19 / 04 / 2024

kent yaşamı

kent yaşamı

Güncel yasal düzenlemeler ve yeni yaklaşımlar arakesitinde kentli yaşamı daha konforlu kılacak bir yerel yönetim modeli oluşturabilecek mi?

Nizip Fıstık Kent'te yaşam 3 aya kadar başlayacak: 25 bin aile ve 100 bin kişiye yeni yaşam alanı!

Gaziantep Nizip Fıstık Kent'te yaşamın 2-3 ay içinde başlayacağı belirtildi. İşte proje çalışmalarındaki son durum...

Depremle Yaşam Sempozyumu kentsel dönüşüme rehber olacak!

İzmir Büyükşehir Belediyesi, İzmir Kent Konseyi ve TMMOB Mimarlar Odası İzmir Şubesi ile "Depremle Yaşam Sempozyumu" yapıldı. Sempozyum kitap haline getirilerek kentsel dönüşüme rehber olması hedefleniyor.

Depremin yaraları sarılıyor! Hatay’da ‘İGSAŞ Yaşam Kent’ açıldı!

 İGSAŞ, 6 Şubat’ta meydana gelen depremden en fazla etkilenen illerden Hatay'ın İskenderun ilçesine toplam 213 konteynerlik İGSAŞ Yaşam Kent kuruldu.

DAP’tan İstanbul'un Kalbi Levent’te Yeni Dünyanın Örnek Yaşam Alanı!

DAP Gayrimenkul Geliştirme, İstanbul’un iş, yaşam, kültür-sanat ve finans dünyasının kalbi olarak bilinen Levent Bölgesi’nde şimdi de kent ve doğa ayrımını ortadan kaldıran, doğadan aldığı ilhamla, şehrin merkezinde ‘Sağlıklı Ev’ konseptiyle buluşturuyor… 

Marinada Residence ile Ataköy Marina'ya komşu bir yaşam başlıyor!

Mega kent İstanbul’da, marina içinde inşa edilen ilk ve tek rezidans projesi olan Ataköy Marinada Residence, Ataköy Marina'ya komşu bir yaşam başlıyor...

Kent İncek'te yaşam başladı!

Yatırımlarına hız kesmeden devam eden Besa Grup tarafından başkent Ankara’nın gözde yerleşim yerleri arasında yer alan  İncek’te 54 dönüm arazi üzerine inşa edilen 604 konutlu Kent İncek projesinde yaşam başladı. İşte detaylar...

Ankara'da inşaatta meydana gelen göçükte bir işçi yaşamını yitirdi!

Başkent Ankara'da Yeni Sanayi Bölgesi'nde yer alan bir inşaatta meydana gelen göçükte bir işçi yaşamını yitirdi...

Ankara'da inşaat iskelesi çöktü: 2 işçi yaşamını yitirdi!

Başkent Ankara Altındağ'da inşaat iskelesinin çökmesi sonucunda 2 işçi yaşamını yitirdi.

Duru Beytepe'de yaşam başladı!

Başkent Ankara'da hayata geçirilen Duru Beytepe projesinde yaşam başladı. Projede toplam 484 adet konut bulunuyor.

Finike kent meydanı, yeni yaşam alanı olacak!

Finike Belediye Başkanı Mustafa Geyikçi, hayata geçirilmesi planlanan kent meydanı projesiyle ''Kent meydanı, ilçemizin cazibe merkezi ve yeni yaşam alanı olacak” açıklamasında bulundu. 

Koza Kent Tatlıkuyu'da yaşam başlıyor!

Kozcağaz İnşaat'ın imzasıyla “Lüks yaşamın” tanımıyla hayata geçirilen Koza Kent Tatlıkuyu projesinde yaşam başlıyor.

Antalya Kent Yaşam Parkı Projesi tamamlanıyor!

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, Karaalioğlu Kent Yaşam Parkı Projesi bünyesinde yer alan Kent Müzesi çalışmalarını yerinde inceledi. 

Beylikdüzü Yaşam Vadisi 3. Etap açılış için gün sayıyor!

1 milyon 200 bin metrekarelik alanıyla mega kent İstanbul'un en büyük kent içi parklarından biri olan Yaşam Vadisi'nin yeni etap çalışmaları tüm hızıyla sürüyor.

kent yaşamı Haberi

kent yaşamı

2012'de yasallaşan Kentsel Dönüşüm Yasası olarak bilinen, 6306 sayılı Afet Riski Altındaki Alanları Dönüştürülmesi Hakkındaki Kanun ile 13 ilde Büyükşehir Belediyesi ve 26 ilçe kurulmasını çok sayıda belediye ile muhtarlıkların kaldırılmasını öngören 6360 sayılı Yasa; 2014 yılı yerel seçimleri öncesi konsepti ve modeli kurularak geliştirilmediği anlaşılan, yerel seçimler için son yıla yaklaşılırken süreci önemli ölçüde etkileyecek, düşündürücü yasal düzenlemelerdir.


Söz konusu yasal düzenlemelerde yetkilerin merkezde toplanması yaklaşımı görülmektedir. Bu süreç uzun zamandır üzerinde yoğun çalışmalar sonucu önemli gelişmeler sağlanan, katılımcı ve yerinden yerel yönetim kavramından uzaklaşılması kaygısını getirmektedir. Türkiye ve Avrupa'da gündemde olan yönetişim, katılım, sosyal belediyecilik, yerel dinamikler olarak tanımlanabilecek yeni yerel yönetim anlayışı kavramları bu yasal düzenlemelerden nasıl etkilenecek? Güncel kavramların ortaya çıkmasındaki temel hedef, yerel yönetimlerin yönetim...