25 / 04 / 2024

Kengo Kuma and Associates

Kengo Kuma and Associates

Kengo Kuma and Associates tarafından tasarlanan Odunpazarı Modern Müze Osmanlı kubbe mimarisi ve geleneksel Japon mimarisinden esinlenerek tasarlandı. 

Odunpazarı Modern Müze'yi Japon mimar tasarladı!

Kengo Kuma and Associates tarafından tasarlanan Odunpazarı Modern Müze Osmanlı kubbe mimarisi ve geleneksel Japon mimarisinden esinlenerek tasarlandı. 

Eskişehir Modern Sanat Müzesi'ni Japonlar yapacak!

Eskişehir Odunpazarı'da inşa edilecek modern sanat müzesinin detayları paylaşıldı. Projenin yapımını Japon mimar Kengo Kuma'nın mimarlık ofisi, Kengo Kuma & Associates üstlenecek.

Yeni konut fiyatlarında artış yaşandı!

Reidin-GYODER Ekim 2014 ayı raporuna göre konut fiyatlarında bir öndeki yıla göre artış yaşandı. Rapora göre en yüksek artış İstanbul'da, en düşük artış ise Kocaeli'de gerçekleşti.

Crate and Barrel ürünlerini online platforma taşıyor!

Amerikan mobilya, dekorasyon ve ev aksesuarı zinciri Crate and Barrel, tasarım ve kaliteyi buluşturan benzersiz ürünlerini online platforma taşıyor. Crate and Barrel online platform Türkiye'nin her yerindeki dekorasyon tutkunlarının hizmetinde.

Duvar kağıdında kumaş etkisi!

Duvar kağıdında lüks yüzeyler ve farklı doku alternatifleri sunan HannaHome’un temsilcisi olduğuRasch Textil, kumaş trendlerinden ilham alan yeni duvar kağıdı koleksiyonu ‘Comtesse’ ile özel dokuları yaşam alanlarına taşıyor.

Moodys: Türkiye'de 10 yılda önemli gelişmeler yaşandı!

Moody's'in Türkiye Başanalisti Banerji, "Devletin etkinliği, hukukun üstünlüğü ve yolsuzluk... Özellikle benzer başka ülkelerle karşılaştırıldığında Türkiye'de son 10 yıl içinde bu alanlarda olumlu gelişmeler yaşandı" dedi.

Trabzon'da turist sayısında rekor artış yaşandı!

Karadeniz Bölgesi''nin en önemli şehirlerinden Trabzon''a bu yılın ilk 9 ayında gelen turist sayısı, geçen yılın aynı dönemine göre iki kat arttı. Trabzon''da turist sayısında rekor artış yaşandı.

O And D İnşaat ve Gayrimenkul Danışmanlığı Limited Şirketi kuruldu!

O And D İnşaat ve Gayrimenkul Danışmanlığı Limited Şirketi, Dana Choura tarafından 500 bin TL'lik sermaye ile 23 Ekim'de Osmanbey, Meşrutiyet Mahallesi, Şair Nigar Sokak'ta kuruldu.

Konak Meclis'te yeni hizmet binası krizi yaşandı!

Yenişehir'de yeni belediye hizmet binası yapımına onay veren AK Parti, kapalı pazaryeri önündeki akaryakıt istasyonunun kaldırılmasına itiraz etti. Konak Meclis'te yeni hizmet binası krizi yaşandı.

And projesi 2015'te teslim edilecek!

Anadolu Grubu 'nun yüzde 100 iştiraki olarak 2011'de faaliyete başlayan Anadolu Gayrimenkul'ün ilk projesi AND, istanbul Kozyatağfnda, E-5 Karayolu'nda, Kozyatağı metro durağına yürüme mesafesinde yükseliyor.

Anadolu Grubu AND projesi 2015'te teslim!

Anadolu Grubu'nun yüzde 100 iştiraki olarak 2011'de faaliyete başlayan Anadolu Gayrimenkul'ün ilk projesi AND, istanbul Kozyatağfnda, E-5 Karayolu'nda, Kozyatağı metro durağına yürüme mesafesinde yükseliyor.

AND Kozyatağı, 2015 yılının ikinci yarısında teslim edilecek!

Anadolu Grubu'nun yüzde 100 iştiraki olarak 2011'de faaliyete başlayan Anadolu Gayrimenkul'ün projesi AND'de inşaat çalışmaları sürüyor. Projede teslimlerin 2015 yılının ikinci yarısı içinde yapılacağı tahmin ediliyor.

Tevfik Göksu, Ahi Çarşısı'nı açtı; şed kuşandı!

Esenler Belediyesi'nin Ahilik Haftası etkinlikleri kapsamındı açtığı Ahi Çarşısı'nda ahiler sanatlarını konuşturdu. Programda Esenler Belediye Başkanı M. Tevfik Göksu'ya da başarılı projelerinden dolayı besmelelerle Ustalık Şedi kuşandırıldı...

Kengo Kuma and Associates Haberi

Kengo Kuma and Associates

Odunpazarı Modern Müze'yi Japon mimarlık ofisi Kengo Kuma and Associates (KKAA) tasarladı. Osmanlı kubbe mimarisi ve geleneksel Japon mimarisindeki ögelerden esinlenerek tasarlanan 4 bin 500 metrekarelik müze çağdaş bir sanat alanı oluşturuyor. 

Star Gazetesi'nde yer alan habere göre, farklı büyüklüklerdeki sergileme alanlarının yanı sıra kafe, müze dükkânı ve atölye alanları da müzenin dinamik yapısını gösteriyor. Odunpazarı’nın tarihi dokusuna gönderme yapan ahşap yapı sistemi ve etkileyici mimarisi ile gündüz olduğu kadar gece de semte hayat verecek müze binası bölgenin odak noktası olacak. OMM, farklı disiplinlere açık, kültürlerarası iletişim odaklı yenilikçi sergi programları ve etkinlikleri ile bu alanda yepyeni bir sayfa açmayı...