Fuarı – Turkeybuild İstanbul’un İş Geliştirme Platformu kapsamında düzenlediği Konuk Ülke Projesi’nde bu yıl Kazakistan ağırlanıyor.

Yapı Fuarı TurkeyBuild 2015'in konuk ülkesi Kazakistan!

Yapı Fuarı TurkeyBuild İstanbul, bu yıl 21-25 Nisan tarihlerinde TÜYAP Fuar ve Kongre Merkezi'nde 38'inci kez düzenlenecek. Fuar, bu yıl Konuk Ülke Projesi'nde Kazakistan'ı ağırlayacak.

Kazakistan Türk yapı sektörü için güçlü bir potansiyel oluşturuyor!

Yapı Fuarı, bu yıl Konuk Ülke Projesi'nde Kazakistan'ı ağırlayacak. 17 milyon nüfusa karşılık 216 milyar dolarlık milli geliri bulunan Kazakistan, ülkesindeki yatırımları artırmak için Türk işadamlarıyla buluşacak.

Doğuş ve Gülsan İnşaat'tan Kazakistan'a ortak otoyol projesi!

Doğuş İnşaat ve Gülsan İnşaat, dünyanın en geniş yüzölçümüne sahip ülkelerden biri olan Kazakistan'ın doğusu ve batısı arasındaki otoyol inşaatı için işbirliğine gitti...

Kazakistan BAKAD projesi Haberi

Kazakistan BAKAD projesi

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Mehmet Cahit Turhan, Kazakistan ziyaretinin ilk gününde Almatı'da Türk inşaat firmaları Makyol ve Alsim-Alarko’nun bir Kore firmasıyla üstlendiği BAKAD projesinin şantiyesini ziyaret ederek, şirketlerin genel müdürler ve temsilcileriyle bir araya geldi. Toplantıda Türkiye'nin Astana Büyükelçisi Nevzat Uyanık da hazır bulundu. 

Andolu Ajansı'nda yer alan habere göre; Bakan Turhan, proje hakkında şirket temsilcilerinden bilgi aldı. Turhan, yaptığı konuşmada, BAKAD projesinin maliyetinin yaklaşık 480 milyon dolar olduğunu, proje maliyetinin yüzde 40'ının Alsim-Alarko, diğer kısmının ise uluslararası kreditörler tarafından sağlandığını belirtti. 

Proje hisselerinin Alsim-Alarko yüzde 30, Makyol yüzde 30 ve SK yüzde 40 şeklinde paylaşıldığını kaydeden Turhan, 66 kilometrelik yol inşaat süresinin 50 ay olduğunu ifade etti. 

Turhan, sözlerine şöyle devam etti; "Yol tamamlanınca Almatı dışındaki yerleşim yerleri birbirine daha konforlu,...