19 / 04 / 2024

kentsel dönüşüm binaları

kentsel dönüşüm binaları

Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, kentsel dönüşüm binaların depreme karşı hazır hale getirilmesinin yanında, akıllı şehirler yaratılmasını da sağlayacağını ve çalışmaların birkaç ay içinde şekilleneceğini belirtti.

Çevre dostu binalar için finansal destek verilmeli!

IMSIAD Ar-Ge Komisyonu Başkanı Mustafa Andıç, kentsel dönüşüm kapsamında yıkılan binaların yerine 'çevre dostu yeşil binalar' inşa edilmesini gerektiğini belirtti. Andınç, finansal destek sağlanmasını istediğini söyledi.

Kentsel dönüşüm ve enerji politikaları mecliste konu oldu!

CHP Manisa Milletvekili Özgür Özel, iklim değişikliği ile mücadele kapsamında yürütülen çalışmalara ve kentsel dönüşüm ve enerji politikalarına ilişkin soru önergesi hazırladı..

Kentsel dönüşüm enerji tasarrufu için fırsat!

Kentsel dönüşümle yeni inşa edilecek binaların Multi Konfor Bina şartlarına mümkün olduğunca yakın yapılması halinde eneıjide büyük verimlilik sağlanacağının altını çizen Bulut, "Multi Konfor Binalar özellikle etkin ısı yalıtımı sayesinde hem ev hem de ülke ekonomisine katkı sağlıyor. " dedi.

7 adımda kentsel dönüşüm!

Kentsel dönüşüm projesi kafaları iyice karıştırdı. Vatandaşın kafasında “evimden kovulur muyum” gibi birçok soru işareti var. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, yeni yönetmelikle vatandaşın merak ettiklerini açıklığa kavuşturuyor. İşte yönetmeliğin detayları…

Sabancı Holding CEO'su kentsel dönüşümü hızlandıracak yöntemi açıkladı! Binalar yıkılmayacak...

Sabancı Holding CEO’su Cenk Alper kentsel dönüşüm çalışmaları ile ilgili öneri geldi. Alper, binaları yıkmadan, karbon fiber malzemeyle güçlendirmenin iyi bir alternatif olduğunu aktardı. 

Dayanıklı binalar ve yeni bir altyapının çözümü kentsel dönüşüm!

Daha dayanaklı binalar için kentsel dönüşümün önemine dikkat çeken ARI Şehircilik İnşaat Danışmanlık 7 bini aşkın konut ve işyerinin dönüşümü için 160 bin uzlaşma görüşmesi yaptığını açıkladı. İşte detaylar...

Kentsel dönüşüm kapsamında binalar nasıl yıkılmalı?

İzmir'de yaşanan depremin ardından yıkılan binalar ve kentsel dönüşüm uygulamalarıyla tekrar gündem olan asbest riski nasıl ortadan kaldırılır? Kentsel dönüşüm kapsamında binaların yıkımı nasıl yapılmalı? İşte ayrıntılar...

Kayseri Kocasinan'da kentsel dönüşüm projesinde eski binalar yıkılıyor!

Kayseri'ye bağlı Kocasinan Uğurevler Mahallesi'nde hayata geçirilen kentsel dönüşüm projesinde çalışmalar tüm hızıyla devam ediyor. Proje dahilinde eski binalar ortadan kaldırılıyor.

Gaziosmanpaşa'da kentsel dönüşüm ile binalar yenilendi!

İstanbul Gaziosmanpaşa Belediyesi, ilçe genelinde kentsel dönüşüm çalışmaları ile binaları yenilemeye devam ediyor. 

Kayseri Melikgazi'de kentsel dönüşüm müteahhitleri buluştu!

Kayseri'de Melikgazi Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, 2017 ve 2018 yılı kentsel dönüşüm projesi kapsamında yer alan Kazımkarabekir, Küçükali ve Anbar semtlerindeki Kentsel dönüşüm Binaları hakkında açıklamalarda bulundu.

Kentsel dönüşüm kapsamında yıkılan binalar mecliste!

Kentsel dönüşüm kapsamında yıkılan binalardaki asbest kullanımı ve asbestli binaların yıkımı TBMM gündemine taşındı..

Kentsel dönüşüm binalarıyla akıllı şehirler yaratılacak!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, kentsel dönüşüm binaların depreme karşı hazır hale getirilmesinin yanında, akıllı şehirler yaratılmasını da sağlayacağını ve çalışmaların birkaç ay içinde şekilleneceğini belirtti.

1998'den önce yapılan tüm binalar için kentsel dönüşüm şart!

Beykent Sitesi yönetici ve sakinleri ile bir araya gelen Büyükçekmece Belediye Başkanı Hasan Akgün, 1998'den önce yapılan tüm binalar için kentsel dönüşümün gerekli olduğunu söyledi

Kentsel dönüşüm yeşil binaların önünü açıyor!

Kentsel dönüşüm projelerinin hedeflerinin arasında sadece binaların yenilenmesi bulunmuyor. Yenilenecek binaların çevresel ve ekonomik olarak sürdürülebilir kalkınmaya sağlayacağı destek çerçevesinde tasarlanması gerekiyor.

Bursa'da kamu binaları kentsel dönüşüm bekliyor!

Bursa ve ilçelerinde başlatılan kentsel dönüşüm çalışmaları devam ederken, özellikle kent merkezinde bulunan depreme dayanıksız kamu binalarının göz ardı edilmesi tedirginliği artırıyor.

Kentsel dönüşümün asıl gayesi riskli binaları sağlamlaştırmaktır!

Soğanlı Kentsel Dönüşüm Projesi hakkında örnek daireyi gezerek bilgi veren Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, kentsel dönüşümün asıl gayesinin deprem bölgesinde olan riskli binaları sağlamlaştırmak olduğunu söyledi.

Bakırköy'de ilk başta kentsel dönüşüm sorunu çözülmeli!

Aysun Çelikler, “AK Parti olarak çok önemsiyoruz. Mesleki duyarlılığımda var bu konuya. Burada binaların nasıl riskli olduğunu görüyoruz. Burada ilk başta kentsel dönüşüm sorunu çözülmeli" dedi.

kentsel dönüşüm binaları Haberi

kentsel dönüşüm binaları

Kentsel dönüşüm binaların depreme karşı hazır hale getirilmesinin yanında, akıllı şehirler yaratılmasını da sağlayacak. Bu yöndeki çalışmaların birkaç ay içinde şekilleneceğini ifade eden Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, “İnsan yaşamına en uygun akıllı şehirler yaparak önümüzdeki 100 yılı kurtarmak istiyoruz” dedi. 


Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığının desteklediği, bu yıl 5 incisi gerçekleştirilen Uluslararası Akıllı Şebekeler ve Şehirler Kongre ve Fuarı (ICSG 2017) başladı. İtalya’nın partner ülke olduğu ICSG İstanbul 2017 Kongre ve Fuarı’nda 40’tan fazla ülkeden katılımcı yer aldı.


Kongre’de konuşan Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, 1999 depreminden sonra yapılan binaların çoğunun sağlam ancak yönetmelikten önce yapılan binaların en az yüzde 50’sinin depreme dayanıksız olduğunu belirtti. Olası depreme karşı...