20 / 04 / 2024

Kentsel dönüşüm ne zaman başlıyor

Kentsel dönüşüm ne zaman başlıyor

Türkiye yarın kentsel dönüşümün başlatılacağı törende, ''emülit''li yıkımla tanışacak

İstanbul'da kentsel dönüşüm ne durumda? Müteahhitler metrekare başına ne kadar istiyor?

Olası Marmara Depremi önce İstanbul'da kentsel dönüşüm çalışmaları hızlandırıldı.  Fakat kentsel dönüşümün İstanbul'da hız kaybettiği de belirtiliyor. Peki, İstanbul'da kentsel dönüşüm ne durumda? İşte detaylar...

Üsküdar'da kentsel dönüşüm çalışmaları tam gaz! Hangi mahalledeki kentsel dönüşüm ne zaman bitecek? 

Üsküdar'ın farklı mahallelerinde kentsel dönüşüm çalışmaları tüm hızıyla sürüyor. Peki hangi mahalledeki kentsel dönüşüm ne zaman bitecek? 

Kentsel dönüşüm kira yardımı 2022 ne kadar? İşte il il kira tutarları!

Kentsel dönüşüm kira yardımı 2022 ne kadar sorusunun yanıtı pek çok kişi tarafından merak ediliyor ve araştırılıyor. Peki Kentsel dönüşüm kira yardımı 2022 ne kadar? İşte il il kira tutarları...

Kentsel dönüşüm kira yardımı ne kadar oldu? Kentsel dönüşüm kira yardımına zam mı geldi?

Kentsel dönüşüm kira yardımı ne kadar oldu? Kentsel dönüşüm kira yardımına zam mı geldi? soruları gündemde yer alıyor. İşte merak edilen detaylar!

Kentsel dönüşüm kira yardımı bu yıl ne kadar? Kentsel dönüşüm kira yardımına zam geldi mi?

Kentsel dönüşüm kapsamında evini yenilemek isteyen vatandaşlar kira yardımı başvurusunda bulanabiliyorlar. Peki, Kentsel dönüşüm kira yardımı bu yıl ne kadar? Kentsel dönüşüm kira yardımına zam geldi mi? İşte tüm merak edilenler...

İzmir'de kentsel dönüşüm çalışmaları tam gaz! Deprem konutlarında son durum ne?

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, İzmir'deki deprem konutlarının inşasına ve kentsel dönüşüm projelerine ilişkin açıklamalarda bulundu. Peki deprem konutlarında son durum ne?

Hisseli tapuya kentsel dönüşüm kira yardımı ne kadar ödenir?

Kentsel dönüşüm kapsamında sağlanan finansal destekler arasında kira yardımı da yer alıyor. Peki, hisseli tapuya kentsel dönüşüm kira yardımı ne kadar ödenir?

Kentsel dönüşüm kira yardımına ne zaman başvurulur?

Kentsel dönüşüm sürecine giren ev sahipleri bakanlıktan kira yardımı alabiliyor. Bunun için ikamet şartını yerine getiren maliklerin ilgili yerlere müracaat etmesi gerekiyor. Peki, kentsel dönüşüm kira yardımına ne zaman başvurulur?

Kentsel dönüşüm kira yardımı 2022 ne kadar?

Kentsel dönüşümde riskli yapısını boşaltan hak sahiplerine verilen destekler arasında kira yardımı da bulunuyor. Peki, kentsel dönüşüm kira yardımı 2022 ne kadar?

Kentsel dönüşüm kredisi 2022 ne kadar oldu?

Kentsel dönüşüm kredisi ile ilgili son gelişmeler vatandaşlar tarafından yakından takip ediliyor. Alınan yeni karara göre kentsel dönüşüm kredisi 2022 ne kadar oldu?

Fikirtepe'deki kentsel dönüşüm ne zaman tamamlanacak?

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, son zamanlarda sık sık Fikirtepe kentsel dönüşüm projesiyle ilgili olarak, "Orada 15 bin bağımsız bölümü içeren 2024 yılına kadar inşallah tamamlayacağımız bir projeyi yürütüyoruz." dedi.

Avcılar'da kentsel dönüşüm çalışmalarında son durum ne?

Avcılar halkının en büyük sorunlarından biri olan kentsel dönüşüm çalışmaları tam gaz sürüyor. Peki çalışmalar nasıl ilerliyor? Avcılar'da kentsel dönüşüm çalışmalarında son durum ne?

Kayseri Kocasinan kentsel dönüşüm projesinde son durum ne?

Çalışmalarına hız kesmeden devam eden Kocasinan Belediyesi, Yeşil Mahalle dönüşüm projesi için düğmeye bastı. Peki Kayseri Kocasinan kentsel dönüşüm projesinde son durum ne?

Kentsel dönüşüm ne zaman başlıyor Haberi

Kentsel dönüşüm ne zaman başlıyor


     Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Van depreminden sonra ''İktidarı kaybetme pahasına yapacağız'' dediği kentsel dönüşüm, İstanbul Esenler'de Havaalanı Mahallesi'nde vurulacak ilk kazmayla resmen başlayacak. 

     Tören kapsamında Başbakan Erdoğan ile Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, daha sonra Sarıgazi'de Milli Savunma Bakanlığı (MSB) lojmanlarındaki 10 binanın ''emülit''li patlamayla yıkımını gerçekleştirecek. 

     

     -3 aşamalı güvenlik önlemi- 

     

     Çevre ve Şehircilik Bakanlığı yetkililerinden alınan bilgiye göre, projede yıkımı gerçekleşen 10 bina için taşıyıcı kolonlara toplam 2 bin 500 metrelik 5 bin delik açıldı.440 kilogram emülit ve 8 bin gecikmeli kapsül, 10 gün süren işlem sonucu hazırlandı. 

     Patlama sırasında kolonlardan beton parçaları savrulmasını önlemek için 3 aşamalı güvenlik önlemi alındı. Kolonlar özel malzemelerle 2 kat sarılırken,...