19 / 04 / 2024

Menemen Plastik İhtisas OSB'de imar değişikliği talebi!

Menemen Plastik İhtisas OSB'de imar değişikliği talebi!

Menemen Plastik İhtisas OSB'deki doluluk oranının yüzde 75'e çıkarılması için harekete geçildi. OSB yönetimi genişleme bölgesi için imar planı değişikliği talep edildi.



Türkiye'nin plastik alanında tek ihtisas organize sanayi bölgesi olarak öne çıkan Menemen Plastik İhtisas OSB'nin yarısından fazlası satıldı. 40 parselin tahsis ve ön tahsis işlemlerinin tamamlandığı bölgede 5 parselde ise faaliyet başladı. İhtisas OSB'deki 16 parselde de proje ve inşaat çalışmaları sürüyor. 


OSB'de en küçüğü 2 bin 500 metrekare, en büyüğü 80 bin metrekare olan 41 parsel bulunuyor. OSB'de  yüzde 56'da bulunan doluluk oranının yıl sonunda yüzde 75'e çıkarılması planlanıyor.  OSB yönetimi genişleme bölgesi için  İzmir  Büyükşehir Belediyesi'nin imar plan değişikliğini onaylaması bekleniyor. 


Menemen Plastik İhtisas OSB Yönetim Kurulu Başkanı Salih Esen, konu ile ilgili olarak "Bu rakamın tüm parsellerde üretim başladığında 6 bine çıkmasını bekliyoruz. 2016 yılı ülkemiz açısından zor bir yıl olmasına rağmen bölgemizdeki inşaatlar ve faaliyetler devam etti. 2017 yılında faaliyet-inşaat-proje olarak parsellerimizdeki yüzde 56'lık doluluk oranını yüzde 75'e çıkarmayı hedefliyoruz" açıklamasında bulundu. 


Genişleme alanı için Menemen Belediyesi'ne talepte bulunduklarını belirten Esen, "Onlar da genişleme alanını 5 binlik planlara işlediklerini ve İzmir Büyükşehir Belediyesi'ne onay için göndereceklerini bildirdiler. En büyük sorunumuz ise bölgemizin ulaşım yollarının henüz yapılmamış olması. Ulaşım yollarımızın bir an önce İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılmasını bekliyoruz. Bölge iç yollarımızın asfaltlamasını kendi imkanlarımız ile hallettik. Ancak ulaşım yolumuz çok dar ve bozuk olduğundan artan ve daha da artacak taşıt trafiğini kesinlikle kaldıramayacak durumda. Ancak şu an itibari ile ulaşım yollarımızda halen bir çalışma yapılmadı. İzmir Büyükşehir Belediyesi'nden diğer bir talebimiz ise parsellerimizin tamamına yakınını sattığımızdan dolayı genişleme talebimizi gündeme alarak kısa sürede çözümlemesi'' dedi.



Dünya


Geri Dön