24 / 04 / 2024

Kentsel dönüşüm yaşam kalitesini yükseltmeli

Kentsel dönüşüm yaşam kalitesini yükseltmeli

Kentsel dönüşüm; apartmanınıza geldiğinizde aracınızı kolayca park edecek yer bulmaktır, cadde ve sokaklarınızın belirlenen standartlara göre yeterli genişlikte olmasıdır, binaların biri birine uyumlu ve estetik görünmesidir...

ATEM Başkanı Akçam: Olası depremler için kentsel dönüşüm süreci hızlandırılmalı!

6 Şubat 2023 Kahramanmaraş depremlerinin yıl dönümü vesilesiyle Ankara Tüm Emlakçılar Meslek Esnaf Odası (ATEM) Başkanı Hakan Akçam açıklamalarda bulunarak kentsel dönüşümün önemine vurgu yaptı. 

Samsun İlkadım ilçesi sakinleri isyan etti: Ya kentsel dönüşüm yapılsın ya da doğalgazımız verilsin!

Samsun'un İlkadım ilçesine bağlı Hastanebaşı ve Kökçüoğlu mahallesi sakinleri, 'Ya kentsel dönüşüm yapılsın ya da doğalgazımız verilsin' diyerek yetkililere seslendi.

Malatya'daki kentsel dönüşüm konutlarında yaşam başladı!

Malatya Battalgazi'de, Elazığ merkezli olarak 24 Ocak 2020 tarihinde meydana gelen depremden sonra riskli alan şeklinde ilan edilen Şehit Fevzi Mahallesi'nde kentsel dönüşüm kapsamında hayata geçirilen 679 konutta yaşam başladı. 

Sağlıklı konut stoku ve yaşam kalitesi sağlamak için adım atıldı! Kentsel dönüşüm derneği kuruldu!

Karabağlar Şehitler Mahallesi sakinleri, kentsel dönüşümde örnek bir model gerçekleştirmek ve yaşadıkları semti daha da güzelleştirmek adına kentsel dönüşüm derneği kurdu.

Kentsel dönüşüm bölgelerinde satış fiyatları en fazla Beyoğlu'nda, kiralar ise en fazla Esenler'de arttı!

15 milyondan fazla kişinin yaşamını sürdürdüğü İstanbul, kentsel dönüşüm çalışmalarının odak noktası oldu. Kentsel dönüşüm bölgelerinde değer değişimine bakıldığında satış fiyatlarında en fazla artış Beyoğlu, kirada en fazla artışın ise Esenler’de olduğu görüldü.

Okmeydanı Kentsel Dönüşüm Projesi tam gaz!

Beyoğlu’nda Okmeydanı’nı sağlıklı bir yaşam alanı haline getirmek için Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından hayata geçirilen Okmeydanı Kentsel Dönüşüm Projesi’nde yeni döneme geçildi. 

Yaşanabilir Kentsel Dönüşüm ilkeleri neler? 

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun İzmir’de yaşanan deprem sonrasında hayata geçirdiği Yaşanabilir Kentsel Dönüşüm Masası ile kentsel dönüşümde hayata geçirilecek ilkeler belirlendi. 

10 maddede yaşanabilir kentsel dönüşüm ilkeleri haritası!

CHP, Türkiye'nin deprem gerçeği ve yaşanabilir kent kültürünün korunması için yapılacak kentsel dönüşümün temel ilkelerini belirledi. CHP'nin kentsel dönüşümde temel ilkelerinin olduğu bir sonuç bildirgesi hazırlandı.

Kentsel dönüşüm Bağcılar'da yaşam talebini artırdı!

İstanbul'un Bağcılar ilçesinde nüfus 737 bin 206'ya ulaştığını söyleyen Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı kentsel dönüşüm Bağcılar'a olan talebin artırdığını dile getirdi.

Yaşanabilir Kentsel Dönüşüm masası kuruldu!

CHP Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu İzmir’de yaşanan deprem sonrasında ‘Yaşanabilir Kentsel Dönüşüm Masası’ kurdurdu.

TOKİ Rize Yağlıtaş Kentsel Dönüşüm Projesi'nin ihalesi yapıldı!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı, Rize Merkez Yağlıtaş Mahallesi’nde Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Projesi'nin ihalesini gerçekleştirdi.

Adana’ya ‘kentsel dönüşüm’ müjdesi!

Adana’yı etkisi altına alan sağanak yağış sonrasında oluşan selde 12 bina ağır hasar aldı. Afetzedelere ziyaret gerçekleştiren Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, bölgeye kentsel dönüşüm müjdesi verdi.

Malatya'daki kentsel dönüşüm mimari yapıyı farklılaştıracak! 

Yeşiltepe Belediye Başkanı Mehmet Çınar, devam eden ‘Kentsel Gelişim ve Dönüşüm Proje’ alanı ile yapımı tamamlanan örnek daireyi gezdi.Başkan Çınar, “Kentsel dönüşüm projelerimiz ilçemizin mimari yapısını farklılaştıracak, sosyal yaşam kültürüne renklilik ve canlılık kazandıracaktır. ” dedi.

Kentsel dönüşüm yaşam kalitesini yükseltmeli Haberi

Kentsel dönüşüm yaşam kalitesini yükseltmeli

Müşteri ihtiyaç ve beklentilerinin karşılanma derecesi olarak kısaca tanımlayabileceğimiz Kalite, sosyal yaşantımızın bir parçası olduğunda doğal olarak kendimizi daha mutlu hissediyoruz. 


İkamet ettiğimiz kentin genel olarak yaşam seviyesi de doğrudan veya dolaylı olarak mutluluğumuzu etkiler. O halde bir kentin kalitesinden bahsedebilmek için hangi kriterleri dikkate alabiliriz? 

Michigan Üniversitesi öğretim üyesi Prof. Dr. Ann Arbor yaşam kalitesini, bireyin varoluş hali, refahı ve hayattan memnuniyet düzeyi ile ilişkilendirmekte, yaşam kalitesinin bir yandan objektif gerçekler ve etkenlerle, diğer yandan ise bireysel algı ve değerlendirmelere dayalı sübjektif etkenlerle şekillendiğini belirtmektedir. 


Dünya Sağlık Orgütü'ne (WHO) göre yaşam kalitesi; bireylerin, hayat içerisindeki durumlarını, ait oldukları kültürel yapı ve değerler sistemi kapsamında, algılama ve değerlendirme biçimidir. Bu değerlendirme, kişilerin beklentileri, hedefleri, hayat standartları ve hayata ilişkin kaygıları ile ilişkili...