23 / 04 / 2024

kentsel dönüşüm hakları

kentsel dönüşüm hakları

Kentsel dönüşüm uygulamalarında Bakanlık tarafından konut maliklerine sunulan bazı haklar bulunmaktadır. Avukat Elvan Kılıç, kentsel dönüşümde hukuki hakları kapsamında açıklamalarda bulundu…

Dönüşüm istemeyen ev sahipleri haklarını açık artırmayla satıyor!

Dönüşüm istemeyen ev sahiplerinin hisseleri açık artırma ile satılabiliyor. Yasa kapsamında verilen bu haktan İstanbul’da 7 bina yararlandı. Mirasçılarına ulaşılamayan bir kişinin hakkı da hesaba yatırıldı.

Vatandaş sordu, Kentsel Dönüşüm Uzmanı cevapladı! 7 soruda 100 yılın kentsel dönüşümünde merak edilenler!

Evleri kentsel dönüşüme girenlerin hakları neler? Müteahhitle yerinde kentsel dönüşüm nasıl olacak? Kaç konut verilecek? Metrekare hesabı nasıl yapılıyor? Vatandaş sordu, Kentsel Dönüşüm Uzmanı cevapladı... 7 soruda 100 yılın kentsel dönüşümünde merak edilenler...

Kentsel dönüşüm 1/3 azınlık hakları nelerdir?

Kentsel dönüşüm kapsamında yıkılan bir yapıda 2/3 çoğunluk ile karar alınabiliyor. Çoğunluğa uymayan malikler haklarının neler olduğunu araştırıyor. Peki, kentsel dönüşüm 1/3 azınlık hakları nelerdir?

Gaziosmanpaşa'da kentsel dönüşüm tepkisi!

İstanbul’un Gaziosmanpaşa ilçesinde yüzlerce vatandaş kentsel dönüşüm nedeniyle mağdur. Gaziosmanpaşa Belediyesi'nin hakları ve sözleşmeleri dikkate almadığını belirten Gaziosmanpaşalılar, konuya ilişkin konuştu.

Kentsel dönüşüm kiracı hakları 2021!

Kentsel dönüşüm kapsamında riskli olarak yaşadıkları evleri yıkılan kiracıların hakları bulunuyor. İşte kentsel dönüşüm kiracı hakları 2021...

Bursa'da kentsel dönüşüm mağdurları mecliste hak aradı!

Bursa’da kentsel dönüşüm kapsamında daireleri yıkılan ancak açılan davalar ve 1 Ekim’de yönetmeliğin değişmesiyle mağdur olan 88 site sakini Büyükşehir Meclisi’nde haklarını aradılar. 

Kentsel dönüşüm başvuru dilekçesi 2016!

Kentsel dönüşüm kapsamında taşınmazını yıktıran ve yeniden yaptıran kimselere bazı haklar tanınıyor. Ancak bunun için yıkıma başlamadan önce başvurunun yapılması gerekiyor. İşte kentsel dönüşüm başvuru dilekçesi 2016..

Kentsel dönüşüm altyapı sorunlarına çözüm olabilecek mi?

Kentsel dönüşüm çarpık kentleşmeye çözüm olacak mı? Mülk sahiplerinin hakları nasıl korunabilir? Wise TV’ye konuşan Sampaş Yönetim Kurulu Başkanı Şekip Karakaya kentsel dönüşümde gelinen noktayı ve yapılması gerekenleri anlattı.

Kentsel dönüşüm çarpık kentleşmeye çözüm olacak mı?

Kentsel dönüşüm çarpık kentleşmeye çözüm olacak mı? Mülk sahiplerinin hakları nasıl korunabilir? Yatırımcılar hangi yolu izlemeli? Sampaş Yönetim Kurulu Başkanı Şekip Karakaya konuyla ilgili konuştu..

Kentsel dönüşüm kredisi faiz desteği nedir?

Kentsel dönüşümde riskli binası yıkılan hak sahiplerine devlet tarafından bazı finansal haklar tanınıyor. Bu hakların başında faiz desteği geliyor. Peki, kentsel dönüşüm kredisi faiz desteği nedir?

Karabağlar'da kentsel dönüşüm tepkisi!

Karabağlar İlçesi'nde, evleri kentsel dönüşüme hak sahipleri, yaşam ve mülkiyet haklarının kanunsuz olarak ellerinden alınmak istendiğini söyledi. Kentsel Dönüşüm Platformu üyeleri adına basın açıklamasını sözcü Doğan Yüksel yaptı.

Kentsel dönüşüm işyeri kiracı hakları!

Kentsel dönüşümde anlaşma ile tahliye edilen, yıktırılan veya kamulaştırılan binaların; malikleri, kiracıları ve sınırlı ayni hak sahiplerine bazı olanaklar sunuluyor. Peki, kentsel dönüşüm işyeri kiracı hakları nelerdir?

Kentsel dönüşüm itiraz süresi!

Kentsel dönüşümde riskli yapı maliklerine tapu tarafından tebligat gönderiliyor. Kendisine yapılan tebliğten sonra maliklerin kentsel dönüşüme itiraz hakları doğuyor. Peki, kentsel dönüşüm itiraz süresi ne kadardır?

Kentsel dönüşüm kredisi kiracı hakları!

Kentsel dönüşüm ile yıkılacak riskli binalarda kiracının olması durumunda, kiracı devlet tarafından yapılan kira ve kredi yardımlarından faydalanabiliyor. Peki, kentsel dönüşüm kredisi kiracı hakları nelerdir?

kentsel dönüşüm hakları Haberi

kentsel dönüşüm hakları

Deprem bölgesi olan Türkiye’de kentsel dönüşüm çalışmalarına devam ediliyor.  

Gazeteniz Olsun’da yer alan habere göre; Avukat Elvan Kılıç, kentsel dönüşüm çalışmaları kapsamında hukuki hakları kaleme aldı. İşte o yazı…

Hasarlı yapılar ve risk teşkil edilen alanlar için kentsel dönüşüm projeleri devreye giriyor. Kentsel dönüşüm Türkiye genelinde pek çok ilde yapılan ve riskli yapıların yıkılıp yeniden yapılmasını sağlayan projeler bütünüdür. İdarece yapılan dönüşüm projelerinde, Bakanlık tarafından konut maliklerine sunulan bazı haklar bulunmaktadır. Gayrimenkul sahipleri sunulan seçeneklerden dilediklerini değerlendirerek, desteklerden faydalanabilirler.

Her ev sahibi evinin kentsel dönüşüm kapsamına girip girmediğini öğrenebilir. Ev sahibi taşınmazın risk durumunu öğrenmek lisanslı kurum ya da kuruluşlara başvuruda bulunabilir ve risk durumunu ölçtürebilir. Taşınmaz risk grubunda yer alıyorsa bu durumda evin kentsel dönüşüm kapsamına alınıp yıkılması gerekir.

Kentsel...