25 / 04 / 2024

kentsel dönüşüm desteği

kentsel dönüşüm desteği

Riskli binalar son zamanlarda gündemden düşmüyor. Eğer siz de riskli bir binada oturuyorsanız, tahliye ve yıkım sürecinden çekinmeyin. Bakanlık kiradan taşınmaya, faiz desteğinden yıkım kredisine kadar birçok destek veriyor. İşte detaylar...

Kentsel dönüşüm projeleri hızlandırılmalı!

ERA Gayrimenkul Türkiye Genel Müdürü Özhan Atalay, kentsel dönüşüm ile ilgili konuştu. Atalay, projelerin hızlandırılması gerektiğini ve devlet desteğine ihtiyaç olduğunu açıkladı.

Kentsel dönüşümde destek artacak!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, Türkiye'nin yüzde 42'sinin deprem bölgesi olduğunu hatırlatarak kentsel dönüşüme ilişkin bilgiler verdi. Özhaseki, İstanbul'daki yapıların yüzde 40'ının yenilenmesi gerektiğini vurguladı.

Belediyelere kentsel dönüşüm desteği geliyor!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki'nin daha önce kentsel dönüşümün hızlandırılmasına yönelik açıkladığı projeler kapsamında hazırlıklarının sürdüğüne değinen İLBANK Yönetim Kurulu Başkanı Demirtaş, belediyelere kentsel dönüşüm çalışmaları için yeni bir destek sağlayacaklarını ifade etti.

İzmir’deki kentsel dönüşüm desteği meclis gündeminde!

İzmir’deki kentsel dönüşüm çalışmalarına yönelik devlet desteği TBMM gündemine taşındı. CHP İzmir Milletvekili Ali Yiğit, kentsel dönüşüm kredileri ve kira yardımları konusunda sordu.

Bakanlık'tan yerel yönetimlere 22 milyon TL destek!

Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamada, tüm yerel yönetimlerin kentsel altyapı ihtiyaçlarının karşılanması için projeler üretildiği, teknik ve finansman destek mekanizmaları oluşturulduğu belirtildi.

Kimler kentsel dönüşüm kira yardımı alabilir?

Kentsel dönüşümde anlaşma yolu ile tahliye edilen riskli binadaki hak sahiplerinden koşulları taşıyanlara kira yardımı veriliyor. Peki, yeni düzenlemeler ile kimler kentsel dönüşüm kira yardımı alabilir?

Kentsel dönüşüme yeni destek geliyor!

Yılda 1.2 milyar lira devlet desteğinin sağlandığı kentsel dönüşüme 2015 bütçesinden pay ayrıldı.6.5 milyon konutun yenilenmesinin hedeflendiği kentsel dönüşüm süreci yeniden hız kazanıyor...

Kentsel dönüşüm destekleri!

Kentsel dönüşüm kapsamında konutu veya işyeri yıkılan vatandaşlar için birtakım finansal destekler bulunuyor. Kentsel dönüşüm destekleri arasında faiz desteği ve kira yardımı bulunuyor. İşte kentsel dönüşümde finansal destekler...

İstanbul'da kentsel dönüşümü durdurmak için bin 500 dava açıldı iddiası!

AK Parti İstanbul İl Başkanı Osman Nuri Kabaktepe İstanbul'daki kentsel dönüşüm süreciyle ilgili olarak yaptığı açıklamada İstanbul'da kentsel dönüşümü durdurmak için  bin 500 dava açıldığını söyledi. İşte Osman Nuri Kabaktepe'nin o açıklaması...

İstanbul'da yüzyılın dönüşüm desteği 6 soruda tüm detaylarıyla!

Mega kent İstanbullular tarafından merakla beklenen kentsel dönüşüm desteğinin detayları belli oldu. Peki kentsel dönüşüm destekleri ne zaman verilecek, başvurular ne zaman başlayacak? İşte merak edilen tüm soruların yanıtları...

İstanbul'da kentsel dönüşüm desteği Resmi Gazete’de yayımlandı! Hibe ve kredi desteği verilecek! 

İstanbul'da yürütülecek olan kentsel dönüşüm çalışmaları için sağlanacak olan destekler kapsamında hak sahiplerine bir konut için 700 bin Türk Lirası'na kadar hibe, 700 bin Türk Lirası'na kadar da kredi verilecek.

İstanbul'da kentsel dönüşüm projeleri için ada bazlı düzeltmeler yapılmalı!

Lazolini Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Mimar Nurettin Sağırkaya yaptığı açıklamada Mega kent İstanbul'daki kentsel dönüşüm projeleri için ada bazlı düzeltmeler yapılması gerektiğini söyledi.

İstanbul'da kentsel dönüşüm birliği! Bakanlık kentsel dönüşüm için özel birim kurdu!

Kentsel Dönüşüm Başkanlığı Yönetmeliği resmen yayımlandı. Depreme dayanıklı yapı stokunun hedeflendiği planda İstanbul genel müdürlük çatısı altında özel bir oluşturuldu.

Belediyeler kentsel dönüşüm projeleri için yönetmelik bekliyor

Kentsel dönüşüm projeleri yönetmeliğe takıldı. Kentsel dönüşüm için yasanın 9 Kasım’da çıkmasına rağmen yönetmeliğin henüz açıklanmadığını kaydeden sektör temsilcileri, “Belediyeler, yönetmelik olmadan kanunu yorumlayamıyor. Sadece Kadıköy’de yaklaşık 400 proje var” denildi.

KİPTAŞ Beykoz Çiğdem Mahallesi kentsel dönüşüm projesi için sahaya indi! 

Sarıyer'deki yeni projesi için çalışmalarına devam eden İBB iştiraki KİPTAŞ şimdi de Beykoz Çiğdem Mahallesi kentsel dönüşüm projesi için sahaya indi. 

Yeni Mamak Kentsel Dönüşüm Projesi için son dakika müjdesi geldi!

Mamak Belediye Başkanı Murat Köse, Yeni Mamak Kentsel Dönüşüm Projesi için beklenen müjdeyi vererek, “Yeni dönemde inşallah Ankara’da ve Mamak’taki ilk önceliklerimizden bir tanesi konutları hak sahiplerine teslim etmek olacak” dedi.

Firmalarda kentsel dönüşüm seferberliği başladı!

Kentsel dönüşüm seferberliği, pek çok sektörü de harekete geçirdi. Domino etkisi oluşturarak, inşaat başta olmak üzere diğer yan sektörlerde de üretim ve büyüme artması bekleniyor. 

Gayrimenkul uzmanı 1.5 milyonluk kentsel dönüşüm desteğiyle ilgili merak edilenleri açıkladı!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 1 buçuk milyon liralık kentsel dönüşüm desteğiyle ilgili araştırmalar devam ediyor. Vatandaşlar yarısı bizden kampanyası ile ilgili merak edilenleri araştırıyor. İşte kentsel dönüşüm projesi ile ilgili tüm merak edilenler...

TOKİ'den Ankara Sincan Kentsel Dönüşüm Projesi için yeni ihale!

Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı Ankara Sincan Kentsel Dönüşüm Projesi'nin altyapı tamamlama işi için ihaleye çıkıyor. İşte detaylar...

Kentsel dönüşümü hızlandıracak teklif, TBMM’ye sunuldu yüzde 50+1 dönemi başlıyor! İşte yapılacak değişiklikler...

Türkiye'nin gündeminde yer alan kentsel dönüşüm projesi için yeni adım atıldı. Ak Parti tarafından hazırlanan Kentsel Dönüşüm Yasa Teklifi Meclis'e sunuldu. İşte yasa teklifinde yer alan maddeler ve detayları...

Kentsel dönüşüm mağduru olmayın! İşte kentsel dönüşüm sürecinde izlenmesi gereken adımlar

6 Şubat Kahramanmaraş’ta meydan gelen ve 11 ili etkileyen depremler, dayanıksız yapı stoku gerçeğini ortaya çıkarırken İstanbul olmak üzere bir çok şehirde kentsel dönüşüm seferberliği başladı. Ancak bu süreçte mağdur olmamak için dikkat edilmesi gerekiyor. İşte kentsel dönüşüm sürecinde izlenmesi g

kentsel dönüşüm desteği Haberi

kentsel dönüşüm desteği

İstanbul Kartal’da çöken bina ve ardından Çanakkale Ayvacık’ta yaşanan deprem, gözler Türkiye’deki yapı stoğuna çevrildi. Posta'da yer alan habere göre, Hükümet, ‘Vatandaşlarımızı riskli binada oturtmayız’ diyerek, kentsel dönüşüm çalışmalarına hız verdi. Türkiye’de 20 yıl içerisinde 6.7 milyon konut dönüşecek. Bunun 1.5 milyonu çok acil olarak yenilenmeli. Fakat masraflar birçok vatandaşı zorluyor. Bu sebeple evini dönüştürmek isteyene çeşitli yardımlar yapılıyor.

GÜNCELLEME OLABİLİR

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, illere göre en düşük 595 TL, en yüksek 960 TL kira yardımı yapıyor. Riskli yapılarda oturan hak sahiplerine yapılan kira yardımları, Tüketici Fiyatları Endeksi’ndeki (TÜFE) yıllık değişim oranına göre güncelleniyor. 2019 için henüz bir güncelleme yapılmadı. 2018'deki rakamlar üzerinden ödeme yapılmaya devam ediliyor.

18 AY BOYUNCA

Riskli alanların ve riskli yapıların kentsel dönüşüm kapsamında sağlıklı hale getirilmesi için çıkarılan kanun kapsamında, riskli...