29 / 03 / 2024

Kentsel dönüşümde malikler aynı bankadan kredi kullanmak zorunda mı?

Kentsel dönüşümde malikler aynı bankadan kredi kullanmak zorunda mı?

Kentsel dönüşüm kapsamında riskli alanlarda, rezerv yapı alanlarında veyahut riskli binalarda yaşayan vatandaşlara kredi veriliyor. Peki, kentsel dönüşümde malikler aynı bankadan kredi kullanmak zorunda mı?



Kentsel dönüşümde malikler aynı bankadan kredi kullanmak zorunda mı?

Kentsel dönüşüm kapsamında riskli alanlarda, rezerv yapı alanlarında veyahut riskli binalarda yaşayan vatandaşlara talepleri doğrultusunda 18 aya kadar kira yardımı yapılacak veyahut bankalardan kullanılacak kredilere faiz desteği sağlanıyor.


6306 sayılı kanun kapsamında hak sahiplerince bankalardan kullanılacak kredilere sağlanacak faiz desteğine ilişkin Kararda geçen Banka ifadesi Bakanlık ile protokol imzalaması kaydıyla kredi sağlayacak mevduat ve katılım bankalarını,


Faiz ibareleri de katılım bankaları tarafından 6306 sayılı Kanun kapsamında sağlanacak fonlar için kâr payını ifade ediyor. Bu listede yer alan bankalardan kredi kullanılabiliyor.


Peki, kentsel dönüşümde malikler aynı bankadan kredi kullanmak zorunda mı? Farklı bankalardan kentsel dönüşüm kredisi kullanılabilir mi?


Riskli binadaki maliklerin hepsinin aynı bankadan kredi kullanma zorunluluğu bulunmamaktadır. Malikler kredi için Bakanlığımız ile protokol imzalayan bankalardan istediklerine başvurabilirler. 


Ancak, malikler münferit olarak konut edinmek yerine, birlikte yeni bir bina yaptırmak istiyorlar ise aynı bankadan kredi kullanmaları gerekecektir.



Kentsel dönüşüm kredisi hesaplama tablosu!




Işıl Seren KESKİN/Emlakkulisi.com





Geri Dön