28 / 03 / 2024

kentsel dönüşüme itiraz edilirse ne olur

kentsel dönüşüme itiraz edilirse ne olur

Kentsel dönüşümde riskli yapılar yıkılarak yerine yeni binalar inşa ediliyor. Ancak, binadaki herkes kentsel dönüşümün olmasını kabul etmeyebiliyor. Peki, kentsel dönüşüme itiraz edilir mi? Kentsel dönüşüme nasıl itiraz edilir?

Kentsel dönüşüme yeni destek: Kişi başı 1 milyon 250 bin TL'ye kadar finansman imkanı sunulacak!

Hazine ve Maliye Bakanlığı, kentsel dönüşüme yönelik destek paketini açıkladı. Söz konusu pakette 12 ay ödemesiz toplam 48 ay vadeli finansman sağlanacak. Kişi başı 1 milyon 250 bin liraya kadar finansman imkanı sunulacak.

Bakan Nebati'den kentsel dönüşüme teşvik açıklaması! Kentsel dönüşüm için krediler uygun verilecek!

Uygun kredilerle kentsel dönüşüme teşvik edileceği konusunda açıklamalarda bulunan Bakan Nebati, deprem bölgesinde izlenecek adımlardan bahsetti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, riskli binaların kentsel dönüşüme sokulması için vatandaşlara çağrıda bulundu!

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Bir kez daha tüm vatandaşlarıma, 6 Şubat acılarını tekrar yaşamamak için eski ve riskli binalarını kentsel dönüşüme sokmaları çağrısında bulunuyorum." şeklinde konuştu.

Kentsel dönüşüme giren ev satılır mı?

Kentsel dönüşüm süreci başlamış bir yapıdan ev satın almak ya da satmak isteyenler "Kentsel dönüşüme giren ev satılır mı?" sorusunun yanıtını araştırıyor. İşte yanıtı...

Kentsel dönüşüme girmemiş hiçbir bina kalmayacak!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum kentsel dönüşümle ilgili olarak yaptığı açıklamada "Kentsel dönüşüme girmemiş hiçbir bina kalmayacak" dedi. 

Kentsel dönüşüme katılmak zorunlu mu?

Kentsel dönüşümde riskli olarak tespit edilen binalar yıkılarak yeniden inşa ediliyor. Peki, kentsel dönüşüme katılmak zorunlu mu?

Kentsel dönüşüm itiraz dilekçesi 2022!

Bina sakinleri oturdukları binanın riskli olarak tespit edilmesi halinde itiraz etme hakkını kullanabiliyor. İşte kentsel dönüşüm itiraz dilekçesi 2022...

KİPTAŞ'tan kentsel dönüşüme 1 milyar TL yatırım!

İstanbul'da 300 bin konutun kentsel dönüşüme girmesi gerekiyor. Dönüşüme yeni model geliştiren KİPTAŞ çalışmalar dahilinde 1 milyar TL'nin üzerinde yatırım yaptı. 

İstanbul'da 700 bin bina kentsel dönüşüme girmeli!

17 Ağustos İstanbul depremi yıldönümü gelirken uzman isimler büyük İstanbul depremine yönelik açıklamalarına devam ediyor. AFAM Müdürü ve inşaat mühendisi Prof. Dr. Mehmet Fatih Altan, İstanbul'da 700 bin binanın kentsel dönüşüme girmesi gerektiğini dile getirdi. 

Kentsel dönüşüme Kanal İstanbul dopingi!

Kanal İstanbul projesinin çevresinde inşa edilecek olan 500 bin nüfuslu Yenişehir ile İstanbul’da kentsel dönüşüme hız verilmesi amaçlanıyor. 

TOKİ, Nevşehir Kozaklı'da kentsel dönüşüme başlıyor!

2023 yılına kadar toplamda 1 milyon 200 bin konut inşa etmeyi hedefleyen TOKİ, Nevşehir Kozaklı'da kentsel dönüşüme başlıyor...

Evi kentsel dönüşüme girenler dikkat! Kira yardımı nasıl alınır?

Evi kentsel dönüşüme girecek vatandaşlar tarafından kentsel dönüşüm kira yardımına ilişkin detaylar araştırılıyor. Peki kentsel dönüşüm kira yardımında şartlar neler? İşte ayrıntılar...

Tuzla Birlik Sitesi'nde duran kentsel dönüşüme site sakinlerinden tepki!

İstanbul'un Tuzla ilçesinde bulunan Birlik Sitesi'ndeki hak sahipleri, 4 yıldır inşaatı yapılmayan kentsel dönüşüme tepki gösterdi.

kentsel dönüşüme itiraz edilirse ne olur Haberi

kentsel dönüşüme itiraz edilirse ne olur

Kentsel dönüşüme nasıl itiraz edilir?

Kentsel dönüşümde riskli yapılar yıkılarak yerine yeni binalar inşa ediliyor. Bu kapsamda binasının riskli olduğunu düşünen malikler riskli raporu alarak kentsel dönüşümden yararlanabiliyor.


Ancak, binadaki herkes kentsel dönüşümün olmasını kabul etmeyebiliyor. Peki, kentsel dönüşüme itiraz edilir mi? Kentsel dönüşüme nasıl itiraz edilir?


Kentsel dönüşümde bir yapının riskli olarak tespit edilmesi halinde, maliklerce veya kanuni temsilcilerince onbeş gün içinde itiraz edilebiliyor. 


Bu itirazlar, Bakanlığın talebi üzerine üniversitelerce, ilgili meslek disiplini öğretim üyeleri arasından görevlendirilecek dört ve Bakanlıkça, Bakanlıkta görevli üç kişinin iştiraki ile teşkil edilen teknik heyetler tarafından incelenip karara bağlanıyor. 


Ancak yapının riskli olduğuna tekrar kanaat getirilmesi halinde yıkım sürecinin kanuni süreler içerisinde yıkılması gerekiyor. 


İtiraz dilekçesi örneği:


Tarih: ..../ ..../....


İSTANBUL ALTYAPI VE KENTSEL DÖNÜŞÜM MÜDÜRLÜĞÜ’NE


Konu: İtiraz


İstanbul ili, ............. ilçesi, ...................