23 / 04 / 2024

kentsel dönüşümde ruhsatsız binaların durumu

kentsel dönüşümde ruhsatsız binaların durumu

Kentsel Dönüşüm Kanunu gereğince, riskli alanlarda yer alan ve risk raporu alınan binalar yıkılarak, yerine yeni kanun ve yönetmeliklere uygun binalar inşa ediliyor. Peki, kentsel dönüşümde ruhsatsız binaların durumu nedir?

Ferdi Zeyrek, 'Kentsel dönüşümde rantın oluşmasına kesinlikle karşıyız'!

CHP Manisa İl Başkanı Ferdi Zeyrek, Manisa'daki kentsel dönüşüm projesine ilişkin konuştu. Zeyrek, kentsel dönüşüme karşı olmadıklarını, Türkiye genelinde güzel örnekler olduğunu söyledi. Ancak 'Kentsel dönüşümde rantın oluşmasına kesinlikle karşıyız diye de belirtti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın kentsel dönüşümde ideal gösterdiği uygulama ilk kez Bursa'da hayata geçti! Örnek proje...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın kentsel dönüşümde ideal gösterdiği zemin+5 uygulamasının uygulandığı Soğanlı Kentsel Dönüşüm Projesi, Bursa’nın çarpık ve plansız görüntüyü yok ederek dönüşümün önünü açan Türkiye’de ilk ve örnek proje oldu.

Kentsel Dönüşümde Yarısı Bizden kampanyasında 1 milyonu aşkın başvuru!

Açıklanan resmi rakamlara göre, Kentsel Dönüşümde Yarısı Bizden kampanyasında 1 milyonu aşkın başvuru geldi. Söz konusu kampanya bugün sona erecek...

Kentsel Dönüşümde Yarısı Bizden kampanyası yarın sona eriyor!

Pek çok kişinin başvuru yaptığı Kentsel Dönüşümde Yarısı Bizden kampanyası yarın resmen sona eriyor. İşte söz konusu kampanya ile ilgili merak edilen detaylar...

Kentsel Dönüşümde Yarısı Bizden Kampanyası'na bir günde 28 bin 795 başvuru geldi! 

Kentsel Dönüşümde Yarısı Bizden Kampanyası için şu ana kadar yapılan başvuru sayısı açıklandı. Peki Yarısı Bizden kampanyasına kaç bağımsız birim için başvuru geldi? İşte o rakamlar...

Kentsel Dönüşümde Yarısı Bizden kampanyasıyla konutunu yenilemek isteyenlere büyük kolaylık geliyor!

Sektör temsilcileri, "Kentsel Dönüşümde Yarısı Bizden" kampanyasının dönüşüme hız katacağına ve özellikle evini yenilemek isteyen vatandaşa büyük kolaylık sağlayacağına dikkat çekti. 

Kentsel dönüşümde güven sorunu nasıl çözülür?

Akcan Proje Yönetimi Genel Müdürü Mehmet Murat Akıncı, kentsel dönüşümdeki güven sorunlarını ve bu sorunların nasıl aşılacağını kaleme aldı. Peki kentsel dönüşümde güven sorunu nasıl çözülür? İşte o sorunun yanıtı...

Gaziosmanpaşa İslambey'deki kentsel dönüşümde son durum ne? İslambey kentsel dönüşüm projesi ne zaman tamamlanacak?

İstanbul Gaziosmanpaşa'daki İslambey Mahallesi’nde 7 sene önce “Evlerinizi 3 yıl sonra teslim edeceğiz” denilerek başlatılan kentsel dönüşümde henüz sona gelinemedi. Peki Gaziosmanpaşa İslambey'deki kentsel dönüşümde son durum ne? İşte merak edilen o ayrıntılar...

Kentsel dönüşümde nelere dikkat edilmeli?

Ülke genelinde hayata geçirdiği kentsel dönüşüm projeleriyle adından söz ettiren Sedimega İnşaat'ın Yönetim Kurulu Başkanı Mimar Kerem Güney Avcı, kentsel dönüşümde olması gerekenleri anlattı. 

Abdül Batur: Kentsel dönüşümde kimseyi üzmeyiz!

Konak Belediye Başkanı Abdül Batur, Gültepe kentsel dönüşümle ilgili önemli açıklamalarda bulundu. "Kentsel dönüşümde kimseyi üzmeyiz" diyen Batur, "Biz Narlıdere’de bu işi kimseyi üzmeden yaptık, burada da aynı şekilde yapacağız" dedi.

İzmir kentsel dönüşümde sınıfta kaldı!

İzmir için kaçınılmaz kentsel dönüşüm uygulamalarının bir an önce tamamlanması gerektiğini söyleyen İzmir İş Dünyası Derneği (İZİD) Başkanı Feyyaz Sungur, il İzmir'in kentsel dönüşümde sınıfta kaldığını dile getirdi.

Konak'ta kentsel dönüşümde sürdürülebilir enerji ve çevre ön planda!

Konak Belediye Başkanı Abdül Batur, dünyanın en büyük çevreci girişimlerinden olan “Başkanlar Sözleşmesi”ni imzaladı. Konak Belediye Başkanı Abdül Batur, kentsel dönüşümde sürdürülebilir çözümlere öncelik verdiklerine de vurgu yaptı.

Kentsel dönüşümde kira yardımı nasıl alınır?

Evi kentsel dönüşümde olan milyonlarca vatandaşa kira ve taşınma yardımı yapılıyor. Peki, söz konusu yardımdan nasıl faydalanılır? İşte detaylar...

kentsel dönüşümde ruhsatsız binaların durumu Haberi

kentsel dönüşümde ruhsatsız binaların durumu

Kentsel dönüşümde ruhsatsız binaların durumu!

6306 sayılı Kentsel Dönüşüm Kanunu gereğince, riskli alanlarda yer alan ve risk raporu alınan binalar yıkılarak, yerine yeni kanun ve yönetmeliklere uygun binalar inşa ediliyor.


Bir yapının kentsel dönüşümden yararlanabilmesi için öncelikle, yapıdan en az bir malikin Bakanlık tarafından lisanslandırılan firmalardan "risklidir" raporu alması gerekiyor.


Kanunda riskli yapı; "Riskli alan içinde veya dışında olup ekonomik ömrünü tamamlamış olan ya da yıkılma veya ağır hasar görme riski taşıdığı ilmî ve teknik verilere dayanılarak tespit edilen yapı" olarak tanımlanıyor.


Bakanlıkça veya İdarece yaptırılan riskli yapı tespitlerine karşı maliklerce veya kanuni temsilcilerince onbeş gün içinde itiraz edilebilir. Bu itirazlar, Bakanlığın talebi üzerine üniversitelerce, ilgili meslek disiplini öğretim üyeleri arasından görevlendirilecek dört ve Bakanlıkça, Bakanlıkta görevli üç kişinin iştiraki ile teşkil edilen...