24 / 04 / 2024

Kemal Bekaroğlu konut fiyat açıklaması

Kemal Bekaroğlu konut fiyat açıklaması

Adana’da son dönemlerde, konut fiyatlarının Türkiye ortalamasının üzerinde yükselmesine, arsa sıkıntısının yol açtığı, yeni imar alanlarının açılması durumunda fiyatların düşeceği belirtildi...

Ekonomist Tunç Şatıroğlu'ndan konut yatırımcılarını şaşırtan açıklama! Türkiye'de konut almanızı tavsiye etmiyorum!

Konut fiyatları son zamanlarda fahiş rakamlara ulaşırken vatandaş ev alma hayalinden gittikçe uzaklaşıyor. Ekonomist Tunç Şatıroğlu konut yatırımı yapmak isteyenlere seslenerek '' Türkiye'de konut almanızı tavsiye etmiyorum!'' dedi.

Konut piyasasında son durum: 20 bin TL'lik kiralık evler 80 bin TL oldu!

Tavukçuoğlu Gayrimenkul Yönetim Kurulu Başkanı Melih Tavukçuoğlu, konut piyasasıyla ilgili son durumu değerlendirerek kira bedellerinin 20 bin liradan 80 bin liraya kadar yükseldiğine dikkat çekti. 

Tahincioğlu'ndan konut almak isteyenlere büyük fırsat! Vadeler uzatıldı, peşinatlar düştü! 

Tahincioğlu konut almak isteyenler için; Nidapark Ataşehir, Nidapark Çankaya, Nidapark Çengelköy ve Nidapark Gündoğan projelerinde geçerli olacak yeni kampanya ve avantajlı ödeme seçenekleri oluşturdu.

Ünlü ekonomistten konuta ek vergi çıkışı: Konut alanın suçu ne? İnsanlar Dubai’den ev almaya yönlendiriliyor

Merkez Bankası’nın birden fazla evi olanlar için ilave vergi getirilmesi için iktidara bulunduğu önerinin ardından Ekonomist Tunç Şatıroğlu, “Konut alanın suçu ne, insanlar Dubai’den ev almaya yönlendiriyor” dedi.

Konut fiyatlarındaki artış neden yavaşladı?

2023 yılı Kasım ayında bir önceki aya göre yüzde 1,9 oranında arttı. Fenercioğlu Yönetim Kurulu Başkanı Aycan Fenercioğlu, konut fiyatlarındaki artışın yavaşlama sebebini açıkladı.

Ekonomist Tunç Şatıroğlu konut almak isteyenleri uyardı! Oturmak için almıyorsanız uzak durun!

TÜİK tarafından dün açıklanan konut satışları dokuz yılın ardından en düşük rakamları gördü. Açıklanan rakamları değerlendiren ekonomist Tunç Şatıroğlu konut almak isteyenleri '' Oturmak için almıyorsanız uzak durun'' diyerek uyardı.

Aycan Fenercioğlu konut satışlarındaki düşüşün nedenlerini açıkladı! Birincisi yüksek faiz...

Fenercioğlu Yönetim Kurulu Başkanı Aycan Fenercioğlu inşaat sektörü ve kentsel dönüşümle ilgili önemli açıklamalar yaparak konut satışlarındaki düşüşün nedenlerini açıkladı. 

'Fahiş fiyatlarla konut satılıyor algısı yanlış!'

Temel İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Fatih Akdağoğlu konut sektörüne ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Akdağoğlu vatandaşların faize bulaşmadan gayrimenkul sahibi olmasına olanak sağlanması gerektiğini belirtti. 

Konut sektöründe düşük nabız: Kredi faizleri yükseldi satışlar çakıldı! 

Konut kredisinin yükselmesi ve bankaların kredi musluğunu kısması konut satışlarının düşmesine neden oldu. Bu kapsamda İZEKO Başkanı Güleroğlu, konut kredisi faiz oranlarının aşağı çekilmesi ve limitlerin de yükseltilmesi gerektiğini söyledi.

Konut ve kira fiyatları neden artıyor? İMKON Başkanı Tahir Tellioğlu 5 maddede açıkladı!

İnşaat Müteahhitleri Konfederasyonu Genel Başkanı Tahir Tellioğlu konut ve kira artışlarına ilişkin açıklama yaptı. Tellioğlu konut ve kira artışlarının neden arttığını 5 maddede açıkladı. İşte detaylar...

Aşçıoğlu Yönetim Kurulu Başkanı İrfan Aşçıoğlu: Konut fiyatlarının düşmesinin tek çözümü arsa payının düşmesi!

Aşçıoğlu Yönetim Kurulu Başkanı İrfan Aşçıoğlu, Habertürk Gazetesi'ne verdiği röportajda konut fiyatlarına değinerek, konut fiyatlarının düşmesinin tek çözümünün arsa payının düşmesi olduğunu belirtti.

Konut sektörü son çeyrekte dengeyi bulacak! Ev fiyatları düşecek mi?

Ev almak isteyen binlerce kişi konut fiyatlarının düşüp düşmeyeceğini merak ediyor. Fenercioğlu A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Aycan Fenercioğlu, konut sektörünü değerlendirdi. İşte o açıklamalar...

Konut fiyatları artacak! Ev almak isteyenler dikkat! 

Fenercioğlu A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Aycan Fenercioğlu, konut fiyatlarında artış beklediklerini açıkladı. İşte ayrıntılar...

Kemal Bekaroğlu konut fiyat açıklaması Haberi

Kemal Bekaroğlu konut fiyat açıklaması

Adana’da 1995 yılından bu yana faaliyet gösterdiği yapı sektöründe, binlerce nitelikli konutun altında imzası bulunan Bekaroğlu İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Kemal Bekaroğlu, konut fiyatlarını arttıran en önemli girdinin, yüksek arsa maliyetleri olduğunu söyledi.

Adana’da Gürselpaşa Mahallesi’ni örnek vererek, dünün verimli tarım alanı ve narenciye bölgesinin bugün şehrin çekim merkezi olduğunu hatırlatan Bekaroğlu, “Daire fiyatlarında, normal piyasa koşullarının üzerinde bir fiyat artışı olduğu doğrudur. Bunun nedeni ise şehirde inşaat yapacak yeterli alan bulunmamasından dolayı yaşanan arsa sıkıntısıdır.” dedi.

Arsa sıkıntısı baş gösterince, kalan sınırlı sayıda arsa için yüksek bedeller istendiğini ve müteahhitlerin de bu yüksek bedelleri ödeyip inşaatları yaptıklarını kaydeden Kemal Bekaroğlu, “Yüksek arsa maliyetleri, otomatik olarak konut fiyatlarının da yükselmesine neden oluyor. Bunun sıkıntısını ise en başta müteahhit çekiyor. Ben bir...