24 / 04 / 2024

Karabağlar imar durumu

Karabağlar imar durumu

Türeli'den Karabağlar'daki kentsel dönüşüm için soru önergesi geldi. Rahmi Aşkın Türeli, İzmir'in Karabağlar ilçesinde Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından başlatılan kentsel dönüşüm çalışmasını TBMM gündemine taşıdı.

Karabağlar'da kentsel dönüşüm tepkisi!

Karabağlar İlçesi'nde, evleri kentsel dönüşüme hak sahipleri, yaşam ve mülkiyet haklarının kanunsuz olarak ellerinden alınmak istendiğini söyledi. Kentsel Dönüşüm Platformu üyeleri adına basın açıklamasını sözcü Doğan Yüksel yaptı.

Karabağlar Nevvar Salih İşgören Parkı imara açılmadı!

Belediye yeşili imara açmadı. Hak sahibi vatandaşlar, Karabağlar' ın Poligon Semti'ndeki Nevvar Salih İşgören Parkı'nın imara açılması için başvuruda bulundu. Karabağlar Belediyesi, yapılaşmaya izin vermedi

Karabağlar'ın çehresi değişiyor!

Karabağlar'ın çehresinde değişim zamanı İzmir'de 540 hektar alanı kapsayan ve Türkiye'nin en büyüğü olarak kabul edilen Kaıabağlar Kentsel Dönüşüm Projesi, 16 bin hak sahibi olmak üzere 70 bin insanı ilgilendiriyor.

Karabağlar Esentepe'deki rezerv alanın imar planı mahkemelik oldu: Turkmall, Forum Göztepe projesini yapacak mı?

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından kentsel dönüşüme alınan ve rezerv alan ilan edilen Karabağlar Esentepe'deki 7 hektarlık alanın imar planları mahkemelik oldu. İşte o son dakika gelişmesi...

İzmir Karabağlar'da 3 mahallenin imar planı değişti!

İzmir Karabağlar'a bağlı 3 mahallenin imar planlarında değişiklik yapılarak 2.5 emsal ve 15 kat yapılaşma koşulunu 2.4 emsal ve 7 kat olmasına karar verildi.

TOKİ'nin İzmir Karabağlar'daki inşaatına tepki! 

TOKİ tarafından İzmir Karabağlar'da hayata geçirilen ancak imar planı bulunmayan projesinin yapım ihalesi yargı kararı sonucu iptal edildi. 

İzmir Karabağlar'da imar planlama süreci hızlandı!

Karabağlar Belediyesi, revizyon imar planlama süreci için Türkiye Mimar ve Mühendis Odaları Birliği’ne (TMMOB) bağlı bazı odalarla görüş alışverişi yaptı. 

İmar durumu harcı 2021!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi İmar Müdürlüğü tarafından 2021 yılında uygulanacak hizmet tarifesi açıklandı. Peki 2021 imar harçları ne kadar? İşte imar durumu harcı 2021...

Karabağlar'a yeni imar planı: Vatandaşlar itiraz ediyor!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Karabağlar ilçesi için yedinci imar planını yayınladı. Planlama yapılırken kendilerine danışılmayan Karabağlılar, yeni plana da itiraz ediyor.

İzmir Karabağlar'daki imar planı davasında Mimarlar Odası haklı bulundu!

İzmir’in Karabağlar ilçesinde olan bazı plan notlarının şehircilik ilkeleri, planlama esasları ve kamu yararına aykırı olması sebebiyle İzmir 3. İdare Mahkemesi’nce Mimarlar Odası haklı bulundu.

Karabağlar'da mağdur arsa sahipleri 7 yıldır imar planı bekliyor!

İzmir Büyükşehir Belediyesi, Karabağlar'da kamulaştırmadan yol yaptığı arsa sahiplerine tazminatlarını ödemedi. Bölgenin imar planı iptal edilince arsa sahipleri mağdur oldu.

Karabağlar'ın mülkiyet sorunu imar affıyla çözülüyor!

Karabağlar'da kentsel dönüşüm kapsamına alanına bölgenin tapu ve mülkiyet sorunu imar affı kapsamında çözülecek.

Karabağlar'da kentsel dönüşüm planlarına itiraz!

İzmir'in Karabağlar ilçesinde kentsel dönüşüm çalışmalarına bölge halkından yine itiraz geldi. Vatandaşlar imar planlarının iptalini talep etti.

İzmir Karabağlar'a yüksek yoğunluklu yeni imar planı!

İzmir’in Karabağlar ilçesi için hazırlanan plan hayata geçirilir ise 2-3 katlı binaların yerini 15-20 katlı binalar alacak, nüfus 3 katına çıkacak.

Karabağlar'da imar ve kentleşme sorunu çözülecek!

AK Parti Karabağlar Belediye Meclis Üyesi Bünyamin Demir, yerel seçimde Karabağlar'da bir değişim yaşanması gerektiğinin altını çizdi.

İzmir Karabağlar'daki kentsel dönüşüm planı yine iptal edildi!

İzmir Karabağlar'da 101 hektarlık alanda yapılan parselasyon ve uygulama imar planları donatı alanların eksik hesaplanması ve ayrıcalıklı yapılaşma hakkı tanıması nedenleriyle dördüncü kez iptal edildi.

Karabağlar imar durumu Haberi

Karabağlar imar durumu

CHP İzmir Milletvekili Rahmi Aşkın Türeli, İzmir'in Karabağlar ilçesinde Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından başlatılan kentsel dönüşüm çalışmasını TBMM gündemine taşıdı. 


Türeli, Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce'nin yanıtlaması istemiyle TBMM Başkanlığına sunduğu yazılı soru önergesine ilişkin yaptığı değerlendirmede, söz konusu kentsel dönüşüm çalışmasının ilçedeki 15 mahalleyi kapsadığını ifade etti. 


Kentsel dönüşüm çalışmasının bu haliyle 80 bin kişiyi ilgilendirdiğine dikkati çeken Türeli, "İzmir ili Karabağlar ilçesinde "riskli bölge" ilan edilerek kentsel dönüşüm kapsamına alınan 540 hektarlık alan içerisinde bulunan mahallelerde yaşayan vatandaşlar aylardır süren belirsizlik nedeniyle büyük sıkıntı yaşamaktadırlar" dedi. 


"Vatandaşlar, dönüşüm yapdması planlanan alanda yüklenici firmanın kendileriyle hiçbir temasta bulunmadığını ve kendilerine projenin imar planı hakkında bilgi verilmediğini ifade etmektedirler" diyen Türeli, şunları kaydetti:"Buna ek olarak firma yetkililerinin vatandaşları, 'kesinleşmeyen imar...