25 / 04 / 2024

kdv oran değişikliği 2021 uzatıldı mı

kdv oran değişikliği 2021 uzatıldı mı

Hazine ve Maliye Bakanı Lütfi Elvan, "Salgından olumsuz etkilenen sektörlerimizi desteklemek amacıyla; konaklama, yeme-içme, ulaşım, iş yeri kiralama ve diğer hizmetlerde son 1 yıldır uyguladığımız KDV oran indirimlerinin süresini 2 ay daha uzatıyoruz." dedi.

Asgari ücrette oran değişti, Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan refah payı talimatı geldi!

Milyonlarca çalışanı yakından ilgilendiren asgari ücrete zam için kritik viraja girildi. Asgari ücret zammında oran değişirken Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'dan da refah payı talimatı geldi...

Emeklilikte hem sistem hem aylık bağlama oranı değişiyor! Milyonlara çifte emekli maaşı fırsatı! SON DAKİKA! 

Yeni emeklilik sistemi için 12. Kalkınma Planı ile düğmeye basılıyor. Söz konusu plan ile emekli maaşı sistemi ve emeklilik kriterleri değişiyor. İşte detaylar...

Ev almak isteyenler dikkat! Konut kredilerinde yeni karar! Kredi değer oranları değişti

BDDK'nin aldığı karara göre, sıfır ve ikinci el konutlar için konut kredilerinde kredi değer oranı değişti. İşte detaylar...

BOTAŞ'tan tarife değişikliği: Zam oranı arttı!

İran tarafından 10 günlük gaz kesintisinden sonra BOTAŞ kısıtlamaya giderek sanayi tarifesinde ay ortasında değişiklik yaptı. Bu tarife değişikliği ile sanayide kullanılan gazda yıllık zam oranı yüzde 435'e çıktı.

Değişken faizli konut kredisinde oranlar 2018!    

Değişken faizli konut kredisinde yurt içinde veya yurt dışında genel kabul görmüş ve yaygın olarak kullanılan bir endeks baz alınır ve buna bağlı olarak faiz oranı değiştirilebilir. 

KDV Kanununda değişiklik yapılmasına dair teklif verildi!

Konutlara sağlanan bazı hizmetlerin KDV'sinin yüzde 1 olarak düzenlenmesi için Katma Değer Vergisi Kanununda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi verildi..

KDV Kanununda değişiklik yapılmasına ilişkin teklif verildi!

Katma Değer Vergisi Kanununda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi TBMM'ye verildi. Teklif ile bazı gayrimenkullerin kiralanması işlemlerinin KDV'den muaf olması öngörülüyor.

Menemen Plastik İhtisas OSB'de imar değişikliği talebi!

Menemen Plastik İhtisas OSB'deki doluluk oranının yüzde 75'e çıkarılması için harekete geçildi. OSB yönetimi genişleme bölgesi için imar planı değişikliği talep edildi.

Tapu harcı oranı değişti mi?

Meclis Plan ve Bütçe Komisyonu'nda kabul edilen yeni düzenleme kapsamında tapu harcı oranları da yer alıyor. Peki, tapu harcı oranı değişti mi?

Tapu harçlarının oranı değişiyor!

Vergi oranı belirleme yetkisini konuta da geliyor. Tapu harçlarının oranı evin konumuna, bulunduğu şehire, ilçeye caddeye hatta sokağa göre değişecek.

Hazine Taşınmaz Mallarının Değerlendirilmesi ve KDV Kanununda değişiklik teklifi!

CHP Ankara Milletvekili Murat Emir, "Katma Değer Vergisi Kanununda" ve "Hazineye Ait Taşınmaz Malların Değerlendirilmesi ve Katma Değer Vergisi Kanununda" Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi verdi.

Konut kredisi peşinat oranı değişmedi!

Bugün Resmi Gazete'de yayınlanan yönetmelik gereğince düşmesi beklenen konut kredisi peşinat oranında herhangi bir değişiklik yapılmadı..

Konut kredisi peşinat oranı değişti mi?

Konut satın almak için bankalara kredi başvurusu yapan kimselerin belli bir oranda peşinatlarının olması gerekiyor. Peki, konut kredisi peşinat oranı değişti mi? Konut kredisi peşinat oranı ne kadar?

kdv oran değişikliği 2021 uzatıldı mı Haberi

kdv oran değişikliği 2021 uzatıldı mı

Devlettin esnafı ilgilendiren güzel haber geldi.  Hazine ve Maliye Bakanı Lütfi Elvan, "Salgından olumsuz etkilenen sektörlerimizi desteklemek amacıyla; konaklama, yeme-içme, ulaşım, iş yeri kiralama ve diğer hizmetlerde son 1 yıldır uyguladığımız KDV oran indirimlerinin süresini 2 ay daha uzatıyoruz." dedi.

A Haber'de yer alan habere göre; Bakan Elvan, "Esnafımıza, vatandaşlarımıza hayırlı olsun." temennisinde bulundu.

Esnafa müjdeli haber geldi: Başvuru süresi...