23 / 04 / 2024

Kent Araştırmaları Enstitüsünün İdealKent

Kent Araştırmaları Enstitüsünün İdealKent

Gazi Üniversitesinde, "Türkiye'de Konut Sorunu ve Konut Politikaları" isimli panelde konuşan Emir Osmanoğlu, konut meselesinin Türkiye'nin ekonomik ve sosyal olarak en önemli sorunları arasında bulunduğunu söyledi.

Bu hisselere yatırım yapanlar dikkat! İşte borsada bu hafta yatırımcısını üzen 10 hisse!

Seçimlere üç hafta kala yatırımcılar, yatırım enstrümanlarıyla ilgili araştırmalar yaparken Borsa Temel Analisti Tardu Barlas resmi sosyal medya hesabı üzerinden bu hafta yatırımcısını en çok üzen 10 hisseyi açıkladı. 

Deprem araştırmaları yapan, Kandilli Rasathanesi de riskli!

Deprem araştırmaları yapan Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesin bulunan  binalar için “riskli yapı” kararı alındığı açıklandı. Buna göre, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, rasathane binalarının dönüşümü için yeni imar planı hazırladığını duyurdu.

Aytemiz ve Eşarj, elektrikli araç şarj istasyonu sayısını artıracağını açıkladı...

Akaryakıt alanında ilk kez 2017 yılında istasyonlara elektrikli araç şarj noktası kuran Aytemiz, Türkiye'nin ilk elektrikli araç şarj istasyonu operatörü Eşarj ile beraber 2024 yılında hızlı şarj noktalarının sayısını 40 şehirde 60'a çıkarmayı hedeflediklerini açıkladı. İşte haberin detayları...

Yoksulluk sınırı 47 bin 544 TL'ye yükseldi! Asgari ücretin dört katı...

DİSK'e bağlı Birleşik Metal-İş Sendikası'nın Sınıf Araştırmaları Merkezi'nin (BİSAM) hesaplamasına göre yoksulluk sınırı asgari ücreti 4'de katladı.

Yurt dışı telefonlar için kayıt harcı zamlandı: Sınır kapısında zamanla yarışan vatandaşlar!

Kısa süre önce yurt dışı telefon kayıt harçlarına gelen zamdan sonra vatandaşlar soluğu sınır kapısında aldı. 20 bin TL olan kayıt harcı nedeniyle sınır kapısında kalabalık oldukça arttı ve zamanla yarış başladı. Sınırda telefon alışverişi yapmak isteyenlerin işte son hali…

Akaryakıt alacaklar hemen bakın! İşte 16 Nisan Pazar güncel motorin, benzin ve LPG fiyatları!

Son dakika haberine göre, milyonlarca sürücü güncel akaryakıt fiyatlarını öğrenmek için araştırmalar yapıyor. BP, Opet, PO ve Total gibi markaların 16 Nisan 2023 tarihli fiyat listelerine göre, illere göre benzin, motorin ve LPG fiyatları değişkenlik gösteriyor.

Almanya'da iflas dalgası! Şirket iflasları Mayıs 2020'den bu yana en yüksek seviyeye ulaştı!

Almanya'da Halle Ekonomik Araştırma Enstitüsü (IWH), iyileşen ekonomik beklentilere rağmen ülkede iflas eden şirket sayısının Mart ayında yaklaşık olarak son 3 yılın en yüksek seviyesine ulaştığını açıkladı.

Bu araştırma emeklilerin canını sıkacak! İkramiyeler şimdiden eridi

Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu (DİSK) Araştırma Merkezi (DİSK-AR)'ın yayımladığı araştırmaya göre, emeklinin resmi enflasyona göre 5 senelik ikramiye kaybı 10 bin TL'ye yaklaştı.

Fenerbahçe Üniversitesi çok sayıda Araştırma Görevlisi ve Öğretim Görevlisi alıyor! Bu kadroları sakın kaçırmayın!

Fenerbahçe Üniversitesi Araştırma Görevlisi ve Öğretim Görevlisi alım ilanı açıkladı. Çok sayıda akademisyen ve akademisyen adayının araştırdığı kadro ilanını sizler için derledik. İşte detaylar…

Şubat ayı Merkez Bankası faiz kararları açıklandı mı? Herkes Para Politikası Kurumu toplantısını bekliyor

Merakla beklenen Para Politikası Kurumu toplantısı vatandaşlar tarafından araştırılan konuların başında gelirken tarihle alakalı netleşmeler başladı. 

Kripto parada bir saatli bomba

Huobi Araştırma Enstitüsü’nün yayınlandığı bir rapora göre, hedge fonu Three Arrows Capital’in yakın zamanda iflası, kripto dünyasında bir dizi likidite krizine yol açmakla kalmadı, aynı zamanda da teminatsız kripto kredilerinin yarattığı önemli riske de ışık tutmuş oldu.

Dolar bugün ne kadar? 3 Temmuz dolar kaç TL? İşte dolarda son durum!

Dolar bugün yani 3 Temmuz Pazar günü ne kadar şeklinde araştırmalar vatandaşların araştırdığı konulardan biridir. Piyasaların kapalı olduğu haftanın yedinci gününde yani 3 Temmuz Pazar günü dolar ne kadar? şeklinde araştırılıyor. İşte 3 Temmuz dolar kuru…

Dolar bugün ne kadar? 1 Temmuz dolar kaç TL? İşte dolarda son durum!

Dolar bugün yani 1 Temmuz Cuma günü ne kadar şeklinde araştırmalar vatandaşların araştırdığı konulardan biridir. Piyasaların açık olduğu haftanın beşinci gününde yani 1 Temmuz Cuma günü dolar ne kadar? şeklinde araştırılıyor. İşte 1 Temmuz dolar kuru…

Kent Araştırmaları Enstitüsünün İdealKent Haberi

Kent Araştırmaları Enstitüsünün İdealKent

Kent Araştırmaları Enstitüsü Genel Direktörü Emir Osmanoğlu, Türkiye'de mevcut konut stoku sayısı ve kalitesi üzerindeki verilerin yeterli olmadığını belirterek, "Bu nedenle, konut politikaları oluşturulmadan önce, Türkiye'de gerçekte konut ihtiyacının ne kadar olduğu ve bu ihtiyacın kimler tarafından duyulduğu net ve ayrıntılı bir biçimde ortaya konmalıdır" dedi.


Gazi Üniversitesinde, Kent Araştırmaları Enstitüsünün İdealKent dergisi ile düzenlediği "Türkiye'de Konut Sorunu ve Konut Politikaları" isimli panelde konuşan Osmanoğlu, konut meselesinin Türkiye'nin ekonomik ve sosyal olarak en önemli sorunları arasında bulunduğunu söyledi.


Acil önlem çağrısında bulunan Osmanoğlu, Türkiye'de son 10 yıldır yapılan ciddi sosyal konut projelerine rağmen hala konuta erişimde orta düzeyde bir adaletsizliğin yaşandığını dile getirdi.


Osmanoğlu, konut bunalımı yaşanmaması için çeşitli finansman araçlarının geliştirilmesi gerektiğine işaret ederek, "Hazırlanan raporda, Türkiye şartlarında konut sorunuyla ilgili...