26 / 04 / 2024

kentsel dönüşüm yapım süreci

kentsel dönüşüm yapım süreci

Kentsel dönüşümde riskli olarak tespit edilen ve yıkılan bina için sıradaki süreç; "yeniden yapım süreci" oluyor. Peki, yeni bina nasıl inşa edilir? İşte kentsel dönüşüm yapım süreci...

Kentsel dönüşümde yeni bina yapım süreci!

Kentsel dönüşüm kapsamında riskli alanlarda yer alan riskli yapıların tespit edilerek yıkılması ve akabinde yeniden bina inşa edilmesi için çalışmalar yapılıyor. Peki, kentsel dönüşümde yeni bina yapım süreci nasıl işler?

Gebze Çayırova'da kentsel dönüşüm çağrısı yapıldı!

Çayırova belediyesi yeni yılın ilk meclis toplantısının en önemli konusu Emek ve İnönü Mahalleleri oldu. Meclis üyeleri tarafından mahalleler için vatandaşın lehine olmak koşulu ile kentsel dönüşüm projesinin derhal hazırlanması çağrısı yapıldı.

Arıkan Yapı kentsel dönüşüm için kolları sıvadı!

Tek katlı villa konseptini hayata geçiren Arıkan Yapı, kentsel dönüşüm için kolları sıvadı. 2016'da dönüşüme odaklanan şirket, Anadolu yakasında çalışmalar yapıyor.

Kentsel dönüşüm kira yardımı için ne yapılır?

Kentsel dönüşümde anlaşma yolu ile binayı tahliye eden hak sahiplerine talepleri doğrultusunda kira yardımı veriliyor. Peki, kentsel dönüşüm kira yardımı için ne yapılır? Kira yardımı nasıl alınır?

Kentsel dönüşüm kredi başvurusu nereden yapılır?

Riskli olarak tespit edilen taşınmazın hak sahipleri tarafından yeniden inşa edilmek istenmesi durumunda devletin anlaşmalı olduğu bankalardan kentsel dönüşüm kredisi kullanılabiliyor. Peki, kentsel dönüşüm kredi başvurusu nereden yapılır?

Adana'da kentsel dönüşüm paneli yapıldı!

İMO Adana Şubesi, ‘Kentsel Dönüşüm Sürecinde Riskli Yapı Tespiti ve Sorunları’ konulu panel düzenledi. Panelde, kentsel dönüşüm sürecinde riskli bina tespiti ve sorunlarına ilişkin detaylı değerlendirmeler yapıldı.

Ekşioğlu Mert Yapı kentsel dönüşüm projelerine hız verdi!

Gerçekleştirdiği projeler ile 1000'e yakın ailenin ev sahibi olma mutluluğuna ortak olan Ekşioğlu Mert Yapı kentsel dönüşüm projelerine hız verdi. Şirket sektörün güçlü markalarından biri olarak gösteriliyor.

Yeni Mamak Kentsel Dönüşüm kura çekilişi yapıldı!

Yeni Mamak Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Projesi'nde hak sahipleri için inşa edilen 380 konutun kura çekimi yapıldı.

Bingöl Kültür'de kentsel dönüşüm toplantısı yapıldı!

Kültür Mahallesi’nde yapılacak 2. Etap Kentsel Dönüşüm Projesi toplantısı yapıldı. TOKİ yerine Bingöllü müteahhitlere yapılan 3’üncü toplantıda müteahhitlerin hazırladığı kentsel tasarım taslağı değerlendirildi.

Diyarbakır'da kentsel dönüşüm rıza ile yapılacak!

Kentsel Dönüşüm Mevzuatının yürürlüğe girmesiyle ortaya atılan bazı iddialara açıklık getiren DİKENT Yönetim Kurulu üyesi Sabit Şeker, vatandaşın rızası alınmadan dönüşüm yapılamayacağını söyledi.

Tekirdağ'da kentsel dönüşüm master planı toplantısı yapıldı!

Çevre ve şehircilik bakanlığı altyapı ve kentsel dönüşüm hizmetleri genel müdürlüğü Tekirdağ büyükşehir belediye başkanlığını ziyaret ederek kentsel dönüşüm master planı kapsamında değerlendirme toplantısı yapıldı.

Beydağı Kentsel Dönüşüm Projesi'nde kura çekimi yapılacak!

TOKİ ve Malatya Büyükşehir Belediyesi tarafından Beydağı Kentsel Dönüşüm Projesi kapsamında hak sahipleri için kura çekimi yapılacak. Konu ile ilgili olarak detaylı bilgi verildi.

Tekirdağ'da Kentsel Dönüşüm Master Plan Toplantısı yapıldı!

Tekirdağ'da Kentsel Dönüşüm Master Plan Toplantısı yapıldı, İTÜ ve Pamukkale Üniversitesinden hocaların katılımıyla gerçekleştirilen toplantıda Ulaşım Daire Başkanlığı ile Pamukkale Üniversitesinin yapmış olduğu Ulaşım Projeleri hakkında bilgi verildi.

Kentsel dönüşüm parsel bazında yapılmamalı!

Antalya Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) Başkanı Davut Çetin, "Kentsel dönüşümün bireysel değil, yani parsel bazında değil, ada veya pafta çapında, bir semtin bütünüyle planlanarak yapılması gerektiğini defalarca söyledik" dedi.

kentsel dönüşüm yapım süreci Haberi

kentsel dönüşüm yapım süreci

Kentsel dönüşüm yapım süreci!

Kentsel dönüşümde riskli olarak tespit edilen ve yıkılan bina için sıradaki süreç; "yeniden yapım süreci" oluyor. Kanunen üzerindeki bina yıkılarak arsa haline gelen parsellerin malikleri tarafından değerlendirilmesi esas oluyor. Yapılacak uygulama kapsamında, malikler tarafından; 


-Parsellerin tevhit edilmesine

-Münferit veya birleştirilerek veya imar adası bazında uygulama yapılmasına

-Yeniden bina yaptırılmasına

-Payların satışına

-Kat karşılığı veya hasılat paylaşımı ve diğer usuller ile yeniden değerlendirilmesine karar verebiliyor.


Kentsel dönüşüm yapım süreci..

Bütün maliklerce oy birliği ile karar verilememiş ise; Toplantı süreci başlıyor.


-Riskli yapı değeri malikler tarafından, SPK değerleme kuruluşlarına tespit ettirilir.


- Maliklerden birinin istemi üzerine, bütün malikler toplantıya çağrılır.


- Toplantıda oybirliği ile anlaşmaya varılamazsa, yapılacak uygulamaya sahip oldukları hisseleri oranında paydaşların en az üçte iki çoğunluğu ile karar verilir.


- Alınan karar tutanağa bağlanır ve karara katılan...