25 / 04 / 2024

kentsel dönüşümde satış esasları

kentsel dönüşümde satış esasları

Kentsel dönüşümde açık artırma nasıl yapılır?: En az üçte iki çoğunluk ile alınan karara katılmayan maliklerin bağımsız bölümlerine ilişkin arsa payları satılabiliyor. İşte kentsel dönüşüm satış esasları...

Kentsel dönüşümde rezerv alan detayı: Bakanlık arsayı vatandaştan satın alabilecek!

Geçtiğimiz haftalarda TBMM'de onaylanan yeni kentsel dönüşüm yasası ile ilgili detaylar merak ediliyor. Kentsel dönüşümde rezerv alan konusu neleri kapsıyor? İşte merak edilen detaylar...

Kentsel dönüşümde üçte bir azınlıkta kalanların hisselerinin satışı!

Avukat Kadir Kurtuluş ile Avukat Figen Şimşek, "kentsel dönüşümde üçte bir azınlıkta kalanların hisselerinin satışı" konusunu kaleme aldı...

Kentsel dönüşümde sürpriz değişiklik!

Kentsel dönüşümde yapılan değişiklikler riskli bir yapıda hak sahiplerinin 3’te 2’si dönüşüme evet derse, 3’te 1’in payı satılıyor. Geçmişte Hazine’nin alımına açık olan bu hisseler artık 3’üncü kişilere de satılacak.

Bingöl İnönü kentsel dönüşümde son gün 30 Kasım!

Belediye, İnönü Mahallesi Kentsel Dönüşümde 30 Kasım’a kadar hak sahiplerinin banka satış sözleşmesi imzalamaları gerektiğini belirtti.

Kentsel dönüşümde noter masrafı ödenir mi?

Riskli binası yıkılan, yeni bina yaptıran veya yeni bina satın alan hak sahiplerinin bazı masrafları oluyor. Kentsel dönüşüm mevzuatı gereğince bazı masraf muaf tutuluyor. Peki, kentsel dönüşümde noter masrafı ödenir mi?

Kentsel dönüşümde açık artırma usulü ile satış!

Kentsel dönüşümde riskli olarak tespit edilen binada en az üçte iki çoğunluk ile alınan karara katılmayan maliklerin bağımsız bölümleri açık artırma usulü ile satışa çıkarılıyor. İşte açık artırma usulü ile satış esasları...

Kentsel dönüşümde devlet desteği nelerdir?

6306 sayılı Kentsel Dönüşüm Kanunundan faydalanan malik ve kiracılara devlet finansal desteklerde bulunuyor. Kentsel dönüşümde devlet desteği nelerdir? Kentsel dönüşümde faiz desteği ve kira yardımı nasıl yapılır?

Kentsel dönüşümde ruhsatsız binaların durumu!

Kentsel Dönüşüm Kanunu gereğince, riskli alanlarda yer alan ve risk raporu alınan binalar yıkılarak, yerine yeni kanun ve yönetmeliklere uygun binalar inşa ediliyor. Peki, kentsel dönüşümde ruhsatsız binaların durumu nedir?

Hükümet kentsel dönüşümde ısrarlı!

Hükümet kentsel dönüşümde ısrarlı. Hükümetin 2015 programında yer alan bilgilere göre, Çevre ve Şehircilik Bakanlığınca uygulanan kentsel dönüşüm kanunu kapsamındaki çalışmalar için şimdiye kadar 1,5 milyar lira harcandı.

Kentsel dönüşümde ilk adım planlama!

Yapılaşmanın hızlı bir şekilde gerçekleştiği Türkiye'de, çarpık kentleşmenin de neden olduğu sorunlar şehir planlarının önemini de gözler önüne seriyor. Kentsel dönüşümde ilk adım planlama olmalı.

Kentsel dönüşümde halkın rızası alınmalı!

Kentsel dönüşümde halkın rızası alınmalı. MERSİN Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocam az. Mersin'de kentsel anlamda geri kalmış bölgelerin kentsel dönüşüm kapsamında re vize edilmesini onayladıklarını belirtti.

İmar hakkı transferi kentsel dönüşümde nasıl olacak?

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından imar haklarında "transfer" uygulaması geliştiriliyor. Peki, imar hakkı transferi kentsel dönüşümde nasıl olacak? İşte Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından yapılan açıklamalar...

Kentsel dönüşümde imar hakkı transferi!

İmar hakkı transferi, vatandaşların dere yatağı veya fay hattı gibi yapılaşmaya izin verilmeyen yerdeki imar hakkını yapılaşma izni olan bir alana taşıyabilme hakkına deniyor. Peki, kentsel dönüşümde imar hakkı transferi nasıl olur?

kentsel dönüşümde satış esasları Haberi

kentsel dönüşümde satış esasları

Kentsel dönüşümde açık artırma nasıl yapılır?

Kentsel dönüşüm yönetmeliğine göre riskli binaların yıkılmasından sonra arsa haline gelen taşınmazların yeniden değerlendirilmesi konusunda, sahip oldukları hisseleri oranında paydaşların en az üçte iki çoğunluğu ile alınan karar, anlaşmanın şartları ve riskli yapının Sermaye Piyasası Kuruluna kayıtlı olarak faaliyet gösteren lisanslı değerleme kuruluşlarına tespit ettirilen değeri Müdürlüğe bildirilir. 


En az üçte iki çoğunluk ile alınan karara katılmayan maliklerin bağımsız bölümlerine ilişkin arsa paylarının rayiç değerini tespit etmek ve satış işlemini gerçekleştirmek üzere, Müdürlük bünyesinde, biri başkan ikisi üye olmak üzere, en az üç kişiden oluşan Bedel Tespiti ve Satış Komisyonu teşkil olunur. Rayiç değer, maliklerce Sermaye Piyasası Kuruluna kayıtlı olarak faaliyet gösteren lisanslı değerleme kuruluşlarına tespit ettirilen riskli yapının değeri de gözetilerek bu Komisyonca belirlenir. 


Müdürlük,...