28 / 03 / 2024

Kentsel dönüşümde kredi veren bankalar hangileri

Kentsel dönüşümde kredi veren bankalar hangileri

Riskli olarak tespit edilen ve yıkılan vatandaşlara devlet kira veya kredi yardımı yapıyor. Bir daire için en fazla 100 bin TL kredi veriliyor. Peki, kentsel dönüşümde kredi veren bankalar hangileri?

Kentsel dönüşümde konut üreten firmalara destek: 12 ay ödemesiz, 48 ay vadeli, 250 milyon TL kredi imkanı sunuluyor!

Kentsel dönüşüm kredisi için milyonlarca vatandaş tarafından beklenen detaylı açıklama geldi. Kentsel dönüşümde konut üreten firmalara destek! Yeni paketle 12 ay ödemesiz, 48 ay vadeli, 250 milyon TL kredi imkanı sunuluyor!

Kentsel dönüşümde kredi fırsatı!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, kentsel dönüşümle ilgili olarak "Vatandaş kentsel dönüşümü yerinde istiyor" dedi. Kurum, kentsel dönüşümde 125 bin TL olan kredi limitinin 200 bin TL'ye yükseltildiğini belirtti.

Kentsel dönüşümde yeni düzenleme hayata geçiyor!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, kentsel dönüşümde yeni bir düzenlemenin hayata geçtiğini belirterek toplam kredi miktarının 625 bin liradan 1 milyon liraya çıkarıldığını dile getirdi.

Kentsel dönüşümde devlet desteği süresi uzatıldı!

Kentsel dönüşümde devlet desteği 2018 yılında da sürecek. Kamu ve özel bankalarda ortalama yüzde 1.20 seviyesindeki 120 ay vadeli kredi faizinin yüzde 0.41-0.33’ünü yine devlet üstlenecek. 

Kentsel dönüşümde faizsiz kredi var mı?

Kentsel dönüşüm kapsamında kendi evini kendi yaptırmak isteyen vatandaşlar kredi desteğinden yararlanabiliyor. Peki, kentsel dönüşümde faizsiz kredi var mı?

Kentsel dönüşümde kira yardımı kalkıyor mu?

Kentsel dönüşüm ile ev veya işyeri yıkılan kimseler, devletin sunduğu kira ve kredi gibi finansal desteklerin birinden yararlanabiliyor. Peki, kentsel dönüşümde kira yardımı kalkıyor mu?

Kentsel dönüşümde malikler aynı bankadan kredi kullanmak zorunda mı?

Kentsel dönüşüm kapsamında riskli alanlarda, rezerv yapı alanlarında veyahut riskli binalarda yaşayan vatandaşlara kredi veriliyor. Peki, kentsel dönüşümde malikler aynı bankadan kredi kullanmak zorunda mı?

Kentsel dönüşüm kredi faiz desteği anlaşması yapılan bankalar!

Kentsel dönüşümde riskli binasını anlaşma yolu ile boşaltan kimselere sunulan destekler arasında kentsel dönüşüm kredi faiz desteği de bulunuyor. Peki, kentsel dönüşüm kredi faiz desteği anlaşması yapılan bankalar hangi bankalardır?

Kentsel dönüşümde kredi faiz desteği oranları 2015!

Kentsel dönüşüm uygulamaları riskli alanda yer alan riskli yapılar üzerinde uygulanıyor. Kentsel dönüşümde bazı finansal destekler sağlanıyor. İşte, Kentsel dönüşümde kredi faiz desteği oranları 2015!

Kentsel dönüşüm kredi faiz desteği süreci!

Kentsel dönüşümde riskli binası yıkılan hak sahiplerine devlet tarafından finansal destek sağlanıyor. Peki, kentsel dönüşümde faiz desteği nasıl alınır? İşte, kentsel dönüşüm kredi faiz desteği süreci!

Kentsel dönüşümde kredi desteği nasıl alınacak?

Kentsel dönüşümde konut edinme kredisine 400, iş yeri edinme kredisine 300 baz puanlık faiz desteği verilecek. Doğal afet sonucu ev ya da iş yeri hasar gören ya da yıkılan vatandaş, kullandığı kredi için de faiz desteğinden yararlanabilecek.

Kentsel dönüşümde kredi en çok hangi bankalardan çekildi?

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Altyapı ve Kentsel Dönüşüm Genel Müdürlüğü, 19 Aralık 2014 tarihi itibariyle kentsel dönüşümde kullanılmak üzere kredi çekilen bankaların dağılımını yayınladı.

Kentsel dönüşümde kredi veren bankalar hangileri?

Riskli olarak tespit edilen ve yıkılan vatandaşlara devlet kira veya kredi yardımı yapıyor. Bir daire için en fazla 100 bin TL kredi veriliyor. Peki, kentsel dönüşümde kredi veren bankalar hangileri?

Kentsel dönüşümde kredi veren bankalar hangileri Haberi

Kentsel dönüşümde kredi veren bankalar hangileri

Kentsel dönüşümde kredi veren bankalar hangileri?

6306 sayılı kanun kapsamında riskli binalarını yıkıp yeniden yapmak isteyen hak sahipleri için devlet birtakım finansal yardımlar sunuyor.


Riskli olarak tespit edilen ve yıkılan vatandaşlara devlet kira veya kredi yardımı yapıyor. Bir daire için en fazla 100 bin TL kredi veriliyor. 


Kentsel dönüşümde riskli yapılar için müteahhit seçimi yapıldıktan sonra kentsel dönüşüm kredisi veren anlaşmalı bankalara başvuru yapılması gerekiyor. 


Blokeli olarak hesabına geçen krediyi müteahhit, paranın hepsini kullanamıyor. Müteahhidin yaptığı inşaat incelenerek, işin tutarı ne kadar ise banka da o kadar kredi veriyor.


6306 sayılı "Afet Riski Altındaki Alanların Dönüştürülmesi Hakkında Kanun" kapsamında hak sahiplerince bankalardan kullanılacak kredilerde sağlanacak faiz desteğine ilişkin Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile protokol imzalayan bankalar hangileri?


Kentsel dönüşüme kredi veren bankalar..

Türkiye Finans Bank

Türkiye İş...