25 / 04 / 2024

kensel dönüşüm gecekondu

kensel dönüşüm gecekondu

Maltepe'de gecekonduların yerini modern konutların alacağı 'kentsel dönüşüm projesi' ilginç bir engellemeyle karşılaştı. Şantiye kurmak için gittiği mahallede 'temsilî mezar'la karşılaşan müteahhit, projeden çekildi.

KİPTAŞ'tan Alibeyköy'e yerinde dönüşüm projesi!

Alibeyköy’deki bir gecekondu alanını dönüştürmeyi hedefleyen KİPTAŞ, arsayı 55 milyon liraya almaya hazırlanıyor. KİPTAŞ Genel Müdürü Ali Kurt, ''Yeni yönetimi olarak “Mümkünse yerinde dönüşüm” yöntemini benimsiyoruz'' dedi.

Ankara Sincan Saraycık'ta dönüşüm başlıyor!

Ankara İli Sincan İlçesi Saraycık Mahallesi Gecekondu Önleme Bölgesi Kentsel Dönüşüm Ve Gelişim Alanı Genel Altyapı Yapım İkmal İnşaatı İşi ihalesi yarın gerçekleştirilecek.

TOKİ Ankara Sincan Saraycık kentsel dönüşüm ihalesi 25 Aralık'ta!

Ankara Sincan Saraycık Mahallesi Gecekondu Önleme Bölgesi Kentsel Dönüşüm Ve Gelişim Alanı Genel Altyapı Yapım İkmal İnşaatı İşi ihalesini 25 Aralık'ta gerçekleştirilecek.

İzmir Limontepe'de kentsel dönüşüm bilmecesi!

Güney ve Doğu Anadolu Bölgesi’nden İzmir’e yaşanan göçler nedeniyle gecekondu yapılaşmayla kurulan ve eşsiz manzaraya sahip olan Limontepe'de kentsel dönüşüm bilmecesi yaşanıyor.

Giresun'da kentsel dönüşüm başlıyor!

Giresun Kalesi’nin çevresinde yer alan Zeytinlik semtindeki restorasyon çalışmalarının ardından yine aynı bölgedeki çarpık gecekondu mahallesinde kentsel dönüşüm başlıyor. 

Kartal'da 20 gecekondu kentsel dönüşüm kapsamında yıkıldı!

Kartal Belediyesi kentsel dönüşüm çalışmalarına hız verdi. Kartal Belediyesi hak sahipleri ile anlaştığı 20 gecekondunun yıkımını gerçekleştirdi.

Kartal'da 20 gecekondu dönüşüm kapsamında yıkılacak!

Kartal'da kentsel dönüşüm projeleri ve çalışmaları hız kesmeden devam ediyor. Kartal'da 20 gecekondu dönüşüm kapsamında yenilenecek.

Kayseri'de kentsel dönüşüm yasa çıkmadan başladı!

Bakan Özhaseki, Kayseri'de belediye başkanlığı döneminden itibaren önemli çalışmalara imza attıklarını ve kentsel dönüşüm yasası çıkmadan önce Kayseri'de 50'den fazla gecekondu denebilecek mahalleyi yenileyerek imarlı mahalleler haline getirdiklerini ifade etti.

Ankara Büyükşehir'den 3 yeni kentsel dönüşüm projesi!

Ankara Büyükşehir Belediyesi gecekondu ve sorunlu alanları ortadan kaldırmak amacıyla kentsel dönüşüm projeleri hayata geçiriyor. Bu kapsamında 3 yeni kentsel dönüşüm projesine hazırlanan Büyükşehir Belediyesi, dönüşüm projelerinin prosedür çalışmalarını tamamladı.

TOKİ Ankara Sincan kentsel dönüşüm ihalesi bugün!

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) kapsamında Ankara İli Sincan İlçesi Saraycık Mahallesi Gecekondu Önleme Bölgesi Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Alanı Genel Altyapı Yapım İnşaatı İşi ihalesi bugün saat 14:30'da yapılacak.

TOKİ Ankara Sincan kentsel dönüşüm ihalesi yarın!

TOKİ Ankara İli Sincan İlçesi Saraycık Mahallesi Gecekondu Önleme Bölgesi Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Alanı Genel Altyapı Yapım İnşaatı İşi ihalesi yarın saat 14:30'da gerçekleştirilecek.

Yamaçevler'de kentsel dönüşüm başladı!

Yamaçevler’de kentsel dönüşüm çalışmaları başladı. Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar, Belediye Başkan Yardımcısı Yaşar Neslihanoğlu ile birlikte gecekondu bölgesine gelerek mahalle sakinleriyle sohbet etti, yıkım çalışmalarına başlandı.

Adana Göl Mahallesi kentsel dönüşüm yıkımları başladı!

Adana Büyükşehir Belediyesi ile TOKİ ortaklığında yapılan Göl Mahallesi Gecekondu Önleme Bölgesi Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Projesi'nde yıkım çalışmaları başladı.

kensel dönüşüm gecekondu Haberi

kensel dönüşüm gecekondu


Maltepe'de müteahhit, gecekonducuların taşlı sopalı saldırısına uğradı. Kasım ayı başında meydana gelen olaya polisin müdahalesi ile çok sayıda kişi yaralanmıştı. Mahalleli, alana müteahhit, belediye başkanı için temsili mezar yapmıştı.


Maltepe'de gecekonduların yerini modern konutların alacağı 'kentsel dönüşüm projesi' ilginç bir engellemeyle karşılaştı. Şantiye kurmak için gittiği mahallede 'temsilî mezar'la karşılaşan müteahhit, projeden çekildi.





Türkiye'de kentsel dönüşüm projeleri Marmara depreminden sonra yoğun bir şekilde gündeme geldi. İlk uygulamalar 2003 yılında başladı ve hükümet, büyük çaplı gecekondu dönüşüm projeleri için düğmeye bastı. Kanunî altyapılar oluşturulduktan sonra Hazine ve belediye arazileri üzerine...