20 / 04 / 2024

Bursa'nın en büyük kentsel dönüşüm projesi başlıyor!

Bursa'nın en büyük kentsel dönüşüm projesi başlıyor!

Geçirdiği koronavirüs hastalığı nedeniyle bir süredir dinlenen Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş kentsel dönüşüm çalışmaları için sahaya iniyor.



Bursa Büyükşehir Belediyesi, kent genelinde kentsel dönüşüm çalışmaları için düğmeye basmaya hazırlanıyor. Olaycom'dan Ahmet Emin Yılmaz bugünkü köşe yazısında şehirde yapılacak kentsel dönüşüm projesini kaleme aldı. İşte Yılmaz'ın o yazısı...

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş bayramın son gününde halkla bir araya geldi. Aktaş, Bursa’nın gündemindeki büyük projelere değinirken “Bursaray’ı Şehir Hastanesi’ne ulaştıracak projenin iptal edilen ihalesi yeniden yapıldı. Herkes müsterih olsun, süreyi 24 ayın da altına indiren bu ihale Bursa'nın hayrına” dedi. Aktaş inşaat projesinde yaşanabilecek sorunları en aza indirgemek için yapılan değişikleri anlattı. 

Bursa nın en büyük kentsel dönüşüm projesi başlıyor!

Aktaş sonrasında 21 Mayıs Cuma günü Bursa’yı ziyaret edecek olan Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum’un programıyla ilgili şu bilgiyi paylaştı: 

“Gündemimizde en büyük kentsel dönüşüm var ve yakında başlıyoruz. İlk projeler 1050 Konutlar ve Sıcaksu bölgesi kentsel dönüşümleri olacak. Bu dönüşüm projeleri kent içinde etap etap devam edecek.”

Bursa nın en büyük kentsel dönüşüm projesi başlıyor!

Aktaş, Hanlar Bölgesi'nde devam eden çalışmalara yönelik ise “Hanlar Bölgesi projesini çok önemsiyoruz ve Bursa’mızı tarihiyle mutlaka buluşturmak istiyoruz. Bakanımızın da heyecan duyduğu gelişmeleri konuşacağız. “Tarihiyle bütünleşen, modern projeleriyle geleceğe bakan Bursa’da yaşamak çok mutluluk verecek.” açıklamasında bulundu.

Bursa'nın Hanlar Bölgesi'nde Cumhurbaşkanı kararıyla çalışmalar hızlandı!


 


Geri Dön