26 / 04 / 2024

Menemen Plastik OSB'nin inşaatında sona yaklaşılıyor!

Menemen Plastik OSB'nin inşaatında sona yaklaşılıyor!

Menemen Plastik İhtisas Organize Sanayi Bölgesi'nde ilk inşaat ruhsatı Medusa Plastik'e verildi. 41 sanayi parselinin yer aldığı OSB'de altyapı inşaat ve tesisat işlerinin büyük bölümü tamamlandı.



Menemen Plastik İhtisas Organize Sanayi Bölgesi'nde ilk inşaat ruhsatı Medusa Plastik'e verildi. 41 sanayi parselinin yer aldığı OSB'de altyapı inşaat ve tesisat işlerinin büyük bölümü tamamlandı. Enerji dağıtım şebekesinin de yıl ortasında tamamlanarak bölgenin tümüyle hizmet verir hale getirilmesi planlandı. 


10 firma bekliyor

Menemen Plastik İhtisas OSB Başkanı Salih Esen, "Deneyimli bir kadro ile bölgemizi en kısa sürede ülke ekonomisine kazandırmak ve katılımcılarımıza en iyi hizmeti sunmak için arı gibi çalışıyoruz. İlk ruhsatı bölgemizin önemli yatırımcılarından Medusa Plastik'e verdik. Medusa Plastik ve 10'a yakın firma daha birbiri ardına en kısa sürede tesislerinin inşaatına başlayacak" dedi. Arsa satışlarında yüzde 90'a ulaşıldığını da dile getiren Esen, "Sanayicilerimiz yatırımlarına bir an önce başlamak istiyor" diye konuştu. Esen, bölgede, temizsu, pissu, yağmursuyu, enerji ve telekomünikasyon, doğalgaz şebekelerinin yanı sıra arıtma suyu geri dönüşüm şebekesi ve yüksek basınçlı yangın suyu şebekesinin de bulunacağını belirtti. Özel bir yangın koruma kararının plastik sanayinin risk analizine bağlı olarak alındığını söyleyen Esen, Menemen Plastik İhtisas OSB'nin, içinde ayrı bir şebeke sistemiyle donatılan Türkiye'nin ilk sanayi bölgesi olacağını, belediye ile çalışmaların başlatıldığını söyledi.


Yeni Asır


Geri Dön