25 / 04 / 2024

kentsel dönüşüme başvuru şartları

kentsel dönüşüme başvuru şartları

Kentsel dönüşüm riskli binaların yıkılarak sağlam binaların inşa edilmesi için yürütülen çalışmalar olarak karşımıza çıkıyor. Peki, bir yapı kentsel dönüşüm ile nasıl yıkılır? Kentsel dönüşüme kimler başvurabilir?

Kentsel dönüşüme başvuru şartları!

Kentsel dönüşüm için yapılan uygulama ve yardımlardan yararlanabilmek için bazı şartlar gerekiyor. Peki, kentsel dönüşüm başvuru şartları nelerdir? Kentsel dönüşüme nasıl başvuruda bulunulur? İşte yanıtı..

Kentsel dönüşümün şartları!

Kentsel dönüşüm faaliyetleri kapsamında riskli olarak tespit edilen yıkılarak yerine yeni yönetmeliklere uygun binalar inşa ediliyor. Peki kentsel dönüşümün şartları nelerdir? İşte kentsel dönüşüm başvuru şartları...

Murat Kurum: İstanbul'da kentsel dönüşüme girmeyen tek bir sağlıksız yapı kalmayacak

İstanbul'daki kentsel dönüşüm çalışmalarına ilişkin konuşma yapan İBB Başkan adayı Murat Kurum, İstanbul'da kentsel dönüşüme girmeyen tek bir sağlıksız yapının kalmayacağını açıkladı. 

TBMM'de 12. Kalkınma Planı ile kentsel dönüşüme yönelik kanun teklifinin görüşmeleri başlıyor!

Haftalık çalışmasına yarın başlayacak olan TBMM Genel Kurulu'nda, 12. Kalkınma Planı ile kentsel dönüşüme yönelik kanun teklifinin görüşmelerine başlanacak.

Yeni kurulan Kentsel Dönüşüm Başkanlığı'na 1187 personel alınacak! İşte branşlar ve başvuru şartları!

Resmi Gazete'de bugün yayımlanan karara göre Kentsel Dönüşüm Başkanlığı kurulacak. Bu kapsamda yeni kurulan Kentsel Dönüşüm Başkanlığı'na 1187 personel alınacak. İşte branşlar ve başvuru şartları...

Kentsel dönüşüme nasıl başvuru yapılır?

Kentsel dönüşüm, artık kullanılamayacak halde olan yapıların yeniden yapılandırılması sürecidir. Bu süreçte kentsel dönüşüm başvurusu yapılmalıdır. İlgili bakanlıklar, inceleme ve değerlendirme yaparak kentsel dönüşüme başlar. Peki kentsel dönüşüme nasıl başvuru yapılır?

Bakan Mehmet Özhaseki açıkladı! Yerinde dönüşüm başvuru sayısı 175 bin 703 oldu!

Yerinde dönüşüm başvurusuna başvurular her geçen gün artmaya devam ediyor. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki bugün itibariyle yerinde dönüşüme başvuru yapanların sayısının 175 bin 703 olduğunu açıkladı.

Kentsel dönüşüme karşı çıkanlar dikkat: Eviniz başkasına satılabilir! 

Kentsel dönüşüm kapsamında en çok zorluk çekilen nokta ise tüm maliklerin onayının alınması oluyor. Uzman isimler kentsel dönüşüme karşı çıkanları uyardı. İşte ayrıntılar...

Kentsel dönüşüme yeni destek: Kişi başı 1 milyon 250 bin TL'ye kadar finansman imkanı sunulacak!

Hazine ve Maliye Bakanlığı, kentsel dönüşüme yönelik destek paketini açıkladı. Söz konusu pakette 12 ay ödemesiz toplam 48 ay vadeli finansman sağlanacak. Kişi başı 1 milyon 250 bin liraya kadar finansman imkanı sunulacak.

Kentsel dönüşüm kira yardımı nasıl alınır, şartları nelerdir?

Ev sahipleri evlerinin eskimesi durumunda kentsel dönüşüme başvuru yapabiliyorlar. Yapılacak olan kentsel dönüşümlerde devlet tarafından verilen yardımlar bulunuyor. Peki, kentsel dönüşüm kira yardımı nasıl alınır, şartları nelerdir? İşte tüm detaylar...

Kentsel dönüşüme giren ev satılır mı?

Kentsel dönüşüm süreci başlamış bir yapıdan ev satın almak ya da satmak isteyenler "Kentsel dönüşüme giren ev satılır mı?" sorusunun yanıtını araştırıyor. İşte yanıtı...

Ankara Mamak Mutlu Taş Ocakları'nda kentsel dönüşüm başlıyor!

Ankara Mamak'ta Mutlu Taş Ocakları Ocak ayının 2.haftası kentsel dönüşüme girecek. Mutlu Taş Ocakları'nın kentsel dönüşüm haberini Mamak Belediye Başkanı Murat Köse duyurdu.

TOKİ, Nevşehir Kozaklı'da kentsel dönüşüme başlıyor!

2023 yılına kadar toplamda 1 milyon 200 bin konut inşa etmeyi hedefleyen TOKİ, Nevşehir Kozaklı'da kentsel dönüşüme başlıyor...

Kemal Kılıçdaroğlu: Hızla kentsel dönüşüme ihtiyacımız var!

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "Hızla kentsel dönüşüme ihtiyacımız var. Bürokraside karşılanan engeller var. Bu engellerin süratle aşılmasına ihtiyaç var" açıklamasını yaptı.

Okmeydanı'nda kentsel dönüşüm başladı!

Murat Kurum, Okmeydanı'nda, Fetihtepe, Kaptanpaşa, Keçecipiri, Piripaşa, Piyalepaşa ve Kulaksız mahallelerinde kentsel dönüşüme başladıklarını belirtti. Kurum, 21 blok yapılacağını, içerisinde 6 farklı tipte toplam 771 konut, 50 iş yeri olmak üzere 821 bağımsız bölüm bulunacağını söyledi...

kentsel dönüşüme başvuru şartları Haberi

kentsel dönüşüme başvuru şartları

Kentsel dönüşüme kimler başvurabilir?

Kentsel dönüşüm, bir kentteki riskli alanların belirlenip, sağlıklı hale getirilmesi amacı ile riskli binaların yıkılarak sağlam binaların inşa edilmesi için yürütülen çalışmalar olarak karşımıza çıkıyor.


Kentsel dönüşüm kapsamında yıkılan bir yapıdaki hak sahipleri devlet tarafından sağlanan finansal desteklerden yararlanabiliyor. Bu desteklerin başında kira yardımı ile kredi faiz desteği bulunuyor.


Peki, bir yapı kentsel dönüşüm ile nasıl yıkılır? Kentsel dönüşüme kimler başvurabilir?


Kentsel dönüşüme, yaşadığı binanın riskli olduğunu düşünen herkes başvurabiliyor. Bunun için öncelikle lisanslı kuruluşlara müracaat edilerek yapının riskli olup olmadığı belirleniyor.


Yapılan testlere göre binaın riskli olarak tespit edilmesi halinde kentsel dönüşüm süreci başlıyor. Riskli yapı tespiti için öncelikle idarece belirlenmiş kurum ve kuruluşlara bir dilekçe ile başvuruda bulunulması gerekiyor. 


Kentsel dönüşüm başvuru dilekçe örneği:

 …./…../201.. 


.................................... Şirketi'ne

…………….. ili, …………….. İlçesi, ……………...