29 / 03 / 2024

Karabağlar'da kentsel dönüşüm tepkisi!

Karabağlar'da kentsel dönüşüm tepkisi!

Karabağlar İlçesi'nde, evleri kentsel dönüşüme hak sahipleri, yaşam ve mülkiyet haklarının kanunsuz olarak ellerinden alınmak istendiğini söyledi. Kentsel Dönüşüm Platformu üyeleri adına basın açıklamasını sözcü Doğan Yüksel yaptı.



Karabağlar İlçesi'nde, evleri kentsel dönüşüme hak sahipleri, yaşam ve mülkiyet haklarının kanunsuz olarak ellerinden alınmak istendiğini söyledi. Cennetçeşme'de toplanan Kentsel Dönüşüm Platformu üyeleri adına basın açıklamasını sözcü Doğan Yüksel yaptı. Kentsel dönüşüm için gerekli incelemeleri yapmak üzere açılan ihaleyi kazanan firmayı eleştiren Yüksel, 'ilçemizin, dörtte birini, 60 bin nüfus, 15 mahalleyi kapsayan, 5 milyon 400 bin metrekaralek bir alanda şirket, bizlerle temasta bulunmamıştır. Yapacakları imar planları ve projeleri hakkında bilgi vermedikleri gibi kesinleşmeyen bu planlar üzerinden bizleri görüşmeye çağırmaktadırlar. Hazırladıkları tutanakları imzalatmaya çalışıyorlar. 

Mııteahitleri ve çeşitli rant çevrelerinin bildiği ama biz hak sahiplerinin bilmediği kirli bir süreç yaşanmaktadır. Uzlaşma görüşmelerinde imzalatılmak istenen tutanağın, tuzaklarla dolu olduğu gözlemlenmiştir. 


Kendilerinin, büroktratlarırun ve milletvekillerinin, dahi savunamadıklan bu tutanakla, bizleri yüksek katlı gecekondulara yerleştirip, bahçeli evlerimiz elimizden alarak zenginlere satacaklar. Böylelikle rantçılara getirişi yüksek alanlar açmak istiylorlar. Bu alanda yaklaşık 4 bin taphıısu olmayan hak sahibinin bulunduğunu tahmin etmekteyiz. Bina ve kullandıkları arsalann vergisini, 30 yıldır bu tapusuz hak sahiplerine, binaalanna en çok 30 metrekare bir değer biçilmektedir. Bu durum kabul edilemez. Tapusu olmayanların, tapuları verilerek yeniden hakedişleri yapılmalıdır. 

Bu projeden kiracıların, esnafın, göçmenlerin, yoksulların, engellilerin durumlarına hiç yer verilmediği, kentin ve doğanın korunmadığı, hiç bir insani değerin gözetilmediği anlaşılmaktadır' dedi. Yaklaşık 40 kişi, basın açıklamasının ardından dağıldı.


Haber Ekspres


Geri Dön