26 / 04 / 2024

kdvnin artması

kdvnin artması

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in yaptığı açıklamada, KDV'nin artacağını söylemişti. Bu artış borsada işlem gören inşaat şirketilerini kötü etkiledi. Hisselerde salı günü başlayan düşüş, dün de devam etti...

Ofislere talebin artması kiraları yükseltti! İşte Esentepe, Levent, Gayrettepe ve Maslak'ta ofis kira bedelleri...

2023 yılında Ofis ve perakende sektörlerinde arzın artan talebin gerisinde kalması, kiraların artmasına neden oldu. En çok iş merkezi ve ofislerin yer aldığı Esentepe, Levent, Gayrettepe ve Maslak'ta ofis kira bedelleri ne kadar oldu?

Konut satışlarının artması inşaat ve arsa maliyetleri ile kredi faizlerinin düşmesine bağlı!

Yükselen konut fiyatlarının, sektörü istenmeyen bir seviyeye taşıdığına dikkat çeken Bahaş Holding CEO’su Abdüssamet Bahadır ''Konut satışlarının artması inşaat ve arsa maliyetleri ile kredi faizlerinin düşmesine bağlı'' dedi.

Konut satışlarının yılın 2. yarısında artması bekleniyor!

Konut sektörünün Türkiye ekonomisinin lokomotifi olduğunu söyleyen Akar Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Figen Akar, konut satışlarının yılın 2. yarısında artması beklediklerini söyledi.

Konut arzının artması için satış teşviki ve arsa gerekli!

İstanbul Ticaret Odası Gayrimenkul Hizmetleri Meslek Komitesi, sektörle ilgili derneklerle bir araya gelerek sektörü değerlendirdi ve çözüm önerileri açıklandı.  Konut arzının artması için satış teşviki ile boş arsanın gerektiği belirtildi. 

Çin, gayrimenkul sektöründe borç temerrütlerinin artmasını engelleme sözü verdi!

Çin, borç krizindeki gayrimenkul şirketi geliştiricilerinin borç temerrütlerinin artmasını önleme sözü verdi. Çin'in "Müteahhitlerin temerrüde düşmelerini güçlü bir şekilde engelleyeceğini" söyledi.

Sektörden ipotekli konut satışlarının artması için faizler düşsün önerisi!

Türkiye genelinde gerçekleşen konut satış istatistikleri yayımlandı. Akar Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Figen Akar konut satışlarına ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Akar, ipotekli konut satışlarının artması için faizler düşsün önerisinde bulundu.

Orta Vadeli Program boyunca istihdamın yıllık 909 bin kişi artması bekleniyor!

Cumhurbaşkanlığı Strateji ve Bütçe Başkanlığı, OVP sürecince istihdamın yıllık ortalama 909 bin kişi artmasının beklendiğini, işsizlik oranın ise 2026’da yüzde 9,3 seviyesinde gerçekleşmesinin beklendiğini paylaştı.

İstanbul'da KYK ve özel yurtlara talebin artmasıyla kiralık ev fiyatları dengelendi!

İstanbul'da üniversite kayıtlarının başlamasıyla öğrenciler KYK ve özel yurtlara yerleşmeye başladı. KYK ve  yurtlara talebin artmasıyla kiralık evlere olan talep azaldı ve fiyatlar dengelendi.

Yedek parça ve araç bakım masraflarının artması trafik kazası riskini artırır mı?

Yedek parça ve araç bakım masraflarının artması trafik kazası riskini artırır mı? bu ve buna benzer sorular son zamanda artan trafik kazaları ile sorulmaya başlandı. İşte detaylar!

Tavuk eti üretiminin artması arz talep dengesini nasıl etkiledi? İşte Migros, Et ve Süt Kurumu 16 Nisan fiyat listesi

Tavuk eti üretimi şubatta geçen yılın aynı ayına göre yüzde 13,4 arttı. Peki tavuk eti üretiminin artması arz talep dengesini nasıl etkiledi? Tavuk eti fiyatlarında son durum ne? İşte Migros, Et ve Süt Kurumu, Carrefoursa 16 Nisan 2022 fiyat listesi...

Metaverse’te arsaların değerinin artması ya da düşmesi neye bağlı?

Son zamanlarda sık sık gündeme gelen Metaverse’te arsaların değerinin artması ya da düşmesi neye bağlı?

A sınıfı ofislerin yüzde 30 artması bekleniyor!

JLL Türkiye tarafından açıklanan Türkiye’nin Makroekonomik ve Gayrimenkul Piyasası Verileri Raporu’na göre; 2023 sonuna kadar A sınıfı ofislerin yüzde 30 artması bekleniyor. 

Ev fiyatlarının artması dolandırıcıları harekete geçirdi!

Kiralık evlerin fiyatlarının artması dolandırıcıları da harekete geçirdi. Hukukçu Murat Can Pehlivanoğlu, sahte emlak ilanlarına dikkat edilmesi konusunda önemli uyarılar yaptı.

kdvnin artması Haberi

kdvnin artması
Bakan Mehmet Şimşek'in önceki gün plan bütçe komisyonunda yaptığı açıklama, konut alıcılarının yüzünü güldürürken,  Gayrimenkul Yatırım Ortaklıkları durumdan zararlı çıktı.  Salı günü hisselerde düşüş yaşandı. Gün ortasında 38.679 olan endeks, yüzde 1.14'lk değer kaybı ile güne devam etti. En büyük düşüş ise salı günün seansta Şinpaş GMYO (SNGYO) yüzde 2.26 ile  gözlenirken, onu yüzde 1.79'luk düşüş ile Kiler GMYO (KLYO), yüzde 1.41'lik düşüş ile Emlak Konut GMYO (EKGYO) takip...