25 / 04 / 2024

kentsel dönüşüm çoğunluk kanunu

kentsel dönüşüm çoğunluk kanunu

Kentsel dönüşümde riskli yapı yıkıldıktan sonra yapılacak uygulamalara sahip oldukları hisseleri oranında maliklerin en az 2/3 çoğunluğu ile karar veriyor. İşte kentsel dönüşümde çoğunluk yasası..

Prof. Dr. Mikdat Kadıoğlu'ndan kentsel dönüşüm tepkisi: Ana arterlerden başlatılması gerekir!

İTÜ Meteoroloji Mühendisliği Bölüm Başkanı, Afet Yönetimi Enstitüsü ve İklim Değişikliği Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Prof. Dr. Mikdat Kadıoğlu, X sosyal medya hesabından kentsel dönüşüm ile ilgili konuştu. İşte Kadıoğlu'nun o açıklaması ve vatandaşların yorumları...

Bakan Özhaseki'den kentsel dönüşüm açıklaması: Ülkemizin yapı stokunun çoğu riskli! 

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki,  "Yüzyılın Dönüşümü İstanbul" programında konuştu ve "Ülkemizin yapı stokunun çoğu riskli" diyerek kentsel dönüşüm ile ilgili açıklamalarda bulundu. İşte Özhaseki'nin o açıklamaları...

İstanbul’da kentsel dönüşümü bekleyen çoğu bina alarm veriyor!

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığının 2024 yılı bütçe görüşmelerinde en önemli konulardan biri kentsel dönüşüm oldu. İYİ Parti Mersin Milletvekili Burhanettin Kocamaz, İstanbul’da kentsel dönüşümü bekleyen çoğu binanın alarm verdiğini söyledi.

Kentsel dönüşüm yasası ne zaman çıkacak? 50+1 salt çoğunluk nedir?

Kentsel dönüşüm projelerini kapsayan değişiklikler gündemde yer almaya devam ediyor. Son olarak 50+1 kararı ile Kentsel Dönüşüm Başkanlığına yönelik düzenlemeleri de içeren kanun teklifinin ne zaman yürürlüğe gireceği merak konusu oldu.

Kentsel dönüşüme ilişkin yeni kanun teklifi bu hafta Meclis'e geliyor: Dönüşüm çoğunluk oyuyla yapılabilecek! 

Kentsel dönüşümde kat maliklerinin yarısından bir fazlasının oyu ile karar alınmasını ve  Kentsel Dönüşüm Başkanlığına ilişkin düzenlemeleri de içeren kanun teklifinde sona gelindi. İşte detaylar ve yeni düzenlemeler...

Kentsel dönüşümü durduran o karar 5 mahalleyi mezara çevirdi!

Devlet, İskenderun'da 5 mahallenin dönüşümü için iki defa karar almış, hem seçim çalışmalarında kentsel dönüşüme hayır kampanyası düzenleyen CHP teşkilatları, hem de kurulan derneklerin itirazlarıyla Danıştay kararı iptal etmişti. Kentsel dönüşüm durduran o karar 5 mahalleyi mezara çevirdi...

Kentsel dönüşüm 1/3 azınlık hakları nelerdir?

Kentsel dönüşüm kapsamında yıkılan bir yapıda 2/3 çoğunluk ile karar alınabiliyor. Çoğunluğa uymayan malikler haklarının neler olduğunu araştırıyor. Peki, kentsel dönüşüm 1/3 azınlık hakları nelerdir?

Ankara Saraçoğlu'ndaki kentsel dönüşüm projesi davalık oldu!

Mimarlar Odası Ankara Şubesi, Ankara'nın Saraçoğlu Mahallesi’nin mimarı Paul Bonatz'ın varislerinden onay alınmadan kentsel dönüşüm çalışmalarını gerçekleştirmesini yargıya taşıdı. 

Mustafa Palancıoğlu'ndan kentsel dönüşüm açıklaması!

Melikgazi Belediye Başkanı Mustafa Palancıoğlu, AK Parti Melikgazi ilçe yönetim kurulu üyeleriyle gerçekleştiren toplantıda bir araya geldi. Palancıoğlu, "Kentsel dönüşüm kapsamında 1034 daire ve 60 dükkanı hak sahibine teslim ettik" dedi.

Mardin Ensar ve Saraçoğlu mahallelerinde kentsel dönüşüm çalışmaları başladı!

Mardin Büyükşehir Belediyesi İmar ve Şehircilik Daire Başkanlığı tarafından hayata geçirilen Artuklu ilçesi Ensar ve Saraçoğlu Mahallelerinin Kentsel Dönüşüm projesinde projelendirme süreci başladı...

Mehmet Güllüoğlu: Afet yönetiminde en önemli konu kentsel dönüşüm!

Afet ve Acil Durum Yönetimi (AFAD) Başkanı Mehmet Güllüoğlu yaptığı açıklamada afet yönetiminde en önemli konunun kentsel dönüşüm olduğunu belirtti.

İshak Memişoğlu: Kentsel dönüşüm rantsal dönüşüm oluyor!

Mimarlar Odası Samsun Şube Başkanı İshak Memişoğlu, Samsun’da kentsel dönüşümün vatandaşları mağdur ederek, amacı dışına çıktığını belirtti...

3 başlıkta kentsel dönüşümde üçte iki çoğunluk kuralı!

Avukat Kadir Kurtuluş 3 başlıkta kentsel dönüşümde üçte iki çoğunluk kuralını inceledi. İşte kentsel dönüşümde çoğunluk kuralının tüm detayları...

kentsel dönüşüm çoğunluk kanunu Haberi

kentsel dönüşüm çoğunluk kanunu

Kentsel dönüşümde çoğunluk yasası!

Kentsel dönüşümde binanın risk tespitini yaptırmak için maliklerin 2/3 çoğunluğu ile karar alınmasına gerek duyulmuyor. Risk tespiti için maliklerden birinin müracaatı yeterlidir. 


Ancak, diğer aşamalarda 2/3'lük çoğunluk dikkate alınıyor. Riskli binanın yıktırılmasından sonra arsa hâline gelen taşınmazların malikleri tarafından değerlendirilmesi esas olacak ve yapılacak uygulamalara sahip oldukları hisseleri oranında maliklerin en az 2/3 çoğunluğu ile karar veriyor.


2/3’lik çoğunluk ile alınacak karara katılmayanların bağımsız bölümlerine ilişkin arsa payları, rayiç değerinden az olmamak üzere anlaşma sağlayan diğer paydaşlara açık artırma usulü ile satılıyor. 


Paydaşlara satış olmaz ise, bu paylar, Bakanlıkça satın alınacak ve 2/3 çoğunluk ile alınan karar uyarınca değerlendiriliyor. 


Riskli yapılarda 2/3 oy oranı kat maliklerinin 2/3'ünü değil, o taşınmazda bulunan ve o taşınmaza özgülenmiş arsa payının 2/3'ünü ifade ediyor.


Kentsel...