26 / 04 / 2024

Kentsel dönüşüm kira yardımı için gerekli evraklar 2022 nelerdir?

Kentsel dönüşüm kira yardımı için gerekli evraklar 2022 nelerdir?

6306 sayılı kanun kapsamında, riskli olarak tespit edilen bir konut veya iş yeri için Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından kentsel dönüşüm kira yardımı veriliyor. Peki, kira yardımı alabilmek için gereken evraklar nelerdir?



Kentsel dönüşüm kapsamında evini yeniletmek isteyen pek çok kişi kira yardımı başvurusu yapıyor. Kentsel dönüşüm kira yardımı ile bir nebze olsun rahatlayan vatandaşlar, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından belirlenen süre kapsamında bu kira yardımından faydalanabiliyorlar. 

Devlet tarafından evi kentsel dönüşüme girmiş olan vatandaşlara ödenen kira yardımları her ay banka hesaplarına yatırılıyor. Bakanlık tarafından sağlanan bu destek, 18 ay hak sahibine ödeniyor.  Kira yardımları bedeli illere göre farklılık gösteriyor. 

Kentsel dönüşüm kira yardımı için gerekli evraklar 2022 nelerdir?

Evi kentsel dönüşüm kapsamına giren vatandaşlar kira yardımından faydalanabilmek için Çevre ve Şehircilik Bakanlığı müdürlerine başvuru yapmaları gerekiyor. Burada başvuru yapmak için hak sahiplerine belge ve talep formunun doldurulmaları gerektiği bildiriliyor. Belgeleri eksiksiz ve doğru bir şekilde doldurduktan sonra başvuruları onaylanan kişilere 18 ay boyunca kira yardımı yapılabiliyor. 

Kira yardımı ücreti, şehre ve Tüketici Fiyatları Endeksi (TÜFE) oranına göre yıllara göre hesaplanıyor ve değişiyor. Gayrimenkul sahiplerinin ve kiracıların kentsel dönüşüm kira yardımından yararlanabilmeleri için başvurularını Altyapı ve Kentsel Dönüşüm Hizmetleri Müdürlüğüne yapabilirler. 
 


Geri Dön