24 / 04 / 2024

Kentsel dönüşüm değerleri yok ediyor

Kentsel dönüşüm değerleri yok ediyor

Dünya Mimarlık Günü'nde konuşan Mimarlar Odası Kocaeli Şube Başkanı Arsal Arısal, kentsel dönüşüme tepki gösterdi, "Yaşam değerlerini yok ediyorlar" dedi.

Kentsel dönüşüm de TOKİ projeleri de tam gaz: 20-30 katlı binalar olmayacak!

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Bursa'daki kentsel dönüşüm ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu ve çalışmaların tüm hızıyla sürdüğünü belirtti. İşte Aktaş'ın o açıklamaları...

Turan Hançerli'den kentsel dönüşüm değerlendirmesi!

Avcılar Belediye Başkanı Turan Hançerli, Avcılar Belediyesi'nin başlatmış olduğu kentsel dönüşüm projesi hakkında önemli açıklamalarda bulundu.

Kadıköy kentsel dönüşüm bekliyor! 

Lüks Konut Uzmanı Sercan Göller, Kadıköy - Bağdat Caddesi çevresindeki kentsel dönüşümü değerlendirdi.

Kentsel dönüşümü yık yap yerine, kentlerimizi dönüştürerek sağlamalıyız!

Geçtiğimiz günlerde yaşanan İzmir depremi, kentsel dönüşümü de yeniden gündeme getirdi...

Kayseri Kazım Karabekir Mahallesi Kentsel Dönüşüm'de anahtarlar teslim edildi!

Kayseri Melikgazi Belediyesi tarafından Kazım Karabekir Mahallesi’nde kentsel dönüşüm projesi kapsamında inşa edilen 109 dairenin anahtar teslimi gerçekleşti.

İstanbul'un gündeminde 'kentsel dönüşüm' var!

Yaşanan depremler İstanbul'a ve İstanbullu'ya depremi yeniden hatırlattı. Depremle birlikte tabii ki kentsel dönüşüm de İstanbul'un gündeminde yer aldı...

Kentsel dönüşüm değişikliği ile Antalya'da yeni bir dönem başladı!

Kentsel dönüşüm sürecinin vatandaları mağdur etmeden ilerleyebilmesi için yönetmelikte yapılan değişiklik Antalya’daki mülk sahipleri için de yeni bir dönemin başlangıcı oldu. Değişikliğe göre artık müteahhit, 1 yıl inşaata başlamaz veya 6 ay durdurursa sözleşme feshedilebilecek...

Depremin en önemli ana başlıklarından biri kentsel dönüşüm!

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğl yaptığı açıklamada, "Deprem en önemli konu. Kentsel dönüşüm de bu sorunun çözümünün en önemli parçası. Belediye başkanları olarak her binaya 'Riskli mi, değil mi' gözüyle bakıyoruz." dedi.

Kentsel Dönüşüm’de Torba Yasa Değişiklikleri 2.Bölüm

Avukat Kadir Kurtuluş, Kat Mülkiyeti Kanunu ve Tapu Kanunu’nda yapılan değişikliklerle yaptık, devamında Kentsel Dönüşüm Kanunu’nun 6. maddesinde düzenlenen kentsel dönüşüm uygulamalarında yapılan değişiklikleri inceledi...

Sahabiye Kentsel Dönüşüm'de ikinci etabın ihalesi hazır!

İmar A.Ş. ve Kentsel Dönüşüm Daire Başkanlığı tarafından Kayseri'de sürdürülen projelerle ilgili bir değerlendirme toplantısı yapan Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, yeni dönemde Kayseri'de başlatılacak projeler hakkında bilgi aldı.

Kentsel dönüşüm de terör kadar önemli!

Çevre Bakanı Kurum, "Terörle mücadeleye büyük bedel harcıyoruz, aynı kentsel dönüşüm de terör kadar önemli çünkü yenilenmesi gereken 6,7 milyon konut var. Bu ne demek biliyor musunuz? Türkiye'de 20 milyon konut varsa neredeyse yüzde 30'u. Yüzde 30 riskli binada yaşıyor demek" dedi...

Yeni Mamak Kentsel Dönüşüm'de 9 bin 200 hak sahibine müjde!

AK Parti Ankara Büyükşehir Belediye Başkan adayı Mehmet Özhaseki, Mamak’ta kentsel dönüşüm kapsamında konutlarını bekleyen 9 bin 200 hak sahibine müjdeyi verdi. Özhaseki, evlerin kısa süre içinde teslim edileceğini açıkladı.

Hüseyin Aslan: Kentsel dönüşüm geleceğe yön verir!

Yerel seçimlerin bölgenin geleceğine yön verdiğini vurgulayan Aslan, “Aynı şekilde kentsel dönüşüm de bir kentin geleceğine yön verir'' diye konuştu. 

Kentsel dönüşüm değerleri yok ediyor Haberi

Kentsel dönüşüm değerleri yok ediyor

Mimarlar Odası Kocaeli Şube Başkanı Arsal Arısal, önceki gün gerçekleştirdiği basın toplantısıyla 'Dünya Mimarlık Günü'nü kutladı. Taş binadaki basın toplantısında konuşan başkan Arsal Arısal, "Dünya Mimarlık Günü bu yıl 'Mimarlık, Bina ve İklim' temasıyla uluslararası Mimarlar Birliği'ne bağlı 124 ülkede, yaklaşık 1 milyon 300 bin mimar tarafından kutlanacak. Mimarlar Odası, 50 bini aşkın üyesiyle bu haftayı, ekim ayı boyunca sürecek olan 'Mimarlık Haftası Etkinlikleri' ile kutlayacaktır" dedi. 


ÜSTÜ KAPALI ELEŞTİRİ 

Arısal, "Son 10 yılı aşkın sürede merkezden yerele doğru 'Kentsel Dönüşüm' adı altında yürütülen operasyonlarla bütün yaşam değerleri yok ediliyorken; sosyal, ekonomik ve kültürel kayıplar çığ gibi büyüyor. Tarihsel süreç içerisinde uygarlık değerlerinin üretildiği kentlerimize kimliksizlik, toplumsal ayrışma ve otoriter süreçler dayatılmaktadır" diye konuştu. 


MÜCADELE YAVAŞLATILAMAZ 

Toplantıda tüm meslektaşlarının 'Dünya Mimarlık Günü'nü kutladığını...