19 / 04 / 2024

Kentsel Dönüşüm Yönetmeliği 2019

Kentsel Dönüşüm Yönetmeliği 2019

Avukat Kadir Kurtuluş ile Stajyer Avukat Elif Hamzaçebi "Kentsel Dönüşüm Uygulama Yönetmeliği Değişiklikleri"ni kaleme aldı. İşte detaylar...

Kentsel Dönüşüm Uygulama Yönetmeliği Değişiklikleri 2. Bölüm!

Avukat Kadir Kurtuluş ile Stajyer Avukat Elif Hamzaçebi "Kentsel Dönüşüm Uygulama Yönetmeliği Değişiklikleri"ni kaleme aldı. İşte detaylar...

İstanbul'da kentsel dönüşüm desteği Resmi Gazete’de yayımlandı! Hibe ve kredi desteği verilecek! 

İstanbul'da yürütülecek olan kentsel dönüşüm çalışmaları için sağlanacak olan destekler kapsamında hak sahiplerine bir konut için 700 bin Türk Lirası'na kadar hibe, 700 bin Türk Lirası'na kadar da kredi verilecek.

Kentsel dönüşüm yıkımı, skandalı ortaya çıkardı: İki binanın duvarı ortak çıktı!

Son dönemlerde gündemden düşmeyen kentsel dönüşüm yıkımları kapsamında yeni bir skandal yaşandı. İstanbul Avcılar'da iki binanın duvarı ortak çıktı... 

KİPTAŞ Genel Müdürü Ali Kurt: Kentsel dönüşümü seçim için değil, can güvenliği için yaptık!

Başlattığı kentsel dönüşüm çalışmaları ile dikkat çeken KİPTAŞ Genel Müdürü Ali Kurt, yaptığı açıklamada kentsel dönüşümü seçim için değil, can güvenliği için yaptıklarını söyledi.

Kentsel dönüşüm, yüksek kiralar ve ev sahibi-kiracı tartışmaları İstanbul'dan İstanbul'a göçü tetikledi!

İstanbuk'da son zamanlarda kentsel dönüşüm seferberliği yaşanıyor. Vatandaşlar kentsel dönüşüm ve yüksek kiralardan dolayı evlerinden taşınmak zorunda kaldı. 

Beykoz Tokatköy'de kentsel dönüşüm krizi bitmiyor! İşte son durum!

İstanbul'da Beykoz Tokatköy Mahallesi'ndeki kentsel dönüşüm kapsamında belediyenin yıkım ısrarı sürüyor. Konuya mahallelinin tepkisi de büyüyor. İşte ayrıntılar...

Beykoz Tokatköy Kentsel Dönüşüm projesinde mahkeme kararını verdi!

Beykoz “Tokatköy Kentsel Dönüşüm” projesinin iptali için açılan davaya da karar çıktı.

Şanlıurfa'da kentsel dönüşüm çalışmaları için ilk adım!

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi, kentsel dönüşüm çalışmaları dahilinde yetkilendirme işlemlerini tamamladı. 

Bursa'nın en büyük kentsel dönüşüm projesi başlıyor!

Geçirdiği koronavirüs hastalığı nedeniyle bir süredir dinlenen Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş kentsel dönüşüm çalışmaları için sahaya iniyor.

İzmir Örnekköy kentsel dönüşüm projesinde 2. etabın temeli atılıyor!

İzmir Örnekköy'de kentsel dönüşüm çalışmaları için temel atılıyor. Temel atma törenine CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu da katılım sağlayacak.

Kentsel dönüşüm için yeni fon önerisi!

Depremlere Karşı Alınabilecek Önlemleri Araştırma Komisyonu, AK Parti Sakarya Milletvekili Recep Uncuoğlu başkanlığında toplandı. Kentsel dönüşüm çalışmaları için fon kurulması yönünde öneride bulunuldu. 

İLBANK'tan kentsel dönüşüm için yerel yönetimlere kredi desteği! 

Çevre ve Şehircilik Bakanlığının ilgili kuruluşu İller Bankası, 2020 yılında kentsel dönüşüm çalışmaları için yerel yönetime kredi desteğinde bulundu.

Silivri'de kentsel dönüşüm için ilk adım!

Silivri Belediye Başkanı Volkan Yılmaz, 2021 yılı Ocak ayı meclis toplantısında yaptığı açıklamada 2021'nin Silivri için kentsel dönüşüm yılı olduğunu dile getirdi.

Bursa Mevlana Mahallesi'nde kentsel dönüşüm için imzalar atıldı!

Bursa Yıldırım Belediyesi, Mevlana Mahallesi'nde hayata geçecek olan kentsel dönüşüm çalışmaları için hak sahipleri ile sözleşme imzaladı.

Kentsel Dönüşüm Yönetmeliği 2019 Haberi

Kentsel Dönüşüm Yönetmeliği 2019

21 Haziran 2019 Tarihli ve 30808 Sayılı Resmi Gazete’de yayımlanan 6306 sayılı Kanunun Uygulama Yönetmeli̇ği̇nde Deği̇şi̇kli̇k Yapılmasına Dai̇r Yönetmeli̇k ile Afet Riski Altındaki Alanların Dönüştürülmesi Hakkında Kanunun Uygulama Yönetmeliğini, dolayısı ile kentsel dönüşüm uygulamalarını etkileyecek, önemli değişiklikler meydana geldi. Bahsi geçen yönetmelikteki değişikliklerden kısaca bahsetmeye çalışacağız. 

Öncelikle, yönetmelik metninin tamamından “bakanlar kurulu” ibaresinin kaldırıldığını ve yerine “cumhurbaşkanı” ibaresi getirildiğini belirtmeliyiz. 

1. Rezerv yapı alanlarının tespitinde Maliye Bakanlığının görüşü aranmayacak!

Rezerv yapı alanlarının belirlenmesinde gerekli belge ve usulü düzenleyen yönetmeliğin 4 üncü maddesinde bulunan “Maliye Bakanlığının uygun görüşü alınarak” ibaresi yürürlükten kaldırılmıştır. Artık rezerv yapı alanlarının tespitinde Maliye Bakanlığının uygun görüşü aranmayacaktır. 

Ayrıca madde metninde yapılan diğer bir değişiklik gereği, gerçek veya özel hukuk tüzel kişileri tarafından, bakanlıktan rezerv yapı alanı belirlenmesi talebinde bulunulabilmesi...