26 / 04 / 2024

Menemen Plastik OSB’de fabrika inşaatları başlayacak!

Menemen Plastik OSB’de fabrika inşaatları başlayacak!

Plastik alanında Türkiye'nin tek ihtisas sanayi bölgesi olan ve yaklaşık 5 bin kişilik istihdam oluşturması hedeflenen Menemen Plastik İhtisas OSB'nin Yönetim Kurulu Başkanı Salih Esen, 2015'e borçsuz girdiklerini dile getirdi




Plastik alanında Türkiye'nin tek ihtisas sanayi bölgesi olan ve yaklaşık 5 bin kişilik istihdam oluşturması hedeflenen Menemen Plastik İhtisas OSB'nin Yönetim Kurulu Başkanı Salih Esen, 2015'e borçsuz girdiklerini dile getirdi. Esen, "Deneyimli bir kadro ile bölgemizi en kısa sürede ülke ekonomisine kazandırmak ve katılımcılarımıza en iyi hizmeti sunmak için arı gibi çalışıyoruz. İlk ruhsatı bu ay içerisinde bölgemizin önemli yatırımcılarından Medusa Plastik'e vereceğiz. Medusa Plastik ve 10'a yakın firma daha birbiri ardına bu yıl içerisinde inşaatına başlayacak" dedi.


Parseller satılıyor

Başkan Esen, tamamen plastik sektörüne dahil yatırımların gerşekleşeceği bölgenin faaliyete geçmesiyle ülke ekonomisine yüksek katma değer sağlanacağını dile getirdi. Esen, "Bölgede katılımcılara arsa satışlarında yüzde 90'a ulaşıldı. Kalan az sayıda parselin satışları da sürüyor. Büyük hız kazandırdığımız altyapı inşaatlarının arzuladığımız güçte olması için tamamlama yatırımları yürüyen işlere paralel olarak süratle gerçekleştiriliyor. Sanayicilerimiz yatırımlarına bir an önce başlamak istiyor" dedi. 

Esen, bölgenin çevreye duyarlı bir sanayi bölgesi olması için enerji ve diğer altyapı sistemlerinde en yeni tekniklerin uygulandığını da dile getirdi. MPİOSB Yönetim Kurulu Danışmanı Metin Ersan da bölgede, temizsu, pissu, yağmursuyu, enerji ve telekomünikasyon, doğalgaz şebekelerinin yanı sıra arıtma suyu geri dönüşüm şebekesi ve yüksek basınçlı yangın suyu şebekesinin de bulunacağını belirtti. 



Yeni Asır


Geri Dön