23 / 04 / 2024

kentsel dönüşüm tespit kredisi

kentsel dönüşüm tespit kredisi

Kentsel dönüşüm kapsamında bir binanın yıkılabilmesi için, risk raporunun alınması gerekiyor. Kentsel dönüşüm kanunu uyarınca yapılacak tespitler için, özel hesaptan tespit kredisi verilebiliyor. İşte kentsel dönüşümde tespit ve yıkım kredileri...

Kentsel dönüşüm faiz desteği!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından yayımlanan Kentsel Dönüşümde Finansal Destekler Yönetmeliğine göre yapılan finansal destekler nelerdir? İşte Kentsel dönüşüm faiz desteği ve yapılan diğer finansal destekler...

Düzce'de kentsel dönüşüm için 8 bölge belirlendi!

Son 25 senede 3 büyük deprem yaşayan ve konut stokunun yüzde 80'i yenilenen Düzce'de, kentsel dönüşüm için 8 bölge tespit edilerek, strateji belgeleri düzenlendi.

İzmir'de imalat hatası tespit edilen Örnekköy Kentsel Dönüşüm projesinde yeni gelişme!

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin Örnekköy'de kentsel dönüşüm projesi kapsamında inşa ettiği toplu konut inşaatının eksik demir ve hatalı beton kullanımı sebebiyle mühürlenmesi gündemde büyük yankı uyandırdı. 

Kentsel dönüşüm kira yardımı için gerekli evraklar 2022 nelerdir?

6306 sayılı kanun kapsamında, riskli olarak tespit edilen bir konut veya iş yeri için Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından kentsel dönüşüm kira yardımı veriliyor. Peki, kira yardımı alabilmek için gereken evraklar nelerdir?

Kentsel dönüşüm itiraz dilekçesi 2022!

Bina sakinleri oturdukları binanın riskli olarak tespit edilmesi halinde itiraz etme hakkını kullanabiliyor. İşte kentsel dönüşüm itiraz dilekçesi 2022...

Kentsel dönüşüm kira yardımı için gerekli belgeler 2022!

Oturduğu binası kentsel dönüşüm dahilinde riskli olarak tespit edilerek yıkılan malikler ve kiracılar kira yardımı alabiliyor. Peki, kentsel dönüşüm kira yardımı için gerekli belgeler 2022 nelerdir?

Sur'daki kentsel dönüşüm konutları için araştırma önergesi verildi!

Diyarbakır'ın Sur ilçesinin bazı mahallelerinde kentsel dönüşüm kapsamında yapılan konutlara yönelik sorunların tespit edilerek bu sorunlara çözüm yollarının belirlenmesi amacıyla bir Meclis araştırması açılmasına ilişkin önerge verildi.

Kayseri Develi'de kentsel dönüşüm için saha tespitleri tamamlandı!

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, Develi'de hayata geçecek kentsel dönüşüm projesi için saha tespit çalışmalarının tamamlandığını dile getirdi.

Fikirtepeli kentsel dönüşüm mağdurları için müjdeli haber!

Fikirtepe kentsel dönüşüm uygulamalarında karşılaşılan sorunların tespit edilerek alınması gereken önlemlerin belirlenmesi amacıyla bir Meclis araştırması açılmasına ilişkin önerge TBMM'ye sunuldu.

Kentsel dönüşüm kira yardımı başvuru belgeleri 2021!

Kentsel dönüşüm kapsamında riskli olarak tespit edilen ve anlaşma kapsamında yıkılan gayrimenkullerin hak sahipleri Bakanlığın sunduğu finansal desteklerden yaralanabiliyor. Peki kentsel dönüşüm kira yardımı başvuru belgeleri 2021 neler? İşte tüm merak edilenler...

Kentsel dönüşüm kira yardımı şartları 2021!

Kentsel dönüşüm kapsamında riskli olarak tespit edilen ve anlaşma kapsamında yıkılan gayrimenkullerin hak sahipleri Bakanlığın sunduğu finansal desteklerden yaralanabiliyor. Peki kentsel dönüşüm kira yardımı başvuru belgeleri 2021 neler? İşte tüm merak edilenler...

Kentsel dönüşüm itiraz dilekçesi 2021!

Kentsel dönüşüm kapsamında riskli yapı tespit edildiğinde bir dilekçe ile itirazda bulunabiliyor. İşte kentsel dönüşüm itiraz dilekçesi 2021...

İstanbul'un kentsel dönüşüm çıkmazı!

Kentsel dönüşüm yasası kapsamında 1974 yılında çıkan deprem yönetmeliğine uygun olarak yapılan binalardan çürük olduğu tespit edilenler yıkılarak, günümüzün teknolojisiyle, depreme dayanıklı, sağlam binalar inşa edilecekti. Kentsel dönüşümde son durum ne?

Eyüpsultan Garaj Üstü Bölgesi Kentsel Dönüşüm çalışmalarında ölçümler başladı!

Eyüpsultan Belediyesi Kentsel Dönüşüm Müdürlüğü tarafından, Başkan Deniz Köken’in de katıldığı 20 Şubat 2020 tarihinde yapılan Garaj Üstü Bölgesi Kentsel Dönüşüm toplantısına istinaden tespit ve ölçüm çalışmaları yapılıyor. 

kentsel dönüşüm tespit kredisi Haberi

kentsel dönüşüm tespit kredisi

Kentsel dönüşümde tespit ve yıkım kredileri!

Kentsel dönüşüm kapsamında bir binanın yıkılabilmesi için, binaya deprem risk raporunun alınması gerekiyor. "Risklidir" raporu alınan yapılar yıkılarak yerine yeni ve sağlam yapılar inşa ediliyor.


Bu uygulama kapsamında tespit ve yıkım kredileri verilebiliyor.


Kanunun 3 üncü maddesi uyarınca yapılacak tespitler için, özel hesaptan tespit kredisi verilebilir. Kredi tutarının hak sahibinin hesabına aktarıldığı tarihten itibaren üç ay içerisinde tespitin yaptırılması ve Bakanlığa gönderilmesi zorunludur. 


Aksi takdirde 6183 sayılı Kanunun 51 inci maddesinin birinci fıkrasında yer alan gecikme zammı uygulanır ve kredinin/borcun tamamı muaccel hale getirilir.


Riskli alanda yer alan veya riskli olduğu tespit edilen yapılar için, Bakanlıkça özel hesaptan yıkım kredisi verilebilir. Kredi tutarının hak sahibinin hesabına aktarıldığı tarihten itibaren altı ay içerisinde yıkım işleminin yaptırılarak enkazının kaldırılması ve...