24 / 04 / 2024

Menemen Plastik İhtisas OSB yatırımcının yeni cazibe merkezi oldu!

Menemen Plastik İhtisas OSB yatırımcının yeni cazibe merkezi oldu!

Menemen Plastik İhtisas OSB Başkanı Salih Esen, "Bölgenin yüzde 84'ü sanayicilere tahsil edildi. Geriye 9 parsel kaldı. Bu yılın ortalarında ilk etapta ikisi büyük diğer ikisi de orta ölçekli olmak üzere 4 tesisin inşaatına başlanacak" dedi




Türkiye'nin plastik alanındaki ilk ihtisas organize sanayi bölgesi olarak 2015 yılında hizmete girmesi planlanan Menemen Plastik İhtisas Organize Sanayi Bölgesi, sağladığı avantajlarla yatırımcılardan büyük talep görüyor.

Ege Bölgesi Sanayi Odası (EBSO) Meclis Başkanı ve Menemen Plastik İhtisas OSB Yönetim Kurulu Başkanı Salih Esen kamulaştırma, parsel ve yol düzenlemeri tamamlanan Menemen Plastik İhtisas OSB'de en kısa sürede teknik altyapı (temiz su, pis su, yağmur suyu, arıtma geri dönüşüm suyu, enerji ve doğalgaz dağıtım sistemleri v.s) inşaatlarına başlanacağının altını çizdi. Esen, yatırımcıların bölgeye gösterdiği ilgiden oldukça memnun olduklarını belirtti. Esen, altyapı çalışmalarının hızlanmasıyla sanayi yatırımlarına başlanmasının önünün açıldığını ve bölgenin cazibesinin artığını sözlerine ekledi. 


Teşvik tedbirleri

2015 yılında bölgenin tamamen bitmiş faal bir bölge haline geleceğini, 2016 yılında pırıl pırıl yeni bir OSB'nin ortaya çıkıcağını dile getiren Esen, "Bölgemizin enerji ihtiyacını temin edecek olan Ulucak Trafo Merkezi'nden yeraltı kablolu ana besleme hattı ve ana dağıtım merkezi inşaat ve tesisatı tamamlandı. Su ihtiyacımızın tümünü karşılayacak su kuyularının açılmasına bağlı olarak ana su deposu inşaat ve tesisat işleri hızla devam ediyor. Yatırımcılarımız en kısa sürede fabrika inşaatlarına başlayabilecek. Bölgenin yüzde 84'ü sanayicilere tahsil edildi. Geriye sadece 9 parselimiz kaldı. Mevcut ve uygulanmakta olan teşvik tedbirlerinin 2014 sonuna kadar uzatılması konusunda hükümetimiz tarafından yürütülen çalışmalar sonucunda kalan parsellerimize çok sayıda talep gelmesini bekliyoruz. Bu yılın ortalarında ilk etapta ikisi büyük diğer ikisi de orta ölçekli yatırım olmak üzere 4 tesisin inşaatına başlanacak. Kısa zamanda katettiğimiz yoldan oldukça memnunuz. Ülke ekonomisine yepyeni bir organize sanayi bölgesi armağan edeceğiz" dedi. Salih Esen ayrıca Menemen Plastik İhtisas OSB üyeleri arasında; Ege Profil Deceunink, Esen Plastik, Küçükbay Papiks Plastik, Kastaş Kauçuk, Yorplast Yorgancılar, Palaplast, Gürmen PVC, Budin, Güven Plastik, Sertdemir, Gürdemir, Ak-Nar Plastik, Paksu Plastik gibi önemli firmaların yer aldığını belirtti.




Yeni Asır


Geri Dön